Page 30 - medorledor98
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫ציצלויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכסדודניוןנין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫טרטר סלמון מפתיע‬
‫יש לשטוף היטב את הלימון‪ ,‬לייבש אותו ובעזרת זסטר יש‬
‫לקלף את קליפת הלימון‪ .‬מרתיחים מים בסיר קטן‪ ,‬שמים את‬                                     ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫קליפת הלימון ומבשלים כ‪-‬שלוש דקות ‪.‬מסננים ושומרים בצד‪.‬‬                                  ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                      ‫זמן המתנה‪ 3 :‬שעות‬
                ‫לסחוט חצי לימון ולשמור בצד את המיץ שלו‪.‬‬
                                                                                                  ‫מצרכים‪:‬‬
                 ‫לחתוך את שני סוגי הסלמון לקוביות קטנות‪.‬‬              ‫‪1‬כף וחצי כפות שמנת ‪(42%‬קרם פרש)‬

‫לערבב בקערה קטנה את העירית הקצוצה‪ ,‬הבצל הקצוץ‪,‬‬                                          ‫‪ 1‬כף וחצי שמן זית‬
                          ‫המלפפונים הקצוצים ומיץ הלימון‪.‬‬                              ‫‪ 1/4‬כף עירית קצוצה‬

‫בקערה מערבבים יחד את שני סוגי הסלמון עם השמנת‬                                           ‫‪ 1/4‬כף שמיר קצוץ‬
‫ותערובת הקצוצה‪ .‬יש להוסיף את קליפות הלימון והצלפים‪.‬‬                                       ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫לערבב‪ .‬לזלף מעל את שמן הזית ולתבל במלח ופלפל לפי‬
                                                                                      ‫‪ 1‬כף וחצי רוטב סוייה‬
                                       ‫הטעם‪ .‬לערבב שוב ‪.‬‬                                           ‫‪ 1‬לימון‬

   ‫ניתן להגיש בכוסות מרטיני ולעטר בעלי שמיר ועירית קצוצה‪.‬‬                              ‫‪100‬גר' סלמון מעושן‬
                                                                                         ‫‪ 250‬גר' סלמון טרי‬

                                                                                ‫‪ 3‬מלפפונים קטנים חמוצים‬
                                                                                          ‫(בחומץ) קצוצים‬
                                                                                               ‫‪ 1‬כף צלפים‬

                                                                                       ‫‪ 1/2‬בצל אדום קצוץ‬
                                                                  ‫כמה עלי שמיר וקצת עירית קצוצה לעיטור‬

                                                                                                         ‫‪30‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35