Page 35 - medorledor92
P. 35
מגזין מדור לדור מועברים כמשל עם מוסר השכל בשפה פשוטה וקולחת שכל ילד
יכול ללמוד ולהבין .הערכים שמועברים בתוכם הם :אדיבות ,קבלת
האם יש סיכוי שתתרחבו למקומות השונה ,עזרה לזולת ,הכנסת אורחים ,הסתפקות במועט ואהבת
נוספים בארץ? הטבע והאדם .הילדים לומדים שבאמצעות טריקים ושקרים לא
"לאור הביקוש שעולה כל הזמן יכול מגיעים לשום מקום".
להיות שנתרחב ,אבל נעשה זאת כמו
שהצ'רקסים יודעים לעשות -לאט ספר על תהליך כתיבת הספר
ובהדרגה .אנחנו לא רוצים להיות עסק
מסחרי ותעשייתי וחשוב לנו לשמור על "כתיבת הספר ועריכתו נמשכו כ 7-חודשים .החלטתי להעלות
איכות וטריות ,לכן לא נפתח סתם חנויות ,גם אם זה אומר שיכירו את הסיפורים על הנייר מאחר שנתקלתי במאות ספרי ילדים בלי
אותנו פחות אנשים .בינתיים זה עובד מצוין .לראיה ,באים אלינו להיתקל ולו בספר אחד בנושא האסלאם שכתוב בעברית.
לקוחות מתל אביב ואפילו מבאר שבע .הם יודעים להעריך את בתחילה כתבתי וציירתי על דף את הציורים של הסיפורים
שעלו בראשי .לאחר מכן חיפשתי מאייר ובתום תהליך
האיכות שלנו".
הכתיבה והאיורים פניתי להוצאה לאור".
שולחן האוכל הצ'רקסי הוא עגול ונמוך וסביבו יושבים כל הסועדים לאורך כל הספר מתכתב הטקסט עם האיורים הנפלאים
במעגל .זהו מאפיין ייחודי שמדגיש בין היתר את היחסים השוויוניים והססגוניים של יונת קציר ,שמאירה בשלל צבעים את
בין גברים לנשים בחברה הצ'רקסית. הסיפור ומוסיפה לייחודיות שלו.
הארון ,אילו מאכלים אתה אוהב? מה אנשיםלאיודעיםעלהצ'רקסים?
"המאכל שאני הכי אוהב הוא החלוז' .זה מאפה ממולא גבינה "יש הרבה דברים שלא יודעים עלינו כי אנחנו קהילה סגורה מאוד
צ'רקסית שמטוגן בשמן עמוק .כל מי שאוכל את זה רוצה עוד .זה ששומרת על עצמה .אנחנו מתחתנים בינינו לבין עצמנו ולא
באמת טעים וממכר .גם המתאזה ,שהוא הגרסה שלנו לרביולי
מתערבבים יותר מדי עם ערבים או יהודים".
בתוספת בצל ,טעים מאוד והרבה אנשים מבקשים אותו". לדברי הארון "הרבה אנשים חושבים שאנחנו כמו הערבים ,אבל
זה לא נכון .המשותף בינינו הוא האסלאם ,אבל המנטליות שלנו
הארון מבקש לסיים את הכתבה בהזמנה מיוחדת לכל הקוראים: שונה משל הערבים ,וזה חשוב שיבואו להכיר אותנו .חשוב לי
"אני מזמין את כל מי שאוהב גבינות ורוצה ללמוד על תהליך שיראו את המקום היפה שלנו שזכה הרבה פעמים בכוכבי יופי.
ההכנה שלהן להגיע אלינו .אנחנו נקבל אתכם כמו שאנחנו
יודעים לקבל אורחים -בכבוד ומכל הלב .פתחנו את המחלבה כדי זה בגלל שאנחנו גאים מאוד בכפר שלנו ואוהבים לחיות פה".
שכל מי שעובר באזור יכיר את הקהילה הצ'רקסית ויראה את הדפ
מחלבת בוטיק
ברים היפים שבה".
בשנים האחרונות עובד הארון במחלבת הבוטיק "אלברוס" שהקים
אם הכתבה הזאת עשתה לכם חשק להכיר את הקהילה אחיו נוח עם אשתו שרה בשנת .2009המחלבה מתמחה בגבינות
הצ'רקסית ולאכול גבינה צ'רקסית אתם מוזמנים לעשות את שני צ'רקסיות מסורתיות מחלב בקר וביניהן גבינה צ'רקסית לבנה חצי
הדברים האלה בביקור אחד בכפר כמא ,שם תמצאו כאמור את קשה ,גבינה מעושנת וגם לאּבנה" .הגבינות מיוצרות בתהליך
מחלבת "אלברוס" וגם את מרכז המורשת הצ'רקסית ואת המופ טבעי ,ללא חומרים משמרים וללא תוספות ,לפי מתכון שעובר
זיאון הצ'רקסי ששוכן בבניין אותנטי בן כ 130-שנה .רוב מרכיבי
הבית נשתמרו ומשמשים כיום להמחשה :מצגת החושפת תרבות מדור לדור כבר אלפי שנים" ,הוא מספר.
עתיקה ומיוחדת ,פריטים עתיקים מהתרבות הצ'רקסית שחלקם המחלבה נקראת על שם הר האלברוס ברוסיה ,מקום מולדתם של
נדירים ביותר ומקורם בהרי קווקז ,תלבושות של לוחמים צ'רקסים הצ'רקסים .הגבינה הצ'רקסית משמשת בין היתר לייצור המאפים
וכלי עבודה ששימשו את המתיישבים הראשונים במקום .מומלץ הצ'רקסיים הידועים -החלוז' והמתאזה" .מה שטוב בגבינה שלנו
שהיא מתאימה למאפים ולסלטים והיא לא מתפרקת בטיגון כמו
בחום.
גבינות רגילות" ,אומר הארון.
35
במחלבה אפשר לטעום את הגבינות ולקבל הסבר על תהליך
הכנתם .כן ,אפשר לרכוש דבש וקונפיטורות מיוחדות.
גיליון 92