Page 27 - medorledor92
P. 27

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬     ‫עוגת גבינה‬
                                                    ‫לבצק‪:‬‬           ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
‫בקערת המערבל מערבבים יחד את הקמח עם החמאה‬                          ‫זמן הכנה‪ 45 :‬דקות‬
                                         ‫שחתכנו לקוביות‪.‬‬           ‫זמן אפיה‪ 40 :‬דקות‬
‫מערבבים בפולסים קטנים‪ .‬מוסיפים את הסוכר‪ ,‬סוכר וניל‬
‫וקורט מלח‪ ,‬מערבבים שוב ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול‬                         ‫מצרכים‪:‬‬
‫את החלב‪ .‬משמנים תבנית קפיצית‪ .‬מרפדים את התבנית עם‬                               ‫לבצק‪:‬‬
                   ‫הבצק‪ .‬מכניסים לקירור במשך חצי שעה‪.‬‬
             ‫דוקרים מעט בעזרת מזלג את תחתית התבנית‪.‬‬                       ‫‪ 250‬גר' קמח‬
                                                                            ‫קורט מלח‬
                                                   ‫למלית‪:‬‬
‫מערבבים בקערה יחד את הגבינה‪ ,‬הקרם פרש‪ ,‬חלמוני הביצים‪,‬‬               ‫‪ 125‬גר' חמאה רכה‬
                                                                           ‫‪ 40‬גר' סוכר‬
                 ‫הקורנפלור‪ ,‬הסוכר‪ ,‬גרידת הלימון וסוכר וניל‪.‬‬
‫בקערה אחרת מקציפים לקצף חזק את החלבונים עם קורט‬                      ‫‪ 1‬שקית סוכר וניל‬
                                                                          ‫‪ 50‬מ"ל חלב‬
                  ‫מלח‪ .‬מקפלים אותם לתוך בלילת הגבינה‪.‬‬                      ‫גרידת לימון‬
‫שופכים את הבלילה מעל הבצק‪ .‬מכניסים לתנור ואופים במשך‬
                                                                               ‫למלית‪:‬‬
                                            ‫ארבעים דקות‪.‬‬           ‫‪ 500‬גר' גבינה לבנה‬
‫מוציאים את התבנית מן התנור וממתינים חמש דקות‪ .‬מניחים‬                ‫‪ 100‬מ"ל קרם פרש‬
‫רשת מעל התבנית והופכים‪ .‬מסננים בצורה זאת במשך עשר‬
                                                                              ‫‪ 3‬ביצים‬
                             ‫דקות וכך המלית תשאר יציבה‪.‬‬                ‫‪ 40‬גר' קורנפלור‬
        ‫מעבירים לצלחת הגשה‪ .‬מעטרים מעט באבקת סוכר‪.‬‬
                                                                         ‫‪ 135‬גר' סוכר‬
‫‪27‬‬                                                                   ‫‪ 1‬שקית סוכר וניל‬

                                                                               ‫גיליון ‪92‬‬
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32