Page 25 - medorledor92
P. 25
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
ההכנה: גראטן של קישואים
יש לחמם את התנור לחום של 200מעלות וגבינה כחולה
יש לפרוס את תפוחי אדמה לפרוסות. מצרכים ל 6 :מנות
שוטפים היטב את הקישואים ופורסים אותם לפרוסות דקות. זמן הכנה 20 :דקות
זמן אפיה 25 :דקות
מקלפים ופורסים דק את הבצל.
במחבת סוטג' ממיסים את החמאה ,מוסיפים את הבצל מצרכים:
ומקפיצים אותו כשתי דקות .מוסיפים את פרוסות הקישואים 350גר' גבינה כחולה
500גר' תפוחי אדמה מבושלים
ומקפיצים אותם עם הבצל על אש גבוהה כחמש דקות.
בתבנית חסינת אש מסדרים את פרוסות תפוחי אדמה ואת 500מ"ל חלב
הקישואים והבצל .בקערה קטנה מערבבים יחד את הביצה 400גר' קישואים
עם החלב עד קבלת מסה אחידה ,מפלפלים ומתבלים באגוז
מוסקט .מעל מניחים פרוסות גבינה כחולה ומכניסים אותם 1בצל בינוני
1ביצה
מעט לתוך המסה.
מכניסים לתנור ואופים במשך עשרים דקות .מצננים כמה דקות 40גר' חמאה
פלפל שחור טחון
מחוץ לתנור לפני ההגשה. מעט אגוז מוסקט
25 גיליון 92