Page 25 - medorledor92
P. 25

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫גראטן של קישואים‬
                  ‫יש לחמם את התנור לחום של ‪ 200‬מעלות‬            ‫וגבינה כחולה‬

                       ‫יש לפרוס את תפוחי אדמה לפרוסות‪.‬‬                               ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
  ‫שוטפים היטב את הקישואים ופורסים אותם לפרוסות דקות‪.‬‬                                ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                                                                    ‫זמן אפיה‪ 25 :‬דקות‬
                            ‫מקלפים ופורסים דק את הבצל‪.‬‬
‫במחבת סוטג' ממיסים את החמאה‪ ,‬מוסיפים את הבצל‬                                                  ‫מצרכים‪:‬‬
‫ומקפיצים אותו כשתי דקות‪ .‬מוסיפים את פרוסות הקישואים‬                                ‫‪ 350‬גר' גבינה כחולה‬
                                                                          ‫‪ 500‬גר' תפוחי אדמה מבושלים‬
       ‫ומקפיצים אותם עם הבצל על אש גבוהה כחמש דקות‪.‬‬
‫בתבנית חסינת אש מסדרים את פרוסות תפוחי אדמה ואת‬                                           ‫‪ 500‬מ"ל חלב‬
‫הקישואים והבצל‪ .‬בקערה קטנה מערבבים יחד את הביצה‬                                        ‫‪ 400‬גר' קישואים‬
‫עם החלב עד קבלת מסה אחידה‪ ,‬מפלפלים ומתבלים באגוז‬
‫מוסקט‪ .‬מעל מניחים פרוסות גבינה כחולה ומכניסים אותם‬                                         ‫‪ 1‬בצל בינוני‬
                                                                                                ‫‪ 1‬ביצה‬
                                         ‫מעט לתוך המסה‪.‬‬
‫מכניסים לתנור ואופים במשך עשרים דקות‪ .‬מצננים כמה דקות‬                                     ‫‪ 40‬גר' חמאה‬
                                                                                       ‫פלפל שחור טחון‬
                                 ‫מחוץ לתנור לפני ההגשה‪.‬‬                               ‫מעט אגוז מוסקט‬

‫‪25‬‬                                                                                              ‫גיליון ‪92‬‬
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30