Page 24 - medorledor92
P. 24

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪ 054-7388825‬צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                       ‫מסננים אותם היטב‪.‬‬               ‫לזניה תרד‬
‫מחממים בסיר מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה‪ .‬מוסיפים‬                   ‫וגבינת עיזים‬
‫את התרד ומבשלים אותם כחמש דקות‪ .‬מסננים ומייבשים‬
‫אותם במחבת חמה תוך כדי ערבוב בלי לשרוף אותם‪ .‬תהליך‬                                                  ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                                   ‫זמן הכנה‪ 25 :‬דקות‬
                ‫זה מאפשר את ייבושם‪ .‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬                                              ‫זמן אפיה‪ 40 :‬דקות‬
‫בתבנית חסינת אש מסדרים שכבה של עלי לזניה‪ ,‬מעל תרד‬
‫ובצל‪ ,‬פרוסות גבינת עזים ורוטב בשמל‪ ,‬חוזרים שוב על התהליך‬                                                     ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                         ‫‪ 50‬גר' חמאה‬
                                         ‫עד גמר המצרכים‪.‬‬                                  ‫‪ 1‬חבילה שטופה של תרד טרי‬
                         ‫מעל מפזרים את הגבינה המגוררת‪.‬‬                                  ‫‪ 200‬גר' גבינת עזים מסוג בושה‬
         ‫אופים בתנור במשך חצי שעה בחום של ‪ 180‬מעלות‪.‬‬                                                   ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
                                                                                                          ‫‪ 12‬דפי לזניה‬
                       ‫רוטב בשמל‪:‬‬
                                                  ‫מצרכים‪:‬‬                                                  ‫‪ 1‬בצל קצוץ‬
                                               ‫‪ 30‬גר׳ חמאה‬                                      ‫פלפל שחור ומלח גרוס‬
                                                ‫‪ 2‬כפות קמח‬
                                              ‫‪ 2/1‬ליטר חלב‬                                            ‫כוס רוטב בשמל‬
                                                                                          ‫‪ 100‬גר גבינה צהובה מגוררת‬
                                              ‫אופן ההכנה‪:‬‬
‫ממיסים את החמאה בסיר‪ .‬מוסיפים מחוץ לאש את הקמח‪.‬‬                                                                 ‫הכנה‪:‬‬
‫מערבבים עד קבלת עיסה הומוגנית‪ .‬תוך כדי ערבוב מוסיפים‬        ‫במחבת מחממים את שמן הזית והחמאה‪ ,‬מוסיפים את הבצל‬

     ‫את החלב ומחזירים לאש‪ .‬מערבבים עד שהרוטב מסמיך‪.‬‬                 ‫הקצוץ ומקפיצים כ ‪ 10 -‬דקות על אש בינונית‪ .‬מצננים‪.‬‬
                                                            ‫בינתיים בסיר מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח ומבשלים‬
                                                            ‫בהם את דפי הלזניה לפי הוראות היצרן‪ .‬כשדפי הלזניה מוכנים‬

                                                                                                                     ‫‪24‬‬
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29