Page 24 - medorledor92
P. 24
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825צילום :אלכס דונין
צילום :אלכס דונין
מסננים אותם היטב. לזניה תרד
מחממים בסיר מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה .מוסיפים וגבינת עיזים
את התרד ומבשלים אותם כחמש דקות .מסננים ומייבשים
אותם במחבת חמה תוך כדי ערבוב בלי לשרוף אותם .תהליך מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 25 :דקות
זה מאפשר את ייבושם .ממליחים ומפלפלים. זמן אפיה 40 :דקות
בתבנית חסינת אש מסדרים שכבה של עלי לזניה ,מעל תרד
ובצל ,פרוסות גבינת עזים ורוטב בשמל ,חוזרים שוב על התהליך מצרכים:
50גר' חמאה
עד גמר המצרכים. 1חבילה שטופה של תרד טרי
מעל מפזרים את הגבינה המגוררת. 200גר' גבינת עזים מסוג בושה
אופים בתנור במשך חצי שעה בחום של 180מעלות. 2כפות שמן זית
12דפי לזניה
רוטב בשמל:
מצרכים: 1בצל קצוץ
30גר׳ חמאה פלפל שחור ומלח גרוס
2כפות קמח
2/1ליטר חלב כוס רוטב בשמל
100גר גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר .מוסיפים מחוץ לאש את הקמח. הכנה:
מערבבים עד קבלת עיסה הומוגנית .תוך כדי ערבוב מוסיפים במחבת מחממים את שמן הזית והחמאה ,מוסיפים את הבצל
את החלב ומחזירים לאש .מערבבים עד שהרוטב מסמיך. הקצוץ ומקפיצים כ 10 -דקות על אש בינונית .מצננים.
בינתיים בסיר מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח ומבשלים
בהם את דפי הלזניה לפי הוראות היצרן .כשדפי הלזניה מוכנים
24