Page 24 - medorledor89
P. 24
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם המלח ,מוסיפים תוך קרפ סוזט של יהודית
כדי ערבוב את הביצים אחת אחרי השנייה .מוסיפים תוך כדי
ערבבו את החלב ,חצי ממיץ הקלמנטינות ,החמאה המומסת מצרכים ל 8 :מנות
זמן הכנה 20 :דקות
וכף ליקר תפוזים .מניחים בצד כשעתיים. זמן בישול 30 :דקות
במקביל שמים בקערת המיקסר 100גר' חמאה רכה ,מוסיפים
את יתר המיץ ,את הקליפה המגוררת ,את אבקת הסוכר וכף מצרכים:
ליקר תפוזים .מערבבים עד קבלת מרקם אחיד שומרים במקרר. 250גר' קמח
מחממים מחבת לקרפים .משמנים מעט ,יוצקים מעט 500מ"ל חלב
מהתערובת מסובבים את המחבת כדי שהחומר יתפזר באופן
שווה .כששולי הקרפ מעט מזהיבים הופכים לצד השני .מניחים 3ביצים
בצלחת .הכמות מספיק ל 18קרפים .כדי לשמור על הקרפים 3קלמנטינות
חמים מומלץ להרתיח מים בסיר ואז להניח את הצלחת על 100גר' אבקת סוכר
2כפות ליקר תפוזים איכותי
הסיר. 200גר' חמאה
לפני ההגשה מורחים כל קרפ עם חמאת הקלמנטינות ומקפלים 1/2כפית מלח
לארבע. ההכנה:
מחממים מחבת ואז מניחים לדקה או שניים את הקרפים. בעזרת זסטר מגרדים את קליפות הקלמנטינות
ושומרים בצד .סוחטים את הקלמנטינות ומעבירים
מגישים מיד.
את המיץ דרך מסננת דקה.
*ישנה אפשרות כשמחממים את הקרפים לשפוך מעט ליקר ממיסים במיקרו 50גר' חמאה.
תפוזים ולעשות פלמבה.
24