Page 24 - medorledor89
P. 24

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם המלח‪ ,‬מוסיפים תוך‬          ‫קרפ סוזט של יהודית‬
‫כדי ערבוב את הביצים אחת אחרי השנייה‪ .‬מוסיפים תוך כדי‬
‫ערבבו את החלב‪ ,‬חצי ממיץ הקלמנטינות‪ ,‬החמאה המומסת‬                                         ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                                                                        ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                    ‫וכף ליקר תפוזים‪ .‬מניחים בצד כשעתיים‪.‬‬                                ‫זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬
‫במקביל שמים בקערת המיקסר ‪ 100‬גר' חמאה רכה‪ ,‬מוסיפים‬
‫את יתר המיץ‪ ,‬את הקליפה המגוררת‪ ,‬את אבקת הסוכר וכף‬                                                  ‫מצרכים‪:‬‬
‫ליקר תפוזים‪ .‬מערבבים עד קבלת מרקם אחיד שומרים במקרר‪.‬‬                                           ‫‪ 250‬גר' קמח‬
‫מחממים מחבת לקרפים‪ .‬משמנים מעט‪ ,‬יוצקים מעט‬                                                     ‫‪ 500‬מ"ל חלב‬
‫מהתערובת מסובבים את המחבת כדי שהחומר יתפזר באופן‬
‫שווה‪ .‬כששולי הקרפ מעט מזהיבים הופכים לצד השני‪ .‬מניחים‬                                               ‫‪ 3‬ביצים‬
‫בצלחת‪ .‬הכמות מספיק ל ‪ 18‬קרפים‪ .‬כדי לשמור על הקרפים‬                                             ‫‪ 3‬קלמנטינות‬
‫חמים מומלץ להרתיח מים בסיר ואז להניח את הצלחת על‬                                         ‫‪ 100‬גר' אבקת סוכר‬
                                                                                 ‫‪ 2‬כפות ליקר תפוזים איכותי‬
                                                    ‫הסיר‪.‬‬                                     ‫‪ 200‬גר' חמאה‬
‫לפני ההגשה מורחים כל קרפ עם חמאת הקלמנטינות ומקפלים‬                                          ‫‪ 1/2‬כפית מלח‬

                                                  ‫לארבע‪.‬‬                                            ‫ההכנה‪:‬‬
‫מחממים מחבת ואז מניחים לדקה או שניים את הקרפים‪.‬‬            ‫בעזרת זסטר מגרדים את קליפות הקלמנטינות‬
                                                           ‫ושומרים בצד‪ .‬סוחטים את הקלמנטינות ומעבירים‬
                                              ‫מגישים מיד‪.‬‬
                                                                                  ‫את המיץ דרך מסננת דקה‪.‬‬
‫*ישנה אפשרות כשמחממים את הקרפים לשפוך מעט ליקר‬                                 ‫ממיסים במיקרו ‪ 50‬גר' חמאה‪.‬‬
                                   ‫תפוזים ולעשות פלמבה‪.‬‬
                                                                                                           ‫‪24‬‬
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29