Page 23 - medorledor89
        P. 23
     מגזין מדור לדור
                                                   1חלמון   קדרת דגים חורפית שלי -
                                                1מיץ לימון
                                          1ליטר ציר ירקות      Ma blanquette de poisson
                                                  ההכנה:                                             מצרכים ל 4 :מנות
ישלפרוסאתהבצל.מחממיםמחבת,מוספים 20גר'חמאהואת                                                        זמן הכנה 15 :דקות
הבצל הפרוס .מזהיבים אותו קלות .מוסיפים את היין ,הפסטיס,                                            זמן בישול 40 :דקות
את ציר הירקות .מביאים לרתיחה ,מוסיפים את תפוחי האדמה,
הגזר ,עלה דפנה ,הטימין והסלרי .מבשלים עד שמתרככים.                                                            מצרכים:
בסיר מביאים מים לרתיחה ,ממליחים מעט ומוסיפים את                                                     1דג פלמידה מפולט
הפטריות .מבשלים אותם כ 5-דקות .מסננים ומוסיפים אותם                                                 1דג מוסר ים מפולט
            לירקות .מוסיפים את הדגים ומבשלים כ 5-דקות.                                                            1בצל
במקביל בקערה מערבבים יחד את החלמון עם מיץ הלימון.                                     400גר' פטריות (מלך היער ,שיי מגי)
בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח ,מערבבים                                        8תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל4-
ואז מוסיפים מן הנוזלים של תבשיל הדגים בערך  5-4מצקות,
מערבבים עד קבלת מרקם סמיך .מוסיפים את השמנת                                                       6גזר גמדי חתוכים ל4-
                                                                                                            2עלה דפנה
                           ומערבבים עד קבלת רוטב אחיד.
                                                                                                     3גבעולים של טימין
להגשה :על צלחת הגשה מסדרים את הדגים ומסביב את הירקות,                                                 2גבעולים של סלרי
                                   שופכים מעל את הרוטב.                                           1כף של פסטיס (ערק)
23                                                                                                        150מ"ל יין לבן
                                                                                                   150מ"ל שמנת בישול
                                                                                                             40גר' קמח
                                                                                                           60גר' חמאה
                                                                                                                 גיליון 89
     	
