Page 23 - medorledor89
P. 23

‫מגזין מדור לדור‬

                                                  ‫‪ 1‬חלמון‬   ‫קדרת דגים חורפית שלי ‪-‬‬
                                               ‫‪ 1‬מיץ לימון‬
                                         ‫‪ 1‬ליטר ציר ירקות‬      ‫‪Ma blanquette de poisson‬‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬                                             ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫ישלפרוסאתהבצל‪.‬מחממיםמחבת‪,‬מוספים‪ 20‬גר'חמאהואת‬                                                        ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫הבצל הפרוס‪ .‬מזהיבים אותו קלות‪ .‬מוסיפים את היין‪ ,‬הפסטיס‪,‬‬                                            ‫זמן בישול‪ 40 :‬דקות‬
‫את ציר הירקות‪ .‬מביאים לרתיחה‪ ,‬מוסיפים את תפוחי האדמה‪,‬‬
‫הגזר‪ ,‬עלה דפנה‪ ,‬הטימין והסלרי‪ .‬מבשלים עד שמתרככים‪.‬‬                                                            ‫מצרכים‪:‬‬
‫בסיר מביאים מים לרתיחה‪ ,‬ממליחים מעט ומוסיפים את‬                                                    ‫‪ 1‬דג פלמידה מפולט‬
‫הפטריות‪ .‬מבשלים אותם כ‪ 5-‬דקות‪ .‬מסננים ומוסיפים אותם‬                                                ‫‪ 1‬דג מוסר ים מפולט‬

            ‫לירקות‪ .‬מוסיפים את הדגים ומבשלים כ‪ 5-‬דקות‪.‬‬                                                           ‫‪ 1‬בצל‬
‫במקביל בקערה מערבבים יחד את החלמון עם מיץ הלימון‪.‬‬                                    ‫‪ 400‬גר' פטריות (מלך היער‪ ,‬שיי מגי)‬
‫בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח‪ ,‬מערבבים‬                                       ‫‪ 8‬תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל‪4-‬‬
‫ואז מוסיפים מן הנוזלים של תבשיל הדגים בערך ‪ 5-4‬מצקות‪,‬‬
‫מערבבים עד קבלת מרקם סמיך‪ .‬מוסיפים את השמנת‬                                                      ‫‪ 6‬גזר גמדי חתוכים ל‪4-‬‬
                                                                                                           ‫‪ 2‬עלה דפנה‬
                           ‫ומערבבים עד קבלת רוטב אחיד‪.‬‬
                                                                                                    ‫‪ 3‬גבעולים של טימין‬
‫להגשה‪ :‬על צלחת הגשה מסדרים את הדגים ומסביב את הירקות‪,‬‬                                                ‫‪ 2‬גבעולים של סלרי‬
                                   ‫שופכים מעל את הרוטב‪.‬‬                                          ‫‪ 1‬כף של פסטיס (ערק)‬

‫‪23‬‬                                                                                                       ‫‪ 150‬מ"ל יין לבן‬
                                                                                                  ‫‪ 150‬מ"ל שמנת בישול‬

                                                                                                            ‫‪ 40‬גר' קמח‬
                                                                                                          ‫‪ 60‬גר' חמאה‬

                                                                                                                 ‫גיליון ‪89‬‬
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28