Page 22 - medorledor89
P. 22
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825צילום :אלכס דונין
הכנה: מאפה תפוחי אדמה -
מחלקים את בצק העלים לשתי רצועות. Pate aux pommes de terre
מקלפים את תפוחי האדמה ,שוטפים ומייבשים אותם .פורסים
אותם לפרוסות דקות .מקלפים ופורסים גם את הבצל .ממליחים מצרכים ל 8 :מנות
ומתבלים באגוז מוסקט לפי הטעם ומערבבים אותם יחד. זמן הכנה 25 :דקות
משמנים תבנית חסינת אש ,מניחים רצועה של בצק עלים
בתחתית התבנית .מעל מניחים את תערובת תפוחי האדמה זמן אפייה :שעה
והבצל .שופכים מעל מחצית מן השמנת .מניחים מעל את
הרצועה השנייה של בצק העלים ומהדקים בין הרצועות .בקערה מצרכים:
טורפים את החלמון ,בעזרת מברשת מורחים אותו על פני 1חבילת בצק עלים
שטח המאפה .בעזרת סכין יוצרים חור בבצק כדי שהאדים של (אני אישית מעדיפה על בסיס חמאה)
הבישול יוכלו לצאת החוצה .מכניסים לתנור שחומם מראש
לחום של 180מעלות ואופים במשך שעה או עד שהבצק זהוב. 1בצל
פלפל גרוס
מגישים לצד יתר השמנת (קרם פרש). 1,5קג' תפוחי אדמה מסוג גורמה
500מ"ל קרם פרש
מלח
1חלמון
אגוז מוסקט
22