Page 24 - medorledor86
P. 24

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫טארט עם קרמבל‬
‫להכנת הבצק יש לשים בקערת המערבל את הקמח ‪,‬את מלח‪,‬‬             ‫אגסים ושוקולד‬
‫השמן ואת החמאה שחתוכה לקוביות‪ ,‬מערבבים ומוסיפים את‬
‫המים‪ .‬מערבלים שוב עד קבלת כדור בצק‪ .‬משמנים תבנית‬                                  ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                 ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
      ‫טארט ומשטחים בה את הבצק‪ .‬שומרים בקירור כשעה‪.‬‬                                ‫זמן אפיה‪ 25 :‬דקות‬
‫בנתיים מקלפים את האגסים וחותכים אותם לקוביות‪ ,‬מעל‬
                                                                                            ‫מצרכים‪:‬‬
          ‫מפזרים את תערובת ארבעת התבלינים‪ .‬מערבבים‪.‬‬                                      ‫‪ 1‬קג' אגסים‬
‫להכנת הקרמבל מניחים בקערה את הקמח‪ ,‬הסוכר החום‬                                       ‫‪ 150‬גר' סוכר חום‬
                                                                     ‫‪ 2‬כפיות תערובת ארבעה תבלינים‬
              ‫והחמאה הרכה ומערבבים עד קבלת בצק חולי‪.‬‬                             ‫‪ 200‬גר' שוקולד מריר‬
‫בעזרת סכין קוצצים את השוקולד‪ .‬מוסיפים אותו לתערובת‬                                      ‫‪ 250‬גר' קמח‬
                                                                                       ‫‪ 150‬גר' חמאה‬
                                  ‫הקרמבל ומערבבים יחד‪.‬‬
‫מחממים תנור לחום של ‪ 220‬מעלות (‪ ,)7‬כשהתנור חם אופים‬                                        ‫בצק פריך‬
                                                                                        ‫‪ 200‬גר' קמח‬
                                                ‫כמה דקות‬                               ‫‪ 110‬גר' חמאה‬
                         ‫את הבצק אך שומרים שלא ישחים‪.‬‬
‫מניחים את קוביות האגסים על מגבת מטבח וסופגים אותם‬                                          ‫קורט מלח‬
                                                                                           ‫‪ 1‬כף שמן‬
                                                     ‫מעט‪.‬‬                           ‫‪ 2‬כפות מים קרים‬
‫מוציאים את הבצק ומניחים עליו את קוביות האגסים‪ ,‬מעל‬
‫שופכים את הקרמבל‪ .‬אופים בתחתית התנור במשך כ‪25-‬‬                                                      ‫‪24‬‬

                               ‫דקות או עד שהקרמבל זהוב‪.‬‬
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29