Page 22 - medorledor86
P. 22
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
הכנה: קסרול תפוחי אדמה
מקלפים את תפוחי האדמה והגזרים .מבשלים אותם במים עם סתווי
מעט מלח במשך עשרים דקות .תפוחי האדמה והגזרים צריכים
להתרכך אך עדיין להיות מעט קשים .מקררים אותם מעט מצרכים ל 4 :מנות
זמן הכנה 10 :דקות
וחותכים אותם לקוביות בינוניות.
בנתיים קולפים ופורסים את הבצלים .מחממים את השמן זמן בישול :שעה
במחבת ומקפיצים את הבצל עד הזהבה וכל זה על אש בינונית.
כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את פרוסות האווז והשזיפים מצרכים:
ושופכים מעל את היין ואת הקינמון .מנמיכים את האש 10שזיפים מיובשים
וממשיכים לבשל תוך כדי בעבוע .מוסיפים את קוביות הירקות,
מערבבים ,מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם .ממשיכים 4תפוחי אדמה
לבשל על אש נמוכה .אם התבשיל מתייבש יש להוסיף חצי כוס 2בצלים
2גזרים
מים.
10פרוסות אווז מעושן
התבשיל מוכן כשהירקות והבצל מעט התקרמלו. 1כפית קינמון
150מ"ל יין אדום
1כף של מן אגוזים
22