Page 22 - medorledor86
P. 22

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬   ‫קסרול תפוחי אדמה‬
‫מקלפים את תפוחי האדמה והגזרים‪ .‬מבשלים אותם במים עם‬                         ‫סתווי‬
‫מעט מלח במשך עשרים דקות‪ .‬תפוחי האדמה והגזרים צריכים‬
‫להתרכך אך עדיין להיות מעט קשים‪ .‬מקררים אותם מעט‬                                                 ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                               ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
                            ‫וחותכים אותם לקוביות בינוניות‪.‬‬
‫בנתיים קולפים ופורסים את הבצלים‪ .‬מחממים את השמן‬                                                   ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬
‫במחבת ומקפיצים את הבצל עד הזהבה וכל זה על אש בינונית‪.‬‬
‫כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את פרוסות האווז והשזיפים‬                                                     ‫מצרכים‪:‬‬
‫ושופכים מעל את היין ואת הקינמון‪ .‬מנמיכים את האש‬                                                ‫‪ 10‬שזיפים מיובשים‬
‫וממשיכים לבשל תוך כדי בעבוע‪ .‬מוסיפים את קוביות הירקות‪,‬‬
‫מערבבים‪ ,‬מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם‪ .‬ממשיכים‬                                                  ‫‪ 4‬תפוחי אדמה‬
‫לבשל על אש נמוכה‪ .‬אם התבשיל מתייבש יש להוסיף חצי כוס‬                                                      ‫‪ 2‬בצלים‬
                                                                                                          ‫‪ 2‬גזרים‬
                                                      ‫מים‪.‬‬
                                                                                             ‫‪ 10‬פרוסות אווז מעושן‬
             ‫התבשיל מוכן כשהירקות והבצל מעט התקרמלו‪.‬‬                                                ‫‪ 1‬כפית קינמון‬

                                                                                                  ‫‪ 150‬מ"ל יין אדום‬
                                                                                                ‫‪ 1‬כף של מן אגוזים‬

                                                            ‫‪22‬‬
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27