Page 23 - medorledor86
P. 23
מגזין מדור לדור
ההכנה: ברווז נוסח יהודית
ראשית יש לקלף ולפרוס דק את בצלי שאלוט.
מצרכים ל 4 :מנות
יש לכתוש את שיני השום. זמן הכנה 15 :דקות
יש לקלף את בצלי פנינבה.
יש לחתוך את שוקי הברווז לשניים .את עודפי השומן שישנם זמן בישול :שעה
יש להוריד. מצרכים:
מחממים מחבת סוטאג' .כשהיא חמה מניחים את חתיכות 4שוקיים של ברווז
הברווז כשהעור כלפי מטה .רצוי לכסות את המחבת במכסה
רשת .לאחר שחתיכות הברווז הזהיבו בצד העור הופכים אותן. 6בצלי שאלוט
כשהן מוזהבות מכל צדדיהן ,מוסיפים את בצל השאלוט הפרוס 20בצלי פנינה
ואת בצלי הפנינה .מקפיצים אותם יחד כחמש דקות .שופכים
מעל את הקוניאק ,מדליקים מייד (פלמבה ) .לאחר שהאש 4שיני שום
כבתה מוסיפים את היין ,ליקר התפוזים ,את ציר הבקר ואת 1/2ליטר ציר בשר
השום הכתוש .מפלפלים וממליחים לפי הטעם .ממשיכים
1כוס יין לבן
לבשל על אש נמוכה כשעה. 1צ'ייסר קוניאק/ברנדי
1צ'ייסר ליקר תפוזים
23
מלח ופלפל גרוס
גיליון 86