Page 23 - medorledor86
P. 23

‫מגזין מדור לדור‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬    ‫ברווז נוסח יהודית‬
               ‫ראשית יש לקלף ולפרוס דק את בצלי שאלוט‪.‬‬
                                                                                  ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                 ‫יש לכתוש את שיני השום‪.‬‬                          ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                 ‫יש לקלף את בצלי פנינבה‪.‬‬
‫יש לחתוך את שוקי הברווז לשניים ‪.‬את עודפי השומן שישנם‬                                ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬

                                                ‫יש להוריד‪.‬‬                                  ‫מצרכים‪:‬‬
‫מחממים מחבת סוטאג'‪ .‬כשהיא חמה מניחים את חתיכות‬                                     ‫‪ 4‬שוקיים של ברווז‬
‫הברווז כשהעור כלפי מטה‪ .‬רצוי לכסות את המחבת במכסה‬
‫רשת‪ .‬לאחר שחתיכות הברווז הזהיבו בצד העור הופכים אותן‪.‬‬                                 ‫‪ 6‬בצלי שאלוט‬
‫כשהן מוזהבות מכל צדדיהן‪ ,‬מוסיפים את בצל השאלוט הפרוס‬                                   ‫‪ 20‬בצלי פנינה‬
‫ואת בצלי הפנינה‪ .‬מקפיצים אותם יחד כחמש דקות‪ .‬שופכים‬
‫מעל את הקוניאק ‪,‬מדליקים מייד (פלמבה )‪ .‬לאחר שהאש‬                                          ‫‪ 4‬שיני שום‬
‫כבתה מוסיפים את היין ‪ ,‬ליקר התפוזים‪ ,‬את ציר הבקר ואת‬                              ‫‪ 1/2‬ליטר ציר בשר‬
‫השום הכתוש‪ .‬מפלפלים וממליחים לפי הטעם‪ .‬ממשיכים‬
                                                                                         ‫‪ 1‬כוס יין לבן‬
                                ‫לבשל על אש נמוכה כשעה‪.‬‬                         ‫‪ 1‬צ'ייסר קוניאק‪/‬ברנדי‬
                                                                               ‫‪ 1‬צ'ייסר  ליקר תפוזים‬
‫‪23‬‬
                                                                                    ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                              ‫גיליון ‪86‬‬
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28