Page 19 - medorledor80
P. 19
מגזין מדור לדור
הכנה: קלפוטי שוקולד לבן
יש לחמם את התנור לחום של 180מעלות. וקיווי
שמים את החלב בסיר ומביאים לרתיחה ,מוסיפים את השוקולד
הלבן ותוך כדי ערבוב ממיסים אותו .כשהשוקולד מומס, מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 20 :דקות
משאירים בצד ומצננים. זמן אפייה 40 :דקות
מקלפים את הקיווי ופורסים לפרוסות.
בקערה שמים את הביצים ומוסיפים את הסוכר ומקציפים. מצרכים:
מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה ומערבבים היטב. 100גר' שוקולד לבן (חתוך לקוביות)
מוסיפים את החמאה ,מערבבים ולבסוף מוסיפים את השוקולד
המומס ומערבבים עד קבלת מסה אחידה. 5קיווי
100גר' קמח
משמנים תבנית עגולה קפיצית (קוטר )20ושופכים בה את 130גר' סוכר
המסה .מעל הבצק מסדרים את פרוסות הקיווי (לוחצים עליהם 300מ"ל חלב
קלות כדי להדק אותם על הבצק) .אופים במשך ארבעים דקות.
בסיום האפיה בעזרת סכין בודקים שמוכן ( להב הסכין צריך 4ביצים
40גר' חמאה מומס
לצאת נקי ויבש) .מצננים כחמש דקות. 1/2שקית אבקת אפיה
אבקת סוכר לעיטור
שמים את הקלפוטי על צלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר.
גיליון 80
19