Page 19 - medorledor80
P. 19

‫מגזין מדור לדור‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬  ‫קלפוטי שוקולד לבן‬
                  ‫יש לחמם את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪.‬‬                     ‫וקיווי‬
‫שמים את החלב בסיר ומביאים לרתיחה‪ ,‬מוסיפים את השוקולד‬
‫הלבן ותוך כדי ערבוב ממיסים אותו‪ .‬כשהשוקולד מומס‪,‬‬                                       ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                      ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                    ‫משאירים בצד ומצננים‪.‬‬                             ‫זמן אפייה‪ 40 :‬דקות‬
                       ‫מקלפים את הקיווי ופורסים לפרוסות‪.‬‬
‫בקערה שמים את הביצים ומוסיפים את הסוכר ומקציפים‪.‬‬                                                ‫מצרכים‪:‬‬
‫מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה ומערבבים היטב‪.‬‬                          ‫‪ 100‬גר' שוקולד לבן (חתוך לקוביות)‬
‫מוסיפים את החמאה‪ ,‬מערבבים ולבסוף מוסיפים את השוקולד‬
                   ‫המומס ומערבבים עד קבלת מסה אחידה‪.‬‬                                               ‫‪ 5‬קיווי‬
                                                                                            ‫‪ 100‬גר' קמח‬
‫משמנים תבנית עגולה קפיצית (קוטר ‪ )20‬ושופכים בה את‬                                           ‫‪ 130‬גר' סוכר‬
‫המסה‪ .‬מעל הבצק מסדרים את פרוסות הקיווי (לוחצים עליהם‬                                        ‫‪ 300‬מ"ל חלב‬
‫קלות כדי להדק אותם על הבצק)‪ .‬אופים במשך ארבעים דקות‪.‬‬
‫בסיום האפיה בעזרת סכין בודקים שמוכן ( להב הסכין צריך‬                                             ‫‪ 4‬ביצים‬
                                                                                      ‫‪ 40‬גר' חמאה מומס‬
                      ‫לצאת נקי ויבש)‪ .‬מצננים כחמש דקות‪.‬‬                           ‫‪ 1/2‬שקית אבקת אפיה‬
                                                                                      ‫אבקת סוכר לעיטור‬
 ‫שמים את הקלפוטי על צלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר‪.‬‬
                                                                                                  ‫גיליון ‪80‬‬
‫‪19‬‬
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24