Page 16 - medorledor80
P. 16
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
ההכנה: סלט אורז עם פטריות
יש לבשל את האורז לפי הוראות היצרן ,לסנן אותו היטב ולשמור וירקות אביביים
בצד. מצרכים ל 4 :מנות
זמן הכנה 25 :דקות
פורסים את הפטריות ומקפיצים אותם במחבת עם מעט חמאה זמן בישול 20 :דקות
עד שהפרוסות מוזהבות .ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מצרכים:
שמים בסיר מים ומביאים לרתיחה ,מוסיפים את האפונה 100גר' אורז
ומבשלים במשך עשר דקות .מסננים ושומרים בצד .מסננים 50גר' פטריות שמפיניון
50גר' אפונה ירוקה טריה או קפואה
את התירס וחותכים את הגזרים לקוביות קטנוות. 1קופסא קטנה של תירס
בקערה מערבבים יחד את החרדל ,החומץ והשמן ,מפלפלים 2גזרים
וממליחים לפי הטעם .בקערת הגשה מניחים את כל מרכיבי פטרוזיליה קצוצה
הסלט :האורז ,האפונה ,התירס והגזרים .שופכים מעל את
הרוטב ומערבבים .טועמים ואם יש צורך מתקנים את התיבול, חמאה
3כפות שמן זרעי ענבים
מפזרים מעל מן הפטרוזיליה הקצוצה.
1כף חומץ בין יין
1כף חרדל
מלח ופלפל גרוס
16