Page 30 - medorledor69
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬עוד רוזנטל‬

                                         ‫ההכנה‪:‬‬         ‫טארט שוקולד‬
                                                               ‫ותותים‬
‫לבצק‪ :‬בקערת מערבל המזון מניחים את הביצה‪ ,‬הסוכר‬
‫וקורט מלח‪ .‬מערבבים תוך כדי פולסים‪ ,‬מוסיפים את הקמח‬               ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
‫ותמצית הוניל‪ .‬מערבבים שוב עד קבלת מרקם חולי‪ .‬מוסיפים‬            ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫את החמאה שחתכנו לקוביות קטנות‪ .‬מערבבים עד לקבלת‬                ‫זמן אפייה‪ 15 :‬דקות‬
‫בצק אחיד‪ .‬מניחים את הבצק על תבנית פאי ‪ .24‬מהדקים‬
‫אותה בדפנות ודוקרים את הבצק בעזרת מזלג‪ .‬מניחים‬                              ‫מצרכים‪:‬‬
‫במקרר במשך חצי שעה‪ .‬מחממים את התנור לחום של ‪180‬‬                             ‫לבצק פריך‪:‬‬
‫מעלות‪ .‬מעל הבצק מניחים ניר אפיה ומעל מפזרים שעועית‬                        ‫‪ 250‬גר' קמח‬
‫יבשה ואופים במשך ‪ 15‬דקות‪ .‬כשהבצק אפוי מורידים את‬                         ‫‪ 125‬גר' חמאה‬
                                                                          ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
                            ‫נייר האפיה והשעועית הלבנה‪.‬‬
                                                                                ‫‪ 1‬ביצה‬
‫למלית‪ :‬ממיסים את השוקולד עם השמנת מתוקה עד קבלת‬                              ‫קורט מלח‬
‫מרקם אחיד ומבריק‪ .‬מיד מניחים את השוקולד על תחתית‬                     ‫‪ 1‬כפית תמצית וניל‬
‫הטארט‪ .‬בקערה מקציפים את גבינת המסקרפונה עם הסוכר‬
‫עד קבלת קרם‪ ,‬מוסיפים את הגבינה הלבנה וממשיכים‬                                   ‫למלית‪:‬‬
‫להקציף‪ .‬שמים את קרם הגבינה מעל השוקולד‪ .‬את התותים‬                  ‫‪ 100‬גר' שוקולד מריר‬
                                                                  ‫‪ 3‬כפות שמנת מתוקה‬
           ‫חוצים לשניים ומסדרים אותם מעל קרם הגבינה‪.‬‬
‫לבסוף ממיסים בסיר קטן את הריבה עם מעט מים‪ .‬בעזרת‬                         ‫‪ 500‬גר' תותים‬
                                                                  ‫‪ 1‬כף ריבת דומדמניות‬
                 ‫מברשת מברישים את הריבה על התותים‪.‬‬
                                                                           ‫‪ 4‬כפות סוכר‬
                         ‫מקררים כמה שעות לפני ההגשה‪.‬‬           ‫‪ 250‬גר' גבינת מסקרפונה‬

                                                                 ‫‪ 6‬כפות גבינה לבנה ‪9%‬‬

                                                                                       ‫‪30‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35