Page 30 - medorledor69
P. 30
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :עוד רוזנטל
ההכנה: טארט שוקולד
ותותים
לבצק :בקערת מערבל המזון מניחים את הביצה ,הסוכר
וקורט מלח .מערבבים תוך כדי פולסים ,מוסיפים את הקמח מצרכים ל 8 :מנות
ותמצית הוניל .מערבבים שוב עד קבלת מרקם חולי .מוסיפים זמן הכנה 20 :דקות
את החמאה שחתכנו לקוביות קטנות .מערבבים עד לקבלת זמן אפייה 15 :דקות
בצק אחיד .מניחים את הבצק על תבנית פאי .24מהדקים
אותה בדפנות ודוקרים את הבצק בעזרת מזלג .מניחים מצרכים:
במקרר במשך חצי שעה .מחממים את התנור לחום של 180 לבצק פריך:
מעלות .מעל הבצק מניחים ניר אפיה ומעל מפזרים שעועית 250גר' קמח
יבשה ואופים במשך 15דקות .כשהבצק אפוי מורידים את 125גר' חמאה
100גר' סוכר
נייר האפיה והשעועית הלבנה.
1ביצה
למלית :ממיסים את השוקולד עם השמנת מתוקה עד קבלת קורט מלח
מרקם אחיד ומבריק .מיד מניחים את השוקולד על תחתית 1כפית תמצית וניל
הטארט .בקערה מקציפים את גבינת המסקרפונה עם הסוכר
עד קבלת קרם ,מוסיפים את הגבינה הלבנה וממשיכים למלית:
להקציף .שמים את קרם הגבינה מעל השוקולד .את התותים 100גר' שוקולד מריר
3כפות שמנת מתוקה
חוצים לשניים ומסדרים אותם מעל קרם הגבינה.
לבסוף ממיסים בסיר קטן את הריבה עם מעט מים .בעזרת 500גר' תותים
1כף ריבת דומדמניות
מברשת מברישים את הריבה על התותים.
4כפות סוכר
מקררים כמה שעות לפני ההגשה. 250גר' גבינת מסקרפונה
6כפות גבינה לבנה 9%
30