Page 28 - medorledor69
P. 28

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬עוד רוזנטל‬

‫וערב‪ .‬מעליהם שופכים את מחצית כמות השמן‪ .‬אופים אותם‬            ‫טרין של חצילים‬
‫במשך כ‪ 25-‬דקות עד שלושים דקות‪ .‬החצילים מוכנים כאשר‬            ‫עם קולי עגבניות‬
‫בעזרת כף ניתן להוציא את הבשר מן הקליפה‪ ,‬את בשר‬
‫החצילים מניחים במסננת ומסננים‪ .‬מכניסים את הפלפלים‬                                      ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
‫לתנור עד שקליפתם משחירה‪ .‬מקלפים את הפלפלים‬                                            ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬

                                  ‫ומוציאים את הגרעינים‪.‬‬                                   ‫זמן אפיה‪ :‬שעה‬
‫טוחנים את החצילים ומוסיפים ארבע ביצים ואת יתר שמן‬
‫הזית‪ .‬מערבבים היטב‪ ,‬מפלפלים וממליחים‪ .‬את הפלפלים‬                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
‫טוחנים עם השום‪ ,‬העירית‪ .‬מוסיפים שתי ביצים‪ ,‬הקרם פרש‪,‬‬                                                ‫‪ 1‬קג' חצילים‬
                                                                                          ‫‪ 500‬גר' פלפלים אדומים‬
                                    ‫מפלפלים וממליחים‪.‬‬
‫משמנים קערת טרין ומניחים בה שכבת חצילים‪ ,‬מעל שכבת‬                                                     ‫‪ 2‬שיני שום‬
                                                                                             ‫‪ 2‬כפות עירית קצוצה‬
                   ‫פלפלים ומסיימים בעוד שכבת חצילים‪.‬‬                               ‫‪ 2‬כפות קרם פרש (שמנת ‪)42%‬‬
‫בקערת התנור שופכים מים חמים ומניחים מעל את הטרין‪.‬‬
‫אופים במשך שעה בחום של ‪ 180‬מעלות‪ .‬הטרין מוכן כאשר‬                                                ‫‪ 4‬כפות שמן זית‬
                                                                                                 ‫מלח ופלפל גרוס‬
          ‫מכניסים סכין והלהב יוצא יבש‪ .‬מסננים ומקררים‪.‬‬
‫במקביל מכינים את הקולי עגבניות‪ .‬מקלפים את העגבניות‬                                                       ‫‪ 6‬ביצים‬
‫ומגלענים אותן‪ ,‬חותכים אותן לקוביות קטנות‪ .‬מקלפים את‬                                             ‫קולי עגבניות‪:‬‬
‫הבצל וחותכים לקוביות‪ .‬מקלפים את שיני השום וקוצצים‬
‫אותם‪ .‬בסיר מחממים את שמן הזית‪ ,‬מזהיבים מעט את‬                                                          ‫‪ 6‬עגבניות‬
‫הבצל ואז מוסיפים את העגבניות‪ ,‬ממליחים מעט ומכסים‪.‬‬                                                     ‫‪ 4‬שיני שום‬
‫מבשלים עשר דקות‪ .‬מוסיפים את השום‪ ,‬הטימין ואת עלה‬                                                       ‫‪ 12‬בצלים‬
‫הדפנה‪ .‬מבשלים על אש קטנה במשך כ‪ 15-‬דקות‪ .‬מוציאים‬
                                                                                                           ‫טימין‬
                 ‫את הטימין והעלה דפנה‪ .‬טוחנים ומסננים‪.‬‬                                               ‫‪ 1‬עלה דפנה‬
‫לפני ההגשה הופכים את הטרין על צלחת הגשה ואת הקולי‬                                                ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬

                                     ‫מגישים בקערה ליד‪.‬‬                                            ‫ההכנה‪:‬‬

                                                         ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪ .‬חותכים את‬
                                                         ‫החצילים לשניים לאורך‪ .‬חותכים את בשר החציל בשתי‬

                                                                                                                  ‫‪28‬‬
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33