Page 28 - medorledor69
P. 28
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :עוד רוזנטל
וערב .מעליהם שופכים את מחצית כמות השמן .אופים אותם טרין של חצילים
במשך כ 25-דקות עד שלושים דקות .החצילים מוכנים כאשר עם קולי עגבניות
בעזרת כף ניתן להוציא את הבשר מן הקליפה ,את בשר
החצילים מניחים במסננת ומסננים .מכניסים את הפלפלים מצרכים ל 8 :מנות
לתנור עד שקליפתם משחירה .מקלפים את הפלפלים זמן הכנה 20 :דקות
ומוציאים את הגרעינים. זמן אפיה :שעה
טוחנים את החצילים ומוסיפים ארבע ביצים ואת יתר שמן
הזית .מערבבים היטב ,מפלפלים וממליחים .את הפלפלים מצרכים:
טוחנים עם השום ,העירית .מוסיפים שתי ביצים ,הקרם פרש, 1קג' חצילים
500גר' פלפלים אדומים
מפלפלים וממליחים.
משמנים קערת טרין ומניחים בה שכבת חצילים ,מעל שכבת 2שיני שום
2כפות עירית קצוצה
פלפלים ומסיימים בעוד שכבת חצילים. 2כפות קרם פרש (שמנת )42%
בקערת התנור שופכים מים חמים ומניחים מעל את הטרין.
אופים במשך שעה בחום של 180מעלות .הטרין מוכן כאשר 4כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
מכניסים סכין והלהב יוצא יבש .מסננים ומקררים.
במקביל מכינים את הקולי עגבניות .מקלפים את העגבניות 6ביצים
ומגלענים אותן ,חותכים אותן לקוביות קטנות .מקלפים את קולי עגבניות:
הבצל וחותכים לקוביות .מקלפים את שיני השום וקוצצים
אותם .בסיר מחממים את שמן הזית ,מזהיבים מעט את 6עגבניות
הבצל ואז מוסיפים את העגבניות ,ממליחים מעט ומכסים. 4שיני שום
מבשלים עשר דקות .מוסיפים את השום ,הטימין ואת עלה 12בצלים
הדפנה .מבשלים על אש קטנה במשך כ 15-דקות .מוציאים
טימין
את הטימין והעלה דפנה .טוחנים ומסננים. 1עלה דפנה
לפני ההגשה הופכים את הטרין על צלחת הגשה ואת הקולי 2כפות שמן זית
מגישים בקערה ליד. ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180מעלות .חותכים את
החצילים לשניים לאורך .חותכים את בשר החציל בשתי
28