Page 27 - medorledor66
P. 27

‫מגזין מדור לדור‬

                                         ‫ההכנה‪:‬‬                   ‫תבשיל חורפי‬
                                                             ‫של ברווז עם ירקות‬
‫קולפים ושוטפים את הירקות‪ .‬חותכים את כל הירקות ל‪.4-‬‬      ‫‪Pot-au-feu de-canard‬‬
‫קושרים את הכרישות יחד‪ .‬מקלפים את הבצלים‪ .‬באחד‬
                                                                                   ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                 ‫נועצים את הציפורן ואת השני פורסים דק‪.‬‬                            ‫זמן הכנה‪ 40 :‬דקות‬
‫ממיסים בסיר את שומן האווז‪ ,‬מוסיפים את הבצל הפרוס ואת‬                            ‫זמן בישול‪ :‬שעה וחצי‬
‫שיני השום‪ .‬מזהיבים אותם קלות‪( .‬יש להזהר לא לשרוף)‪.‬‬
‫מוסיפים את חתיכות הברווז ומזהיבים אותם מכל צדדיהם‪.‬‬                                             ‫מצרכים‪:‬‬
‫מוסיפים את ציר העוף‪ ,‬את הבצל עם הציפורן‪ ,‬גרעיני‬                                        ‫‪ 1‬ברווז מחולק למנות‬
‫הכוסברה ואת גרעיני הפלפל השחור‪ .‬מביאים לרתיחה ואז‬
‫מנמיכים את עוצמת האש ומבשלים כשהסיר מכוסה ותוך‬                                                   ‫‪ 1‬כרוב לבן‬
                                                                                                    ‫‪ 4‬גזרים‬
                                  ‫בעבוע במשך ‪ 45‬דקות‪.‬‬                                              ‫‪ 4‬לפתות‬
‫לאחר מכן מוסיפים את הירקות וחשוב מאוד שהם יהיו‬
‫מכוסים במרק‪ .‬אם לא‪ ,‬יש להוסיף מים רותחים‪ .‬מכסים שוב‬                                               ‫‪ 4‬כרישות‬
                                                                                                    ‫‪ 2‬בצלים‬
                                  ‫ומבשלים עוד ‪ 45‬דקות‪.‬‬                                              ‫‪ 1‬ציפורן‬
‫שמתם לב שלא המלחנו בגלל מליחות ציר העוף‪ .‬אם יש צורך‬                                       ‫‪ 2‬שיני שום קצוצות‬
                                                                                              ‫‪ 1‬כף שומן אווז‬
                        ‫מתקנים את התיבול לפני ההגשה‪.‬‬                                         ‫‪ 2‬ליטר ציר עוף‬
                     ‫ניתן להגיש לצד תפוחי אדמה מאודים‪.‬‬                                   ‫חופן גרעיני כוסברה‬
                                                                                     ‫חופן גרעיני פלפל שחור‬
‫‪27‬‬
                                                                                                       ‫גיליון ‪66‬‬
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32