Page 26 - medorledor66
P. 26

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                         ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

   ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 200‬מעלות (טרמוסטט ‪)7‬‬             ‫לזניה עם דג סלמון‪,‬‬
‫את דג הסלמון פורסים לפרוסות דקות‪ .‬את גבינת העזים‬             ‫קרישה וגבינת עזים‬

                                             ‫פורסים גם‪.‬‬                                ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                                                                      ‫זמן הכנה‪ 25 :‬דקות‬
‫לוקחים תבנית חסינת אש בתחתית מניחים מתערובת‬                                           ‫זמן אפיה‪ 20 :‬דקות‬
‫הפראסות‪ ,‬מעל מניחים דפי לזניה מעל שוב מתערובת של‬
‫הקרישות‪ ,‬מעל פרוסות הדג ומעל מן השמנת וחוזרים על‬                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
‫תהליך זה שוב‪ .‬לבסוף מסיימים בהנחת דפי לזניה‪ .‬שופכים‬                                             ‫‪ 300‬גר' עלי לזניה‬
‫מעל משארית השמנת ומעל מניחים את פרוסות גבינת‬                                         ‫‪ 600‬גר' דג סלמון טרי בלי עור‬
                                                                                          ‫‪ 200‬גר' גבינת עזים טרי‬
                                                 ‫העזים‪.‬‬                                   ‫‪ 200‬גר' שמנת ‪15%-20%‬‬
                                                                                 ‫‪ 6‬קרישות בלי החלק הירוק הכהה‬
                    ‫מכניסים לתנור ואופים במשך ‪ 20‬דקות‪.‬‬
                                                                                                   ‫‪1‬בצל קצוץ דק‬
                                                                                               ‫‪1‬שן שום קצוץ דק‬

                                                                                                    ‫‪ 30‬גר' חמאה‬

                                                                                                  ‫ההכנה‪:‬‬

                                                                ‫יש לשטוף היטב את הקרישות ואז לפרוס אותם דק‪.‬‬
                                                         ‫במחבת סוטאג' מחממים את החמאה ומוסיפים את הבצל‬
                                                         ‫ואת השום ומזהיבים מעט‪ ,‬מוסיפים את הקרישות‪ ,‬מערבבים‬
                                                         ‫וממשיכים לבשל כשהמחבת מכוסה ועל אש בינונית כשמידי‬

                                                           ‫פעם מערבבים‪ .‬לבסוף מוסיפים כף מהשמנת ומערבבים‪.‬‬

                                                                                                                  ‫‪26‬‬
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31