Page 14 - medorledor64
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                           ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                        ‫בלי לגרום לו נזק‪.‬‬   ‫דג הליבוט עם רוטב יין‬
‫קולפים ופורסים את בצלי שאלוט‪ .‬במחבת ממיסים את‬                             ‫מוסקט‬
‫החמאה ומאדים את בצלי שאלוט‪ .‬לאחר מכן מניחים אותם‬
‫על התבנית‪ ,‬מניחים מעל את הדג‪ .‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬                                          ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                        ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
    ‫שופכים מעל את היין ומניחים לצד הדג את הבוקה גרני‪.‬‬                                   ‫זמן אפיה‪ 20 :‬דקות‬

‫מכניסים את הדג לתנור ומדי פעם שופכים מעליו ממיצי‬                                                      ‫מצרכים‪:‬‬
‫הבישול‪ .‬מומלץ לכסות הדג ברדיד אלומיניום על מנת שלא‬                                                 ‫‪ 1‬קג' דג הליבוט‬
                                                                                                     ‫‪ 6‬בצלי שאלוט‬
                     ‫ישחים אך יתבשל‪ .‬אופים כ ‪ 20‬דקות ‪.‬‬
‫כשהדג אפוי מוציאים אותו מהתנור ומעבירים אותו לצלחת‬                                                    ‫‪ 80‬גר' חמאה‬
‫הגשה‪ ,‬מכסים ברדיד אלומיניום ושומרים בצד במקום חמים‪.‬‬                                              ‫‪750‬מ"ל ייון מוסקט‬
‫שופכים לסיר את מיצי הבישול‪ ,‬מבשלים על אש גבוהה עד‬
‫צמצום של חצי הכמות‪ .‬בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור‬                                                     ‫‪ 1‬בוקה גרני‬
‫ומעל שופכים מעט מהרוטב‪ ,‬מערבבים היטב ומחזירים‬                          ‫(פרסה ‪,‬פטרוזיליה ‪,‬עלי סלרי ‪,‬עלי דפנה ‪,‬טימין )‬
‫לרוטב תוך ערבוב ‪.‬מוסיפים את השמנת ומערבבים‪ .‬מביאים‬
‫לרתיחה תוך כדי ערבוב‪ .‬מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון‬                                             ‫‪ 200‬גר' שמנת בישול‬
                                                                                                    ‫‪ 1‬כף קורנפלור‬
                        ‫ומתקנים את התיבול‪ ,‬אם יש צורך‪.‬‬
                                                                                               ‫‪ 6‬כפות עירית קצוצה‬
      ‫שופכים את הרוטב על הדג ומעטרים בעירית קצוצה ‪.‬‬                                                         ‫‪ 1‬לימון‬

                                                                                                   ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                                    ‫ההכנה‪:‬‬

                                                                 ‫מחממים תנור לחום של ‪ 200‬מעלות (טרמוסטט ‪)6-7‬‬
                                                           ‫מרפדים תבנית עם ניר כסף כך שנוכל להניח עליו את הדג‬

                                                                                                                    ‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19