Page 14 - medorledor64
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
בלי לגרום לו נזק. דג הליבוט עם רוטב יין
קולפים ופורסים את בצלי שאלוט .במחבת ממיסים את מוסקט
החמאה ומאדים את בצלי שאלוט .לאחר מכן מניחים אותם
על התבנית ,מניחים מעל את הדג .ממליחים ומפלפלים. מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 30 :דקות
שופכים מעל את היין ומניחים לצד הדג את הבוקה גרני. זמן אפיה 20 :דקות
מכניסים את הדג לתנור ומדי פעם שופכים מעליו ממיצי מצרכים:
הבישול .מומלץ לכסות הדג ברדיד אלומיניום על מנת שלא 1קג' דג הליבוט
6בצלי שאלוט
ישחים אך יתבשל .אופים כ 20דקות .
כשהדג אפוי מוציאים אותו מהתנור ומעבירים אותו לצלחת 80גר' חמאה
הגשה ,מכסים ברדיד אלומיניום ושומרים בצד במקום חמים. 750מ"ל ייון מוסקט
שופכים לסיר את מיצי הבישול ,מבשלים על אש גבוהה עד
צמצום של חצי הכמות .בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור 1בוקה גרני
ומעל שופכים מעט מהרוטב ,מערבבים היטב ומחזירים (פרסה ,פטרוזיליה ,עלי סלרי ,עלי דפנה ,טימין )
לרוטב תוך ערבוב .מוסיפים את השמנת ומערבבים .מביאים
לרתיחה תוך כדי ערבוב .מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון 200גר' שמנת בישול
1כף קורנפלור
ומתקנים את התיבול ,אם יש צורך.
6כפות עירית קצוצה
שופכים את הרוטב על הדג ומעטרים בעירית קצוצה . 1לימון
מלח ופלפל גרוס
ההכנה:
מחממים תנור לחום של 200מעלות (טרמוסטט )6-7
מרפדים תבנית עם ניר כסף כך שנוכל להניח עליו את הדג
14