Page 16 - medorledor64
P. 16

‫פינת הטעמים של יהודית‬

‫מניחים את הבננות בתבנית בלי לקלפם ואופים אותם בתנור‬         ‫בננות אפויות עם רוטב‬
‫במשך ‪ 8‬דקות‪.‬במקביל מכינים את הרוטב ‪.‬בסיר קטן מביאים‬      ‫שמנת‪ ,‬דבש וחומץ בלסמי‬

              ‫לרתיחה את הדבש ‪,‬החומץ והשמנת‪ .‬מכבים‪.‬‬                                     ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
             ‫מסננים את הצימוקים ומוסיפים אותם לרוטב‪.‬‬                                  ‫זמן הכנה‪ 12 :‬דקות‬
                                                                                        ‫זמן אפיה‪ 8 :‬דקות‬
                           ‫מוציאים את הבננות מן התנור‪.‬‬
                                ‫מניחים על צלחות הגשה‪.‬‬                                               ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                         ‫‪ 4‬בננות‬
                          ‫פותחים את קליפתם לכל אורכן‪.‬‬                                           ‫‪ 2‬כפות דבש נוזלי‬
                                   ‫מוזגים מעל מן הרוטב‪.‬‬                                       ‫‪ 2‬כפות חומץ בלסמי‬
                                                                                                   ‫‪ 60‬גר' צימוקים‬
                 ‫ניתן להגיש עם גלידה בקערה קטנה בצד ‪.‬‬                                                  ‫מיץ מלימון‬
                                                                                             ‫‪ 6‬כפות שמנת בישול‬
                                                                                                     ‫‪ 100‬מ"ל מים‬
                                                                            ‫גלידת וניל או רום –צימוקים (לא הכרחי)‬

                                                                                                  ‫ההכנה‪:‬‬

                                                                            ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות (‪)6‬‬
                                                                   ‫בסיר קטן מחממים את המים יחד עם מיץ הלימון‪.‬‬
                                                         ‫מביאים לרתיחה‪ ,‬מוסיפים את הצימוקים‪ ,‬מכבים את האש‬

                                                                                ‫ומשאירים את הצימוקים שיתנפחו ‪.‬‬

                                                         ‫‪16‬‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21