Page 15 - medorledor64
P. 15
מגזין מדור לדור
מחממים את השמן במחבת ,מוסיפים את בצלי השאלוט קרם ברולה עם פטריות
ומבשלים על אש נמוכה כ 5-דקות ,מוסיפים את הפטריות
הקצוצות ,את עלי הטימין ,ממליחים ומפלפלים .מבשלים מצרכים ל 6 :מנות
עשר דקות תוך כדי ערבוב עד שכל המים מתאדים .מוסיפים זמן הכנה 20 :דקות
את יין המדיירה ,שוב מבשלים עד שהיין מתאדה .מחלקים זמן אפיה 50 :דקות
זמן קירור :לפחות 6שעות
את מסת הפטריות ב 4קערות רכס.
מחממים תנור לחום של 170מעלות () 5 מצרכים:
500גר' פטריות
בקערת המקסר שמים את החלב ,השמנת ,מפלפלים 2בצלי שאלוט
וממליחים .מקציפים כדקה ומוסיפים תוך כדי הקצפה את
4ביצים
הביצים אחד אחר השני. 300מ"ל חלב
מוזגים מן התערובת מעל כל קערה .מניחים את הקערות על 100מ"ל שמנת בישול
תבנית מלאה במים חמים עד חצי מגובהה .אופים בין 25עד
30דקות עד שהתערובת יציבה (כאשר מכניסים סכין הלהב 1ענף טימין
50מ"ל יין מדירה
יוצא יבש).
מיץ מחצי לימון
מצננים ומכניסים לקרור בין 6ל 12שעות. 1כף שמן
לפני ההגשה מפזרים מעל כל קערה סוכר .מדליקים את 50גר' סוכר חום
הגריל בתנור ומקרמלים כ 5-דקות .מגישים עם טוסטים. מלח ופלפל גרוס
ההכנה:
יש לקלף את בצלי השאלוט ולפרוס אותם .לנקות את
הפטריות ,לקטום אותם ולקצץ אותם.
מעל לשפוך את מיץ הלימון.
גיליון 15 64