Page 15 - medorledor64
P. 15

‫מגזין מדור לדור‬

‫מחממים את השמן במחבת‪ ,‬מוסיפים את בצלי השאלוט‬                ‫קרם ברולה עם פטריות‬
‫ומבשלים על אש נמוכה כ‪ 5-‬דקות‪ ,‬מוסיפים את הפטריות‬
‫הקצוצות‪ ,‬את עלי הטימין‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‪ .‬מבשלים‬                                        ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫עשר דקות תוך כדי ערבוב עד שכל המים מתאדים‪ .‬מוסיפים‬                                     ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫את יין המדיירה‪ ,‬שוב מבשלים עד שהיין מתאדה‪ .‬מחלקים‬                                      ‫זמן אפיה‪ 50 :‬דקות‬
                                                                                 ‫זמן קירור‪ :‬לפחות ‪ 6‬שעות‬
                       ‫את מסת הפטריות ב ‪ 4‬קערות רכס‪.‬‬
                  ‫מחממים תנור לחום של ‪ 170‬מעלות (‪) 5‬‬                                                 ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                   ‫‪ 500‬גר' פטריות‬
‫בקערת המקסר שמים את החלב‪ ,‬השמנת‪ ,‬מפלפלים‬                                                            ‫‪ 2‬בצלי שאלוט‬
‫וממליחים‪ .‬מקציפים כדקה ומוסיפים תוך כדי הקצפה את‬
                                                                                                          ‫‪ 4‬ביצים‬
                                 ‫הביצים אחד אחר השני‪.‬‬                                                ‫‪ 300‬מ"ל חלב‬
‫מוזגים מן התערובת מעל כל קערה‪ .‬מניחים את הקערות על‬                                           ‫‪ 100‬מ"ל שמנת בישול‬
‫תבנית מלאה במים חמים עד חצי מגובהה‪ .‬אופים בין ‪ 25‬עד‬
‫‪ 30‬דקות עד שהתערובת יציבה (כאשר מכניסים סכין הלהב‬                                                     ‫‪ 1‬ענף טימין‬
                                                                                                 ‫‪ 50‬מ"ל יין מדירה‬
                                              ‫יוצא יבש)‪.‬‬
                                                                                                   ‫מיץ מחצי לימון‬
                 ‫מצננים ומכניסים לקרור בין ‪ 6‬ל ‪ 12‬שעות‪.‬‬                                                 ‫‪ 1‬כף שמן‬

‫לפני ההגשה מפזרים מעל כל קערה סוכר‪ .‬מדליקים את‬                                                    ‫‪ 50‬גר' סוכר חום‬
    ‫הגריל בתנור ומקרמלים כ‪ 5-‬דקות‪ .‬מגישים עם טוסטים‪.‬‬                                              ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                                   ‫ההכנה‪:‬‬

                                                          ‫יש לקלף את בצלי השאלוט ולפרוס אותם‪ .‬לנקות את‬
                                                                               ‫הפטריות‪ ,‬לקטום אותם ולקצץ אותם‪.‬‬
                                                                                      ‫מעל לשפוך את מיץ הלימון‪.‬‬

‫גיליון ‪15 64‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20