Page 17 - medorledor64
P. 17

‫מגזין מדור לדור‬                                            ‫טורט חורפי עם‬
                                                         ‫משמשים‪ ,‬שזיפים‪,‬‬
                            ‫ההכנה‪:‬‬
                                                               ‫בננות ואננס‬
‫משרים את המשמשים כ‪ 6-‬שעות במים ואת‬                                          ‫מצרכים ל‪ 11 :‬מנות‬
‫השזיפים כשעה‪ .‬מומלץ לעשות זאת יום‬                                           ‫זמן הכנה‪ 45 :‬דקות‬
                                                                               ‫זמן אפייה‪ :‬שעה‬
                                    ‫לפני‪.‬‬                             ‫תבנית ‪ 28‬ס״מ מתפרקת‬

                             ‫לבצק‪:‬‬                                                       ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                           ‫לבצק‪:‬‬
‫בקערת המערבל מערבבים יחד את הקמח‪,‬‬
‫החמאה‪ ,‬המלח‪ ,‬הסוכר ומוסיפים בהדרגה‬                                                      ‫‪ 250‬גר' קמח‬
‫את המים הפושרים‪ .‬מעבירים לקערה‬                                                         ‫‪ 125‬גר' חמאה‬
                                                                                   ‫‪ 1‬כוס מים פושרים‬
 ‫ומניחים בצד למשך ‪ 30‬דקות‪( .‬לא בקירור)‬
‫בנתיים מכינים את מלית הפרות‪ :‬מבשלים‬                                                        ‫קורט מלח‬
‫את המשמשים כ‪ 30-‬דקות ואת השזיפים‬                                                           ‫‪ 1‬כף סוכר‬
‫כ‪ 15-‬דקות‪( .‬מבשלים אותם בנוזלי ההשרה)‬
                                                                                           ‫למילוי‪:‬‬
       ‫שוב פעילות שניתן לעשות יום לפני‪.‬‬                                                      ‫‪ 3‬בננות‬
               ‫משרים את השזיפים ברום‪.‬‬                                      ‫‪ 250‬גר' משמשים מיובשים‬
                                                                   ‫‪ 500‬גר' שזיפים מיובשים ללא גלעין‬
                   ‫מחממים תנור לחום של ‪ 230‬מעלות (‪)8‬‬                            ‫‪ 1‬אננס חתוך לקוביות‬
‫מרפדים את התבנית עם הבצק‪ .‬ואז מהדקים על הדפנות‬                                             ‫‪ 1‬שוט רום‬
‫מעל הבצק נייר אלומיניום כך שדפנות הבצק לא יפלו בזמן‬
                                                                                           ‫לקרם‪:‬‬
                                                 ‫האפיה‪.‬‬                                      ‫‪ 2‬ביצים‬
                             ‫אופים במשך כ‪ 10-15-‬דקות‪.‬‬                                   ‫‪ 125‬גר' סוכר‬
‫מוציאים מן התנור‪ ,‬מניחים על התחתית של העוגה את‬                                 ‫‪ 250‬מ"ל שמנת מתוקה‬
‫המשמשים‪ ,‬מעל פרוסות בננה‪ ,‬מעל את השזיפים ומעל‬                                         ‫שקית סוכר וניל‬

                                           ‫קוביות אננס‪.‬‬                                         ‫גיליון ‪64‬‬

                                          ‫לקרם‪:‬‬

‫מחממים בסיר את השמנת‪ .‬מקציפים בקערה יחד את הביצים‬
‫עם הסוכר והרום (בו היו השזיפים )‪ .‬מוסיפים תוך כדי ערבוב‬

 ‫ובהדרגה את השמנת‪ .‬מוסיפים את סוכר הוניל ומערבבים‪.‬‬
‫שופכים מעל העוגה‪ ,‬מכסים בשכבה נוספת של משמשים‪,‬‬
‫מעל בננות‪ ,‬שזיפים ומעל אננס‪ .‬אפשר לקשט את מרכז‬

                            ‫העוגה עם כמה פרוסות בננה‪.‬‬

‫מעלים את חום התנור ל ‪ 240‬מעלות ואופים במשך ‪ 15‬דקות‬
‫ואז מנמיכים את חום התנור ל‪ 180‬מעלות וממשיכים לאפות‬

                                         ‫במשך ‪ 45‬דקות‪.‬‬

‫מצננים‪ ,‬כשהעוגה קרה מעבירים אותה לצלחת הגשה‬
                               ‫ומפזרים מעל אבקת סוכר‪.‬‬

‫‪17‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22