Page 17 - medorledor64
P. 17
מגזין מדור לדור טורט חורפי עם
משמשים ,שזיפים,
ההכנה:
בננות ואננס
משרים את המשמשים כ 6-שעות במים ואת מצרכים ל 11 :מנות
השזיפים כשעה .מומלץ לעשות זאת יום זמן הכנה 45 :דקות
זמן אפייה :שעה
לפני. תבנית 28ס״מ מתפרקת
לבצק: מצרכים:
לבצק:
בקערת המערבל מערבבים יחד את הקמח,
החמאה ,המלח ,הסוכר ומוסיפים בהדרגה 250גר' קמח
את המים הפושרים .מעבירים לקערה 125גר' חמאה
1כוס מים פושרים
ומניחים בצד למשך 30דקות( .לא בקירור)
בנתיים מכינים את מלית הפרות :מבשלים קורט מלח
את המשמשים כ 30-דקות ואת השזיפים 1כף סוכר
כ 15-דקות( .מבשלים אותם בנוזלי ההשרה)
למילוי:
שוב פעילות שניתן לעשות יום לפני. 3בננות
משרים את השזיפים ברום. 250גר' משמשים מיובשים
500גר' שזיפים מיובשים ללא גלעין
מחממים תנור לחום של 230מעלות ()8 1אננס חתוך לקוביות
מרפדים את התבנית עם הבצק .ואז מהדקים על הדפנות 1שוט רום
מעל הבצק נייר אלומיניום כך שדפנות הבצק לא יפלו בזמן
לקרם:
האפיה. 2ביצים
אופים במשך כ 10-15-דקות. 125גר' סוכר
מוציאים מן התנור ,מניחים על התחתית של העוגה את 250מ"ל שמנת מתוקה
המשמשים ,מעל פרוסות בננה ,מעל את השזיפים ומעל שקית סוכר וניל
קוביות אננס. גיליון 64
לקרם:
מחממים בסיר את השמנת .מקציפים בקערה יחד את הביצים
עם הסוכר והרום (בו היו השזיפים ) .מוסיפים תוך כדי ערבוב
ובהדרגה את השמנת .מוסיפים את סוכר הוניל ומערבבים.
שופכים מעל העוגה ,מכסים בשכבה נוספת של משמשים,
מעל בננות ,שזיפים ומעל אננס .אפשר לקשט את מרכז
העוגה עם כמה פרוסות בננה.
מעלים את חום התנור ל 240מעלות ואופים במשך 15דקות
ואז מנמיכים את חום התנור ל 180מעלות וממשיכים לאפות
במשך 45דקות.
מצננים ,כשהעוגה קרה מעבירים אותה לצלחת הגשה
ומפזרים מעל אבקת סוכר.
17