Page 17 - medorledor61
P. 17
מגזין מדור לדור
ההכנה: תבשיל בשר עגל עם
פטריות
מניחים בקערה את הקמח ומניחים בתוכו את קוביות הבשר.
מטלטלים מעט כדי שהקמח יעטוף כל קוביה .מניחים בצד מצרכים ל 8 :מנות
זמן הכנה 30 :דקות
וחוזרים על התהליך עד שכל הקוביות מכוסות קמח. זמן בישול 5 :שעות
מחממים בסיר שתי כפות שמן .מתחילים להזהיב את קוביות
מצרכים:
העגל ,בכל פעם קצת קוביות ומניחים בסיר נוסף. 1.5קג' בשר עגל (גולש )
באותו סיר מוסיפים כף שמן ומגרדים את התחתית .מוסיפים
את הבצל ,הפרסה ,השום ועלה הדפנה .מבשלים על אש 1/3כוס קמח
בינונית תוך כדי ערבוב במשך כחמש דקות ועד שהבצל 4כפות שמן
שקוף .מוסיפים את הטימין ,אגוז המוסקט ואת ציר העוף. 1בצל קצוץ
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם .מביאים לרתיחה ומגרדים 3פראסה קצוצות
את תחתית הסיר והדפנות .כשהרוטב חם שופכים אותו מעל (רק החלק הלבן והירוק הבהיר)
קוביות העגל ,מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 3וחצי 2שיני שום קצוצות
שעות .מדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים -אם לא ,מוסיפים. 1עלי דפנה
כחצי שעה לפני סיום בישול הבשר מחממים את יתר השמן מלח ופלפל גרוס
ומקפיצים את הפטריות עד הזהבה .מוסיפים אותם לסיר של 1/2כפית טימין יבשה
הבשר ומעל שופכים את מיץ הלימון .מערבבים ו7מבשלים 1/4כפית אגוז מוסקט
על אש גבוהה כ 15-דקות .מפזרים מעל את הפטרוזיליה ואת 2וחצי כוסות ציר עוף
500גר' פטריות שמפיניון קטנות
השמנת (לא הרכחי ) ומערבבים. 250גר' פטריות שיטקי בלי הרגל
2כפות מיץ לימון
*ניתן להגיש לצד אורז או תפוחי אדמה מאודים. 1/2חבילת פטרוזיליה קצוצה
* 1/2כוס שמנת צמחית או רגילה
17 (לא הכרחי )
גיליון 61