Page 17 - medorledor61
P. 17

‫מגזין מדור לדור‬

                                         ‫ההכנה‪:‬‬          ‫תבשיל בשר עגל עם‬
                                                                     ‫פטריות‬
‫מניחים בקערה את הקמח ומניחים בתוכו את קוביות הבשר‪.‬‬
‫מטלטלים מעט כדי שהקמח יעטוף כל קוביה‪ .‬מניחים בצד‬                                 ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                                                                ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
        ‫וחוזרים על התהליך עד שכל הקוביות מכוסות קמח‪.‬‬                             ‫זמן בישול‪ 5 :‬שעות‬
‫מחממים בסיר שתי כפות שמן‪ .‬מתחילים להזהיב את קוביות‬
                                                                                              ‫מצרכים‪:‬‬
          ‫העגל‪ ,‬בכל פעם קצת קוביות ומניחים בסיר נוסף‪.‬‬                              ‫‪ 1.5‬קג' בשר עגל (גולש )‬
‫באותו סיר מוסיפים כף שמן ומגרדים את התחתית‪ .‬מוסיפים‬
‫את הבצל‪ ,‬הפרסה‪ ,‬השום ועלה הדפנה‪ .‬מבשלים על אש‬                                                ‫‪ 1/3‬כוס קמח‬
‫בינונית תוך כדי ערבוב במשך כחמש דקות ועד שהבצל‬                                                ‫‪ 4‬כפות שמן‬
‫שקוף‪ .‬מוסיפים את הטימין‪ ,‬אגוז המוסקט ואת ציר העוף‪.‬‬                                             ‫‪ 1‬בצל קצוץ‬
‫ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪ .‬מביאים לרתיחה ומגרדים‬                                         ‫‪ 3‬פראסה קצוצות‬
‫את תחתית הסיר והדפנות‪ .‬כשהרוטב חם שופכים אותו מעל‬                            ‫(רק החלק הלבן והירוק הבהיר)‬
‫קוביות העגל‪ ,‬מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך ‪ 3‬וחצי‬                                    ‫‪ 2‬שיני שום קצוצות‬
‫שעות‪ .‬מדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים ‪ -‬אם לא‪ ,‬מוסיפים‪.‬‬                                        ‫‪ 1‬עלי דפנה‬
‫כחצי שעה לפני סיום בישול הבשר מחממים את יתר השמן‬                                          ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫ומקפיצים את הפטריות עד הזהבה‪ .‬מוסיפים אותם לסיר של‬                                   ‫‪ 1/2‬כפית טימין יבשה‬
‫הבשר ומעל שופכים את מיץ הלימון‪ .‬מערבבים ו‪7‬מבשלים‬                                     ‫‪ 1/4‬כפית אגוז מוסקט‬
‫על אש גבוהה כ ‪ 15-‬דקות‪ .‬מפזרים מעל את הפטרוזיליה ואת‬                                  ‫‪ 2‬וחצי כוסות ציר עוף‬
                                                                           ‫‪ 500‬גר' פטריות שמפיניון קטנות‬
                         ‫השמנת (לא הרכחי ) ומערבבים‪.‬‬                       ‫‪ 250‬גר' פטריות שיטקי בלי הרגל‬
                                                                                          ‫‪ 2‬כפות מיץ לימון‬
            ‫*ניתן להגיש לצד אורז או תפוחי אדמה מאודים‪.‬‬                        ‫‪ 1/2‬חבילת פטרוזיליה קצוצה‬
                                                                           ‫*‪ 1/2‬כוס שמנת צמחית או רגילה‬
‫‪17‬‬                                                                                            ‫(לא הכרחי )‬

                                                                                                     ‫גיליון ‪61‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22