Page 16 - medorledor61
P. 16

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                            ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

        ‫תבשיל פטריות‬                                          ‫קסרול של ארטישוק‬
                                                                  ‫ירושלמי ופטריות‬
                              ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                             ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬                                            ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                            ‫זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬                                           ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                                                                        ‫זמן בישול‪ 26 :‬דקות‬
                                           ‫מצרכים‪:‬‬
            ‫‪ 1,3‬קג' פטריות (שמפיניון‪ ,‬פורטובלו‪ ,‬יער‪ ,‬מלך )‬                                             ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                        ‫‪ 1‬בצל קצוץ‬
                         ‫‪ 1‬בריוש מיובש ומפורר לפירורים‬                                           ‫‪ 2‬שיני שום קצוצות‬
                               ‫‪ 1‬עגבניה מקולפת וקצוצה‬                                            ‫‪ 125‬גר' פטריות יער‬
                                     ‫‪ 1‬בצל שאלוט קצוץ‬                                      ‫‪ 125‬גר' פטריות מלך היער‬
                                  ‫‪ 5‬עלי בזיליקום קצוצים‬                                    ‫‪ 400‬גר' ארטישוק ירושלמי‬
                                  ‫‪ 1‬כף פטרוזיליה קצוצה‬                                  ‫‪ 1/2‬חבילת פטרוזיליה קצוצה‬
                                                                                                ‫‪ 35‬גר' חמאה מלוחה‬
                          ‫‪ 5‬כפות שמנת ‪( 42%‬קרם פרש )‬                                               ‫‪ 1‬כפית אוכמניות‬
                                        ‫‪ 1/2‬כוס יין פורט‬                                            ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                        ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                                                                                     ‫ההכנה‪:‬‬
                                         ‫ההכנה‪:‬‬
                                                            ‫יש לנגב את הפטריות ולחתוך אותם לפרוסות ‪.‬יש לקלף את‬
           ‫יש לנקות את הפטריות ולחתוך אותם לחתיכות‪.‬‬               ‫הארטישוק הירושלמי ולחתוך אותו לקוביות לא עבות‪.‬‬
‫מניחים בסיר את כל הפטריות‪ ,‬העגבניה‪ ,‬הבצל שאלוט‪,‬‬
‫השמנת‪ ,‬היין פורט‪ ,‬הבריוש‪ ,‬מלח ופלפל גרוס‪ .‬מערבבים‬           ‫במחבט סוטאג' ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל‬
                                                            ‫ואת השום‪ .‬מזהיבים אותם ומוסיפים את הארטישוק‬
                                                ‫ומכסים‪.‬‬     ‫הירושלמי‪ ,‬מערבבים ומכסים ‪.‬מנמיכים את האש ומבשלים‬
‫מתחילים את הבישול על אש גבוהה עד שהתבשיל מגיע‬
‫לרתיחה‪ .‬מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה‬                                                    ‫במשך ‪ 12‬דקות‪.‬‬
                                                            ‫מוסיפים את הפטריות‪ ,‬מערבבים וממשיכים לבשל עוד עשר‬
                         ‫ובעבוע קל למשך שלושים דקות‪.‬‬        ‫דקות ועד שהמים שהגירו מן הפטריות מתחילים להתאדות‪.‬‬
                  ‫את עשבי התיבול מפזרים לפני ההגשה‪.‬‬         ‫ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים את הפטרוזיליה‬

                                                                           ‫הקצוצה‪ .‬מערבבים ומבשלים עוד כ‪ 2-‬דקות‪.‬‬
                                                                                 ‫ניתן להגיש עם אורז בסמטי מאודה ‪.‬‬

                                                            ‫‪16‬‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21