Page 16 - medorledor61
P. 16
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
תבשיל פטריות קסרול של ארטישוק
ירושלמי ופטריות
מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 15 :דקות מצרכים ל 4 :מנות
זמן בישול 30 :דקות זמן הכנה 20 :דקות
זמן בישול 26 :דקות
מצרכים:
1,3קג' פטריות (שמפיניון ,פורטובלו ,יער ,מלך ) מצרכים:
1בצל קצוץ
1בריוש מיובש ומפורר לפירורים 2שיני שום קצוצות
1עגבניה מקולפת וקצוצה 125גר' פטריות יער
1בצל שאלוט קצוץ 125גר' פטריות מלך היער
5עלי בזיליקום קצוצים 400גר' ארטישוק ירושלמי
1כף פטרוזיליה קצוצה 1/2חבילת פטרוזיליה קצוצה
35גר' חמאה מלוחה
5כפות שמנת ( 42%קרם פרש ) 1כפית אוכמניות
1/2כוס יין פורט מלח ופלפל גרוס
מלח ופלפל גרוס
ההכנה:
ההכנה:
יש לנגב את הפטריות ולחתוך אותם לפרוסות .יש לקלף את
יש לנקות את הפטריות ולחתוך אותם לחתיכות. הארטישוק הירושלמי ולחתוך אותו לקוביות לא עבות.
מניחים בסיר את כל הפטריות ,העגבניה ,הבצל שאלוט,
השמנת ,היין פורט ,הבריוש ,מלח ופלפל גרוס .מערבבים במחבט סוטאג' ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל
ואת השום .מזהיבים אותם ומוסיפים את הארטישוק
ומכסים. הירושלמי ,מערבבים ומכסים .מנמיכים את האש ומבשלים
מתחילים את הבישול על אש גבוהה עד שהתבשיל מגיע
לרתיחה .מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך 12דקות.
מוסיפים את הפטריות ,מערבבים וממשיכים לבשל עוד עשר
ובעבוע קל למשך שלושים דקות. דקות ועד שהמים שהגירו מן הפטריות מתחילים להתאדות.
את עשבי התיבול מפזרים לפני ההגשה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים את הפטרוזיליה
הקצוצה .מערבבים ומבשלים עוד כ 2-דקות.
ניתן להגיש עם אורז בסמטי מאודה .
16