Page 22 - medorledor59
P. 22

‫פינת הטעמים של יהודית‬

                                         ‫ההכנה‪:‬‬                   ‫טארט‬
                                                               ‫משמשים‬
  ‫מחממים את התנור ל ‪ 180‬מעלות‪ .‬משמנים תבנית אפיה‪.‬‬
‫להכנת הבצק שמים בבלנדר את הקמח‪ ,‬מוסיפים את‬                                 ‫מצרכים ל‪ 8-6 :‬מנות‬
                                                         ‫זמן הכנה‪ :‬שעה ‪ 50 +‬דקות קירור במקרר‬
                      ‫החמאה ומערבבים לתערובת חולית‪.‬‬
‫טורפים את הביצה עם כף מים ומוסיפים לתערובת‪ .‬מוסיפים את‬                  ‫זמן אפיה כולל‪ 60 :‬דקות‬

 ‫הסוכר‪,‬הונילוקורטמלח‪.‬מערבביםושומריםכ‪ 20-‬דקותבמקרר‪.‬‬                                        ‫מצרכים‪:‬‬
‫שוטפים את המשמשים‪ ,‬מוציאים את הגלעין וחוצים לשניים‪.‬‬                                  ‫‪ 250‬גר' קמח לבן‬
‫טורפים את הביצים ואת החלמון עם הסוכר‪ ,‬מוסיפים את‬
                                                                                        ‫‪ 150‬גר' חמאה‬
                                       ‫השמנת והקינמון‪.‬‬                                         ‫‪ 1‬ביצה‬
‫מרדדים את הבצק לרדיד בעובי ‪ 3-2‬מ"מ‪ .‬מסדרים בתוך‬
                                                                                          ‫‪ 50‬גר' סוכר‬
              ‫תבנית האפיה ומקררים כ ‪ 20 -‬דקות במקרר‪.‬‬                                       ‫‪ 1‬כפית וניל‬
‫מחוררים עם מזלג‪ .‬מורחים מעל את ריבת האפרסקים‬                                             ‫‪ 10‬משמשים‬
                                                                               ‫‪ 3‬כפות ריבת אפרסקים‬
                                         ‫בשכבה אחידה‪.‬‬
‫מסדרים מעל את המשמשים ושופכים מעל את התערובת‬                                                   ‫‪ 1‬ביצה‬
‫של הביצה והשמנת‪ .‬אופים בתנור ארבעים וחמש עד שישים‬                                        ‫‪ 1‬חלמון ביצה‬

                            ‫דקות או עד שהמלית נקרשת‪.‬‬                                      ‫‪ 60‬גר' סוכר‬
                                                                                        ‫‪ 1‬כפית קינמון‬
                                                ‫בתאבון!‬                        ‫‪ 200‬מ"ל שמנת מתוקה‬

                                                                                                      ‫‪22‬‬
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27