Page 20 - medorledor59
P. 20
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
צילום :עדו רוזנטל
ממליחים ומפלפלים את חלל הבטן של הדג ומניחים בתוכו דג מוסר ים
את צרור עשבי תיבול .מעליו מניחים כמה פרוסות שום ובצלי אפוי בתנור
שאלוט .לבסוף מתבלים בתבלין הדג וסוגרים את חלל הבטן.
מעל הדג מניחים כמה פרוסות עגבניה ,מעל פרוסות שום מצרכים ל 4 :מנות
זמן הכנה 10 :דקות
ובצלי שאלוט .מתבלים במלח ,פלפל ותבלין דג. זמן אפיה 20 :דקות
זולפים את שמן הזית על הדג ,וגם את הפסטיס.
מכסים הדג עם רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור. מצרכים:
מדי פעם פותחים ובעזרת כף מרטיבים את הדג ברוטב שנוצר 1דג מוסר ים במשקל 1.5קג'
בתהנית .לאחר כ 15-דקות מסירים את רדיד האלומיניום,
מעל הדג מפזרים חתיכות חמאה ואופים עוד חמש דקות . 2עגבניות
2בצלי שאלוט
להגשה:
2שיני שום
כשהדג אפוי מתחילים להסיר את העור ומפלטים את הדג. צרור של עשבי תיבול (שמיר ,פטרוזיליה)
על כל צלחת של סועד מניחים פילה דג מלווה עם פרוסות
מלח ופלפל
עגבניה ,בצלי שאלוט ושם .מעל זולפים מן הרוטב. תבלין דג
*אפשר לעשות מתכון זה עם כל דג ים שהוא בשרני .
3כפות שמן זית
1/3כוס פסטיס
50גר' חמאה
ההכנה:
יש לבקש מהדיג לנקות את הדג גם מהקשקשים.
מחממים תנור לחום של 180מעלות.
שוטפים את דג ומייבשים אותו היטב בעזרת נייר מגבת.
מניחים את הדג על רדיד אלומינים ומניחים על תבנית.
שוטפים את העגבניות ופורסים אותם לפרוסות .מקלפים את
בצלי שאלוט ואת שיני השום ופורסים אותם לפרוסות דקות.
20