Page 20 - medorledor59
P. 20

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                        ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬עדו רוזנטל‬

‫ממליחים ומפלפלים את חלל הבטן של הדג ומניחים בתוכו‬                ‫דג מוסר ים‬
‫את צרור עשבי תיבול‪ .‬מעליו מניחים כמה פרוסות שום ובצלי‬            ‫אפוי בתנור‬
‫שאלוט‪ .‬לבסוף מתבלים בתבלין הדג וסוגרים את חלל הבטן‪.‬‬
‫מעל הדג מניחים כמה פרוסות עגבניה‪ ,‬מעל פרוסות שום‬                                      ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                     ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
            ‫ובצלי שאלוט‪ .‬מתבלים במלח‪ ,‬פלפל ותבלין דג‪.‬‬                                ‫זמן אפיה‪ 20 :‬דקות‬
            ‫זולפים את שמן הזית על הדג‪ ,‬וגם את הפסטיס‪.‬‬
           ‫מכסים הדג עם רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור‪.‬‬                                             ‫מצרכים‪:‬‬
‫מדי פעם פותחים ובעזרת כף מרטיבים את הדג ברוטב שנוצר‬                                 ‫‪ 1‬דג מוסר ים במשקל ‪ 1.5‬קג'‬
‫בתהנית ‪.‬לאחר כ‪ 15-‬דקות מסירים את רדיד האלומיניום‪,‬‬
  ‫מעל הדג מפזרים חתיכות חמאה ואופים עוד חמש דקות ‪.‬‬                                                    ‫‪ 2‬עגבניות‬
                                                                                                  ‫‪2‬בצלי שאלוט‬
                                         ‫להגשה‪:‬‬
                                                                                                     ‫‪ 2‬שיני שום‬
  ‫כשהדג אפוי מתחילים להסיר את העור ומפלטים את הדג‪.‬‬                        ‫צרור של עשבי תיבול (שמיר‪ ,‬פטרוזיליה)‬
‫על כל צלחת של סועד מניחים פילה דג מלווה עם פרוסות‬
                                                                                                     ‫מלח ופלפל‬
          ‫עגבניה‪ ,‬בצלי שאלוט ושם‪ .‬מעל זולפים מן הרוטב‪.‬‬                                                 ‫תבלין דג‬
       ‫*אפשר לעשות מתכון זה עם כל דג ים שהוא בשרני ‪.‬‬
                                                                                                ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
                                                                                                 ‫‪ 1/3‬כוס פסטיס‬

                                                                                                   ‫‪ 50‬גר' חמאה‬

                                                                                                 ‫ההכנה‪:‬‬

                                                                 ‫יש לבקש מהדיג לנקות את הדג גם מהקשקשים‪.‬‬
                                                                             ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪.‬‬

                                                            ‫שוטפים את דג ומייבשים אותו היטב בעזרת נייר מגבת‪.‬‬
                                                             ‫מניחים את הדג על רדיד אלומינים ומניחים על תבנית‪.‬‬
                                                        ‫שוטפים את העגבניות ופורסים אותם לפרוסות‪ .‬מקלפים את‬
                                                        ‫בצלי שאלוט ואת שיני השום ופורסים אותם לפרוסות דקות‪.‬‬

                                                                                                                 ‫‪20‬‬
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25