Page 21 - medorledor59
P. 21

‫מגזין מדור לדור‬

‫הטרין)‪ .‬מסיפים את הירקות ואת הבזיליקום לקערה‪,‬‬                           ‫טרין‬
              ‫מערבבים‪ ,‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪.‬‬                      ‫ירקות‬

           ‫מחממים את התנור לחום בינוני (‪ 180‬מעלות)‬                                               ‫מצרכים‪:‬‬
‫משמנים עם שמן זית תבנית אינגליש קייק או תבנית‬
‫מאורכת מזכוכית‪ .‬שופכים לתוכה את התערובת ומכסים‬                                                     ‫‪ 1‬פלפל אדום‬
‫ברדיד אלומיניום‪ .‬מנמיכים את חום התנור ל ‪ 160‬מעלות‬                                                   ‫‪1‬פלפל צהוב‬
                                                                                                    ‫‪ 1‬חציל בינוני‬
      ‫ואופים למשך שעה וחצי או עד שפני הטרין יציבים‪.‬‬                                                  ‫‪ 1‬בצל בינוני‬
                                                                           ‫‪ 400‬גר' קישואים (‪ 3‬קישואים בינוניים)‬
                                         ‫להגשה‪:‬‬                             ‫‪ 300‬גר' עגבניות (‪ 3‬עגבניות בינוניות)‬
                                                                                                      ‫‪ 3‬שיני שום‬
‫כשהטרין קרה מפרידים אותה בעזרת סכין חדה מהדפנות‬                                                ‫‪ 1‬חבילת בזיליקום‬
‫והופכים אותה בזהירות על צלחת הגשה‪ ,‬מעטרים עם עלי‬                                      ‫‪ 10‬זיתים שחורים מגולענים‬

       ‫הבזיליקום והזיתים‪ .‬ניתן להגיש עם רוטב עגבניות‪.‬‬                                                    ‫‪ 4‬ביצים‬
                                                                                                 ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
              ‫רוטב עגבניות‪Coulis de tomate-‬‬
                                                                                                  ‫ההכנה‪:‬‬
   ‫‪ 6‬עגבניות בשלות קלופות ומגולענות חתוכות לרבעים‬
                                        ‫‪ 6‬כפות שמן זית‬                     ‫לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות‪.‬‬
                                                         ‫בסיר עם תחתית עבה מחממים את השמן‪ .‬בתחילה‬
                                     ‫‪ 6‬שיני שום דפוקות‬   ‫מניחים את הבצל ומטגנים אותו כארבע דקות או עד‬
                                      ‫‪ 6‬גבעולי בזיליקום‬  ‫שהוא שקוף‪ .‬מוסיפים את הפלפלים‪ .‬לאחר כחמש דקות‬
                                                         ‫מוסיפים את החצילים‪ ,‬לאחר שתי דקות מוסיפים את‬
                                                ‫כף סוכר‬  ‫הקישואים ולאחר שתי דקות את העגבניות‪ .‬מערבבים‬
                                                  ‫פלפל‬   ‫קלות‪ .‬לאחר כעשרים דקות מורידים את הירקות מן האש‬
                                                   ‫מלח‬
                                                                   ‫ומניחים אותם במסננת כדי שהנוזלים יתנקזו ‪.‬‬
                                      ‫אופן הכנה‪:‬‬         ‫לאחר שהירקות התקררו‪ ,‬טורפים את הביצים בתוך‬
                                                         ‫קערה‪ ,‬מועכים את השום לתוך העיסה‪ ,‬קוצצים את חבילת‬
‫מחממים בסיר את שמן הזית‪ ,‬מוסיפים בזהירות את‬              ‫הבזיליקום (תוך כדי שמירה של כמה עלים יפים לעיטור‬
‫העגבניות‪ ,‬השום‪ ,‬הבזיליקום‪,‬הסוכר‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬
‫מכסים את הסיר ומבשלים כעשרים דקות על אש נמוכה‪.‬‬                                                              ‫גיליון ‪59‬‬
‫טוחנים בעזרת מטחנת מוט למרקם הרצוי‪ .‬מתקנים אם‬
‫יש צורך את התיבול ושומרים במקרר‪ .‬ניתן להקפיא‪.‬‬

                         ‫משמש גם לבסיס רוטבי פסטה‪.‬‬

‫‪21‬‬
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26