Page 21 - medorledor59
P. 21
מגזין מדור לדור
הטרין) .מסיפים את הירקות ואת הבזיליקום לקערה, טרין
מערבבים ,ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. ירקות
מחממים את התנור לחום בינוני ( 180מעלות) מצרכים:
משמנים עם שמן זית תבנית אינגליש קייק או תבנית
מאורכת מזכוכית .שופכים לתוכה את התערובת ומכסים 1פלפל אדום
ברדיד אלומיניום .מנמיכים את חום התנור ל 160מעלות 1פלפל צהוב
1חציל בינוני
ואופים למשך שעה וחצי או עד שפני הטרין יציבים. 1בצל בינוני
400גר' קישואים ( 3קישואים בינוניים)
להגשה: 300גר' עגבניות ( 3עגבניות בינוניות)
3שיני שום
כשהטרין קרה מפרידים אותה בעזרת סכין חדה מהדפנות 1חבילת בזיליקום
והופכים אותה בזהירות על צלחת הגשה ,מעטרים עם עלי 10זיתים שחורים מגולענים
הבזיליקום והזיתים .ניתן להגיש עם רוטב עגבניות. 4ביצים
3כפות שמן זית
רוטב עגבניותCoulis de tomate-
ההכנה:
6עגבניות בשלות קלופות ומגולענות חתוכות לרבעים
6כפות שמן זית לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות.
בסיר עם תחתית עבה מחממים את השמן .בתחילה
6שיני שום דפוקות מניחים את הבצל ומטגנים אותו כארבע דקות או עד
6גבעולי בזיליקום שהוא שקוף .מוסיפים את הפלפלים .לאחר כחמש דקות
מוסיפים את החצילים ,לאחר שתי דקות מוסיפים את
כף סוכר הקישואים ולאחר שתי דקות את העגבניות .מערבבים
פלפל קלות .לאחר כעשרים דקות מורידים את הירקות מן האש
מלח
ומניחים אותם במסננת כדי שהנוזלים יתנקזו .
אופן הכנה: לאחר שהירקות התקררו ,טורפים את הביצים בתוך
קערה ,מועכים את השום לתוך העיסה ,קוצצים את חבילת
מחממים בסיר את שמן הזית ,מוסיפים בזהירות את הבזיליקום (תוך כדי שמירה של כמה עלים יפים לעיטור
העגבניות ,השום ,הבזיליקום,הסוכר ,ממליחים ומפלפלים.
מכסים את הסיר ומבשלים כעשרים דקות על אש נמוכה. גיליון 59
טוחנים בעזרת מטחנת מוט למרקם הרצוי .מתקנים אם
יש צורך את התיבול ושומרים במקרר .ניתן להקפיא.
משמש גם לבסיס רוטבי פסטה.
21