Page 18 - medorledor48
P. 18
פינת הטעמים של יהודית
טארט טאטין
אופן ההכנה: זמן ההכנה :שעה
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה ( 190צ). מצרכים:
למלית:
למלית:
מיץ מלימון אחד
מטפטפים את הלימון על התפוחים. 7תפוחים ,קלופים ,מנוקים מליבה
ממיסים בתבנית את החמאה .מוסיפים את הסוכר ועורכים וחרצנים
מעל את התפוחים .מבשלים על אש קטנה כעשר דקות ,עד 100גר' חמאה
שהסוכר יזהיב .הופכים את התפוחים .מבשלים עד שרוב 2/3כוס סוכר
הנוזלים יתאיידו ובתחתית המחבת ייווצר קרמל .מצננים קצת.
לבצק:
לבצק:
כוס ו 1/3קמח
מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק לבצק .מרדדים את 100גר' חמאה
הבצק לעיגול שקוטרו גדול מעט מגודל התבנית. 4כפיות סוכר
1/4כפית מלח 1 ,חלמון
מניחים את הבצק מעל התבנית ,כדי שיכסה את התפוחים. 2כפות מים קרים
תוחבים את שולי הבצק אל תוך המחבת .דוקרים את הבצק
במזלג ,וזורים מעל סוכר .אופים שלושים דקות והופכים על גרידת לימון
צלחת הגשה ,כשקלתית הבצק למטה ומלית התפוחים גלויה. תבנית שאפשר להשתמש גם על
הערה :אפשר להכין את הטארט מראש ואז משאירים אותו הגז וגם בתנור.
במחבת ולפני ההגשה מחממים מעט והופכים על צלחת הגשה.
18