Page 16 - medorledor48
P. 16
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
צילום :שחר פרלמן
פרוסות זוקיני ירוקים מאודים עם שמיר
מצרכים ל 4 :מנות
זמן ההכנה 10 :דקות
זמן בישול 15 :דקות
מצרכים:
1ק"ג קישואים מזן זוקיני ירוק
5כפות שמיר קצוץ
מלח ופלפל גרוס
50גר' חמאה או תחליף חמאה
אופן ההכנה:
שוטפים את הקישואים ומורידים את הפיטם .פורסים
לפרוסות עגולות.
מחממים בסיר כוס מים אחת יחד עם החמאה.
כשהמים רותחים מוסיפים את הקישואים ומערבבים
תוך כדי בישול .ממליחים ומפלפלים לפי הטעם,
מערבבים( ,מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על
אש נמוכה) .מדי פעם מערבבים .אם יש צורך מוסיפים
קצת מים.
כשתי דקות לפני תום הבישול מוסיפים את השמיר
הקצוץ ומערבבים.
תפוחי אדמה מוקפצים
מוסיפים את בצלי שאלוט ,מתבלים בעשבי פרובנס ,מלח ופלפל גרוס לפי הטעם מצרכים ל 4 :מנות
ומערבבים .מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ 20-דקות. זמן ההכנה 10 :דקות
מדי פעם מערבבים . זמן בישול 25 :דקות
מצרכים:
1ק"ג תפוחי אדמה מזן ראט או גורמה מקולפות
4בצלי שאלוט קצוצים דק
1כף עשבי פרובנס
מלח ופלפל שחור גרוס
2כפות שמן זית או 50גר' חמאה
אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה ,שוטפים ופורסים אותם
לפרוסות.
שמים במחבת שמן זית או חמאה ומוסיפים את פרוסות
תפוחי האדמה .מזהיבים את פרוסות תפוחי האדמה על
אש גבוהה תוך כדי ערבוב .
16