Page 16 - medorledor48
P. 16

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                                           ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                                                          ‫צילום‪ :‬שחר פרלמן‬

‫פרוסות זוקיני ירוקים מאודים עם שמיר‬

                                                                 ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                              ‫זמן ההכנה‪ 10 :‬דקות‬

                                                                ‫זמן בישול‪ 15 :‬דקות‬
                                                                           ‫מצרכים‪:‬‬

                                                                   ‫‪ 1‬ק"ג קישואים מזן זוקיני ירוק‬
                                                                              ‫‪ 5‬כפות שמיר קצוץ‬
                                                                                ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                   ‫‪ 50‬גר' חמאה או תחליף חמאה‬

                                                                       ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                              ‫שוטפים את הקישואים ומורידים את הפיטם‪ .‬פורסים‬
                                                                                ‫לפרוסות עגולות‪.‬‬

                                              ‫מחממים בסיר כוס מים אחת יחד עם החמאה‪.‬‬
                                              ‫כשהמים רותחים מוסיפים את הקישואים ומערבבים‬
                                              ‫תוך כדי בישול‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪,‬‬
                                              ‫מערבבים‪( ,‬מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על‬
                                              ‫אש נמוכה)‪ .‬מדי פעם מערבבים‪ .‬אם יש צורך מוסיפים‬

                                                                                       ‫קצת מים‪.‬‬
                                              ‫כשתי דקות לפני תום הבישול מוסיפים את השמיר‬

                                                                               ‫הקצוץ ומערבבים‪.‬‬

              ‫תפוחי אדמה מוקפצים‬

‫מוסיפים את בצלי שאלוט‪ ,‬מתבלים בעשבי פרובנס‪ ,‬מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‬                                ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
       ‫ומערבבים ‪.‬מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ‪ 20-‬דקות‪.‬‬                        ‫זמן ההכנה‪ 10 :‬דקות‬
                                                        ‫מדי פעם מערבבים ‪.‬‬                        ‫זמן בישול‪ 25 :‬דקות‬

                                                                                                            ‫מצרכים‪:‬‬

                                                                            ‫‪ 1‬ק"ג תפוחי אדמה מזן ראט או גורמה מקולפות‬
                                                                                                  ‫‪ 4‬בצלי שאלוט קצוצים דק‬
                                                                                                         ‫‪ 1‬כף עשבי פרובנס‬
                                                                                                     ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬

                                                                                           ‫‪ 2‬כפות שמן זית או ‪ 50‬גר' חמאה‬

                                                                                                        ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                                           ‫מקלפים את תפוחי האדמה‪ ,‬שוטפים ופורסים אותם‬
                                                                                                                   ‫לפרוסות‪.‬‬

                                                                           ‫שמים במחבת שמן זית או חמאה ומוסיפים את פרוסות‬
                                                                           ‫תפוחי האדמה ‪.‬מזהיבים את פרוסות תפוחי האדמה על‬

                                                                                                    ‫אש גבוהה תוך כדי ערבוב ‪.‬‬

                                                                                                                         ‫‪16‬‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21