Page 17 - medorledor48
P. 17
מגזין מדור לדור
פילה באס בפירורי לחם ועם רוטב חמאה הולנדית
אופן ההכנה: מצרכים ל 6 :מנות
מכינים את הרוטב .שמים בסיר קטן את החמאה עם הבצל. מצרכים:
מבשלים עד שהבצל שקוף .מוסיפים את היין ומצמצמים עד
שנשאר שליש מהנוזלים .מוסיפים את השמנת ומביאים 6יח' פילה באס ללא עור במשקל של 200ג' כל אחת
לרתיחה קלה .אז מוסיפים תוך כדי בחישה ובהדרגה את חרדל דיז'ון
שמן זית
קוביות החמאה עד שהם נבלעים ברוטב.
לתערובת של פירורי הלחם:
ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את מיץ הלימון .שומרים בצד.
במעבד מזון שמים יחד את פירורי הלחם ,השום ועשבי התיבול כוס פירורי לחם
3שיני שום כתושות
וטוחנים לאבקה עדינה.
3כפות טימין
מחממים תנור ל 250מעלות .משמנים תבנית אפיה ומניחים כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות דק
בה את הדגים כשצד העור כלפי מטה .על הדגים מורחים מעט
חרדל ומפזרים מעל מן התערובת של פירורי הלחם .מהדקים לרוטב ההולנדי:
מעט (ניתן להכין את השלב הזה מראש ולשמור בקירור)
20גר' חמאה
ואופים במשך שמונה דקות . 3בצלי שאלוט קצוצים דק
מעבירים את הדגים לצלחת הגשה בליווי הרוטב. כוס יין לבן יבש
חצי מכל שמנת בישול
100גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
מלח ופלפל לבן גרוס
מיץ מחצי לימון
גיליון 17 48