Page 17 - medorledor48
P. 17

‫מגזין מדור לדור‬

 ‫פילה באס בפירורי לחם ועם רוטב חמאה הולנדית‬

                                       ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                     ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬

‫מכינים את הרוטב‪ .‬שמים בסיר קטן את החמאה עם הבצל‪.‬‬                                                ‫מצרכים‪:‬‬
‫מבשלים עד שהבצל שקוף‪ .‬מוסיפים את היין ומצמצמים עד‬
‫שנשאר שליש מהנוזלים‪ .‬מוסיפים את השמנת ומביאים‬               ‫‪ 6‬יח' פילה באס ללא עור במשקל של ‪ 200‬ג' כל אחת‬
‫לרתיחה קלה‪ .‬אז מוסיפים תוך כדי בחישה ובהדרגה את‬                                                      ‫חרדל דיז'ון‬
                                                                                                        ‫שמן זית‬
                     ‫קוביות החמאה עד שהם נבלעים ברוטב‪.‬‬
                                                                              ‫לתערובת של פירורי הלחם‪:‬‬
  ‫ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את מיץ הלימון‪ .‬שומרים בצד‪.‬‬
‫במעבד מזון שמים יחד את פירורי הלחם‪ ,‬השום ועשבי התיבול‬                                           ‫כוס פירורי לחם‬
                                                                                            ‫‪ 3‬שיני שום כתושות‬
                                      ‫וטוחנים לאבקה עדינה‪.‬‬
                                                                                                   ‫‪ 3‬כפות טימין‬
‫מחממים תנור ל ‪ 250‬מעלות‪ .‬משמנים תבנית אפיה ומניחים‬                         ‫כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות דק‬
‫בה את הדגים כשצד העור כלפי מטה‪ .‬על הדגים מורחים מעט‬
‫חרדל ומפזרים מעל מן התערובת של פירורי הלחם‪ .‬מהדקים‬                                       ‫לרוטב ההולנדי‪:‬‬
‫מעט (ניתן להכין את השלב הזה מראש ולשמור בקירור)‬
                                                                                                   ‫‪ 20‬גר' חמאה‬
                                ‫ואופים במשך שמונה דקות ‪.‬‬                              ‫‪ 3‬בצלי שאלוט קצוצים דק‬

              ‫מעבירים את הדגים לצלחת הגשה בליווי הרוטב‪.‬‬                                         ‫כוס יין לבן יבש‬
                                                                                          ‫חצי מכל שמנת בישול‬
                                                                          ‫‪ 100‬גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות‬
                                                                                           ‫מלח ופלפל לבן גרוס‬

                                                                                                 ‫מיץ מחצי לימון‬

‫גיליון ‪17 48‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22