Page 22 - medorledor48
P. 22
שוקולד
שוקולד:
הסוף
המר!
מאת :קובי טיריפינטו
של הקקאו באזור האמזונס והאנדים ,וככל הנראה הוא נדד עם רגל יום השוקולד הבינלאומיל
בני המאיה למרכז אמריקה .בני המאיה והאצטקים כאמור היו
צרכניו הראשונים של הקקאו ,והשתמשו בו להכנת משקה המצוין מדי שנה בחודש יולי,
מריר -עם קמח תירס ,צ'ילי ,פלפל שחור ושאר מרעין בישין.
המאיה העדיפו את משקה השוקולד שלהם חם ,ואילו האצטקים חושף כנס מומחים לשוקולד בשורה
אהבו אותו קר .לא סתם קר :למונטסומה ,המלך האצטקי קשה :עד 2020צפוי מחסור חמור
האחרון ,מייחסים את המצאת גלידת השוקולד :הוא נהג לערבב
את משקה השוקולד האהוב עליו בשלג ,שהובא למענו במיוחד בשוקולד ,ומחירים גבוהים ביותר.
לצורך זה מפסגות ההרים. אוהבים שוקולד? ובכן ,על פי האתר ,Days-of-the-Year
המפרסם ימי שנה ,פסטיבלים ואירועים שנתיים ,בהם
הספרדים ייבאו את הפולים יקרי הערך מהיבשת החדשה מוזרים ומשעשעים ,מדי שנה בחודש יולי חוגג העולם את
לאירופה ,שם פותח במאה ה 17-מה שנקרא היום שוקו, יום השוקולד הבינלאומי ,ואנחנו החלטנו לציין את המאורע
פרשנות מתוקה למשקה הקקאו המר של האינדיאנים .אפרופו
ספרדים ,אגדה מקומית גורסת כי המלך האצטקי מונטסומה, האמור בסיפור לידתו של השוקולד.
היה שוקוהוליק (מכור לשוקולד) רציני .לפי הסיפור ,הוא שתה המצאת השוקולד רשומה במקור על שמם של בני המאיה
חמישים ספלי שוקולד ביום .מונטסומה לא שתה את משקה והאצטקים של דרום אמריקה ,שגילו את פולי הקקאו
השוקולד שלו דווקא מתוך אמונה בסגולותיו של השוקולד וייחסו להם תכונות מרפאות ,ואף עשו בהם שימוש בצורתו
הנוזלית (והמרירה) כתרופות למחלות וכאבי בטן .מקורו
22