Page 23 - medorledor48
P. 23
מגזין מדור לדור כמעורר מיני .אך מיתוס זה נולד אצל הספרדים כאמור במאה
ה .17-בתחילת המאה ה 19-הופקו לראשונה אבקת קקאו
בשורות מדאיגות :השוקולד נעלם וחמאת קקאו ומייד אחירהם נולדה גם טבלת השוקולד
מהעולם המוכרת והאהובה .שוקולד החלב הראשון נוצר ,איך לא ,בשוויץ,
ומאז הופיע הממתק החום בכל הגדלים והצורות ,בתוספת
מדי שנה בפריז ,מתקיים סלון השוקולד בו לוקחים חלק כ700- אגוזים ,שקדים או צימוקים ,ממולא במנטה ,בתפוז ,או בקרמל
אנשי מקצוע בתחום ,ביניהם שוקולטיירים ,שף פטיסיירים וכחומר גלם לחטיפים ,למנות אחרונות ,לעוגות ,למוסים,
ועוד ,המגיעים מכ 40-מדינות ברחבי העולם .בשנים האחרונות לגלידות ,לפרלינים ומה לא .אגב ,במהלך פחות ממאה שנה
מתקיים הסלון בשתי קומות מה שמאפשר כמות מציגים גדולה גדלה בשוויץ צריכת השוקולד הממוצעת השנתית לאדם פי 12
יותר .למעשה מדובר במשטח של 20אלף מ"ר של שוקולד -מקילוגרם אחד בשנת 1905לכמעט 12קילוגרם בשנת .2000
וחידושים נוספים .בקומה הראשית והעליונה מתקיימים
האירועים המרכזיים ,בהשתתפות השחקנים המובילים השוקולד עושה לנו טוב!
בסקטור השוקולד העולמי ושם גם מתקיימות תצוגות האופנה
המסורתיות עם שמלות השוקולד המרהיבות ,וכן ההדגמות השוקולד מעלה את רמת הסרוטנין
המוכרות של סלון השוקולד ,אלא ,שאנשי הסלון השנה מעט במוח ,דבר הגורם להשפעה על מצב
טרודים .מסתבר שמומחים לתעשיית המזון נפגשו לאחרונה הרוח -ככל שמצב הסרוטנין גבוה
בלונדון ,כדי לדון במשבר שעתיד להתרחש .ענקי המתוקים
והשוקולדים שהגיעו לכנס בבירה הבריטית חשפו :אין מספיק יותר ,כך ההרגשה טובה יותר.
מטעי קקאו בעולם ,כדי למלא את הביקוש אחרי שוקולד ,כך
דיווח הדיילי סטאר הבריטי .הם הזהירו כי יש צורך בכמות בנוסף ,יש הטוענים שהרצון לשוקולד מתעורר בעקבות רמות
כפולה של מטעי קקאו כדי לשמור על תעשיית השוקולד כפי מגנזיום נמוכות (השוקולד מכיל מגנזיום) .חוסר במגזניום גורם
שהיא היום" .מחירי השוקולד צפויים לזנק בשנים הקרובות, לירידה ברמות הדופמין ,שגורם לנו סיפוק והנאה .רבים
כשהמצרך המבוקש יהפוך נדיר יותר .טועם השוקולד והמומחה מאמינים שהשוקולד הוא גם אפרודיזיאק ,בעל יכולת לעורר
אנגוס קנדי אמר" :יהיה מחסור בשוקולד ,ואין פתרון לבעיה הזו. מינית .מספרים על קזנובה שלא היה נכנס למיטה בלי שוקולד,
שבע שנים זה כל מה שנותר לנו על מנת לפתור אותה" .ולאוהבי וגם מדאם דּו בארי ,הוללת ידועה ,הלעיטה את מאהביה
השוקולד נותר רק להתנחם בעובדה כי היום המתוק מתוק הזה בשוקולד למען יגבר אונם המיני .מבחינה מדעית ,ככל הנראה
כבר מוצע כמוטיב בלא מעט אופנים ,כך למשל מציעה לכם שוקולד אינו אפרודיזיאק ,אך יש קשר בינו ובין התאהבות:
יצרנית הבאלם (שפתוני לחות לשפתיים יבשות) האמריקאית שוקולד מכיל חומר שנקרא פנילתילאמין ,שהוא החומר הכימי
ליפסמקר מגוון שפתונים בטעמי שוקולדים מובחרים :הרשיס, שמייצר המוח בזמן התאהבות .רמות גבוהות שלו במוח גורמות
אם& אם וסקיטלס ,כך שאם הבשורות המדיאגות אכן הולכות לתחושות של משיכה ותענוג וזוהי בלבד סיבה הגיונית לצרוך
להתממש אתם תמיד תוכלו למרוח שוקולד על השפתיים. אותו .לא?!
23
כמו כל דבר ,השוקולד בריא במידה .בשוקולד מריר 70%יש
נוגדי חמצון ,המאטים את הזדקנות התאים (גם בעור ,לכן יש
קרמים שמכילים חמאת קקאו) ,טובים לשיניים (כן ,כן) ,יעילים
נגד שיעול ,מורידים לחץ דם ,טובים ללב ,לזרימת הדם ,וכמובן
לעידוד .השוקולד משחרר סרטונין והפרשתה של התרכובת
הזאת גורמת לתחושת נעימות ולשיפור מצב הרוח (גם תרופת
הפרוזאק נגד דיכאון מגבירה את רמת הסרוטונין ,וגם סמים
כמו אל .אס .די גורמים תחושת שיכרון באמצעות העלאת רמת
הסרוטונין במוח) עוד בשוקולד פנילאטילאמין -החומר
שמופרש כשמתאהבים ופלבונואידים ,השומרים על בריאות
הלב על ידי הפחתת הסיכון לקרישי דם .הבאסה היחידה היא
שכל הטוב הזה עטוף בכל כך הרבה קלוריות שומנים וסוכר.
בנוסף ,חמאת הקקאו ,שהיא השומן הצמחי שבפולים ,משמשת
כאחד המרכיבים העיקריים בתעשיית הקוסמטיקה ,במיוחד
בתחום הליפסטיקים והשוקולד הוא בין המרכיבים הפופולריים
ביותר להמתקת קרמים ,סבונים ובשמים.
גיליון 48