Page 15 - medorledor44
P. 15
מגזין מדור לדור
נתח צלעות כבש עם עשבי תיבול
מצרכים ל 8 :מנות
זמן ההכנה 15 :דקות
זמן בישול 45 :דקות
מצרכים למלית עשבי תיבול:
4פרוס 2בצלי שאלוט
1צרור פטרוזיליה
1צרור צ'רביל (עשב תיבול רב גוני ועדין )
2ענפי טרגון
4כפות קמח מצה
טימין
חרדל
2ראשי שום חצויים לשניים
נתח צלעות בין 16צלעות
מוזגים מעל מעט שמן זית ומכניסים את הנתח לתנור שחומם אופן ההכנה:
מראש לחום של 220-240מעלות .אופים במשך 45דקות.
מגישים עם שעועית ירוקה או תפוחי אדמה אפויים. מניחים את הנתח על תבנית .יש למרוח את הנתח עם חרדל.
שמים את כל מרכיבי המלית בקערה של קוצץ חשמלי וקוצצים
עד קבלת מרקם אחיד .מניחים מעל החרדל ומהדקים.
מניחים בצדדים את חצאי ראשי שום .
עוגת פצפוצי אורז ו 3-סוגי שוקולד ללא אפיה
ונערבב היטב .נשטח את שכבת שוקולד החלב עם פצפוצי מאת :עידיתה דר' גרנולה 052-6571772
האורז לתחתית התבנית ונכניס למקרר ל 10-דקות.
עוגת שוקולד פשוטה קלה ומושחתת שמתאימה לפסח וגם
נמיס את השוקולד הלבן ,נערבב עם פצפוצי אורז ונסדר לשאר ימי השנה .גם לרגישים לגלוטן ..
שכבה מעל לשכבת שוקולד החלב שבתבנית .נכניס למקרר
זמן הכנה 30 :דקות
ל 10-דקות. מצרכים:
נמיס את השוקולד המריר ,נערבב עם פצפוצי אורז ונסדר לשכבות פצפוצי אורז:
שכבה מעל לשכבת השוקולד הלבן שבתבנית .נכניס למקרר 150גר' שוקולד חלב
150גר' שוקולד לבן
ל 10-דקות. 50גר' פיסטוק שבור
בסיר קטן נחמם שמנת מתוקה .כשהיא חמה ,נסגור את 150גר' שוקולד מריר
האש ,נכניס פנימה את השוקולד המריר ונערבב היטב עד (אפשר 100גר' שוקולד מריר בטעם תפוז ו 50גר' שוקולד )70%
3כוסות פצפוצי אורז מלא ללא תוספת מלח וסוכר
לקבלת מרקם חלק ומבריק. לשכבת גנאש שוקולד:
נמרח את גנאש השוקולד מעל העוגה ,נפזר מעל מעט 250גר' שוקולד מריר
100מ"ל שמנת מתוקה
פיסטוקים שבורים ושברי שוקולד לבן.
נשמור את העוגה במקרר עד שעה לפני ההגשה. לקישוט:
שברים של שוקולד לבן( 50גר')
50גר׳ פיסטוק שבור
אופן ההכנה:
נשתמש ב 3 -קערות ,בכל קערה נניח 1כוס פצפוצי אורז
מלא.
נמיס תחילה שוקולד חלב ,נשפוך לקערת פצפוצי האורז
גיליון 15 44