Page 15 - medorledor44
P. 15

‫מגזין מדור לדור‬

‫נתח צלעות כבש עם עשבי תיבול‬

                                                             ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                                           ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                            ‫זמן בישול‪ 45 :‬דקות‬

                                                                  ‫מצרכים למלית עשבי תיבול‪:‬‬

                                                                              ‫‪ 4‬פרוס‪ 2‬בצלי שאלוט‬
                                                                                  ‫‪ 1‬צרור פטרוזיליה‬

                                                           ‫‪ 1‬צרור צ'רביל (עשב תיבול רב גוני ועדין )‬
                                                                                       ‫‪ 2‬ענפי טרגון‬

                                                                                ‫‪ 4‬כפות קמח מצה‬
                                                                                              ‫טימין‬
                                                                                             ‫חרדל‬

                                                                        ‫‪ 2‬ראשי שום חצויים לשניים‬
                                                                          ‫נתח צלעות בין ‪ 16‬צלעות‬

‫מוזגים מעל מעט שמן זית ומכניסים את הנתח לתנור שחומם‬                                                ‫אופן ההכנה‪:‬‬
     ‫מראש לחום של ‪ 220-240‬מעלות‪ .‬אופים במשך ‪ 45‬דקות‪.‬‬
          ‫מגישים עם שעועית ירוקה או תפוחי אדמה אפויים‪.‬‬     ‫מניחים את הנתח על תבנית ‪ .‬יש למרוח את הנתח עם חרדל‪.‬‬
                                                           ‫שמים את כל מרכיבי המלית בקערה של קוצץ חשמלי וקוצצים‬

                                                                  ‫עד קבלת מרקם אחיד ‪ .‬מניחים מעל החרדל ומהדקים‪.‬‬
                                                                                  ‫מניחים בצדדים את חצאי ראשי שום ‪.‬‬

‫עוגת פצפוצי אורז ו‪ 3-‬סוגי שוקולד ללא אפיה‬

‫ונערבב היטב‪ .‬נשטח את שכבת שוקולד החלב עם פצפוצי‬                       ‫מאת‪ :‬עידיתה דר' גרנולה ‪052-6571772‬‬
        ‫האורז לתחתית התבנית ונכניס למקרר ל‪ 10-‬דקות‪.‬‬
                                                           ‫עוגת שוקולד פשוטה קלה ומושחתת שמתאימה לפסח וגם‬
‫נמיס את השוקולד הלבן‪ ,‬נערבב עם פצפוצי אורז ונסדר‬                                 ‫לשאר ימי השנה‪ .‬גם לרגישים לגלוטן‪ ..‬‬
‫שכבה מעל לשכבת שוקולד החלב שבתבנית‪ .‬נכניס למקרר‬
                                                                                           ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
                                               ‫ל‪ 10-‬דקות‪.‬‬                                            ‫מצרכים‪:‬‬

‫נמיס את השוקולד המריר‪ ,‬נערבב עם פצפוצי אורז ונסדר‬                                                ‫לשכבות פצפוצי אורז‪:‬‬
‫שכבה מעל לשכבת השוקולד הלבן שבתבנית‪ .‬נכניס למקרר‬                                                  ‫‪ 150‬גר' שוקולד חלב‬
                                                                                                  ‫‪ 150‬גר' שוקולד לבן‬
                                               ‫ל‪ 10-‬דקות‪.‬‬                                         ‫‪ 50‬גר' פיסטוק שבור‬
‫בסיר קטן נחמם שמנת מתוקה‪ .‬כשהיא חמה‪ ,‬נסגור את‬                                                    ‫‪ 150‬גר' שוקולד מריר‬
‫האש‪ ,‬נכניס פנימה את השוקולד המריר ונערבב היטב עד‬           ‫(אפשר ‪ 100‬גר' שוקולד מריר בטעם תפוז ו‪ 50‬גר' שוקולד ‪)70%‬‬
                                                                     ‫‪ 3‬כוסות פצפוצי אורז מלא ללא תוספת מלח וסוכר‬
                               ‫לקבלת מרקם חלק ומבריק‪.‬‬                                           ‫לשכבת גנאש שוקולד‪:‬‬
‫נמרח את גנאש השוקולד מעל העוגה ‪ ,‬נפזר מעל מעט‬                                                    ‫‪ 250‬גר' שוקולד מריר‬
                                                                                               ‫‪ 100‬מ"ל שמנת מתוקה‬
                     ‫פיסטוקים שבורים ושברי שוקולד לבן‪.‬‬
            ‫נשמור את העוגה במקרר עד שעה לפני ההגשה‪.‬‬                                                           ‫לקישוט‪:‬‬
                                                                                       ‫שברים של שוקולד לבן(‪ 50‬גר')‬

                                                                                                  ‫‪ 50‬גר׳ פיסטוק שבור‬

                                                                                                 ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                           ‫נשתמש ב‪ 3 -‬קערות‪ ,‬בכל קערה נניח ‪ 1‬כוס פצפוצי אורז‬
                                                                                                                 ‫מלא‪.‬‬

                                                           ‫נמיס תחילה שוקולד חלב‪ ,‬נשפוך לקערת פצפוצי האורז‬

‫גיליון ‪15 44‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20