Page 14 - medorledor44
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                                        ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫דג סלמון עם תרד‪,‬פלחי לימון מסוכרים‬

‫וממשיכים לבשל על אש קטנה עד קבלת סירופ ‪ .‬שוטפים את‬                                             ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫הלימון ופורסים אותו לפרוסות בעובי של ‪ 1‬ס"מ‪ .‬מוסיפים אותם‬                                    ‫זמן ההכנה‪ 40 :‬דקות‬
‫לסירופ ומבשלים עד קבלת פרוסות לימון מסוכרות ‪ .‬מוציאים‬
                                                                                              ‫זמן אפיה‪ 15 :‬דקות‬
                                               ‫ומניחים בצד ‪.‬‬
‫מוציאים את הגבעולים מעלי התרד ‪ -‬יש לשטוף אותם ולסננם‬                                        ‫מצרכים להכנת הדג‪:‬‬
‫היטב ‪.‬קוצצים דק את שן השום ‪ .‬שמים במחבת קצת שמן‬
‫ומחממים ‪.‬כשהמחבת חם מוסיפים את עלי התרד יחד עם‬                           ‫‪ 4‬פרוסות עבות סלמון במשקל ‪ 150‬גר' כל אחד‬
‫השום ‪ ,‬ממליחים ומפלפלים מעט ‪ .‬מבשלים תוך כדי ערבוב‬                                                ‫‪ 200‬גר' עלי תרד טריים‬
‫כשבע דקות ‪ .‬מעבירים למסננת ומצננים ‪ .‬באותה מחבת‬                                                                ‫‪ 1‬שן שום‬
‫מניחים את פרוסות הלימון וסוגרים אותם משני צדדיהם עד‬                                                     ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                                                                                         ‫להכנת הרוטב ‪:‬‬
                                             ‫קבלת גוון זהוב‪.‬‬                                         ‫‪ 50‬מ"ל חומץ בלסמי‬
‫ממליחים ומפלפלים את פרוסות הדג ‪,‬מניחים על כל פרוסת‬                                                     ‫‪ 50‬מ"ל חומץ פטל‬
‫דג שכבה של עלי תרד ‪.‬מגלגלים וקושרים בעזרת חוט ‪.‬אם יש‬
                                                                                             ‫להכנת פלחי הלימון‪:‬‬
                            ‫צורך קושרים בעזרת שני חוטים ‪.‬‬
‫מחממים מחבת עם קצת שמן וסוגרים את הדג בצד אחד ואז‬                                                           ‫‪ 50‬גר' סוכר‬
‫הופכים וסוגרים מהצד השני ‪ .‬מניחים את פרוסות הדג בתבנית‬                                                      ‫‪ 200‬מ"ל מים‬
‫ומכניסים לתנור שחומם לחום של ‪ 170‬מעלות ואופים במשך‬
                                                                                                                  ‫‪ 1‬לימון‬
                                                    ‫‪ 8‬דקות ‪.‬‬
                                                                                                    ‫אופן ההכנה‪:‬‬
                                            ‫להגשה‪:‬‬
                                                              ‫על מנת להכין את המנה בצורה הטובה והיעילה יש לבצע את‬
‫מקשטים צלחת בעזרת שני סוגי החומץ ‪ ,‬מניחים במרכז את‬                                           ‫השלבים הבאים לפי הסדר ‪.‬‬
                             ‫הדג ומקשטים בפרוסות הלימון‪.‬‬
                                                              ‫בסיר מניחים את שני סוגי החומץ‪ ,‬מביאים לרתיחה ומנמיכים‬
                                                              ‫את האש ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך ‪.‬מצננים ושומרים בצד‪.‬‬
                                                              ‫בסיר אחר מערבבים את הסוכר עם המים‪,‬מביאים לרתיחה‬

                                                                                                                       ‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19