Page 14 - medorledor44
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
דג סלמון עם תרד,פלחי לימון מסוכרים
וממשיכים לבשל על אש קטנה עד קבלת סירופ .שוטפים את מצרכים ל 4 :מנות
הלימון ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 1ס"מ .מוסיפים אותם זמן ההכנה 40 :דקות
לסירופ ומבשלים עד קבלת פרוסות לימון מסוכרות .מוציאים
זמן אפיה 15 :דקות
ומניחים בצד .
מוציאים את הגבעולים מעלי התרד -יש לשטוף אותם ולסננם מצרכים להכנת הדג:
היטב .קוצצים דק את שן השום .שמים במחבת קצת שמן
ומחממים .כשהמחבת חם מוסיפים את עלי התרד יחד עם 4פרוסות עבות סלמון במשקל 150גר' כל אחד
השום ,ממליחים ומפלפלים מעט .מבשלים תוך כדי ערבוב 200גר' עלי תרד טריים
כשבע דקות .מעבירים למסננת ומצננים .באותה מחבת 1שן שום
מניחים את פרוסות הלימון וסוגרים אותם משני צדדיהם עד מלח ופלפל גרוס
להכנת הרוטב :
קבלת גוון זהוב. 50מ"ל חומץ בלסמי
ממליחים ומפלפלים את פרוסות הדג ,מניחים על כל פרוסת 50מ"ל חומץ פטל
דג שכבה של עלי תרד .מגלגלים וקושרים בעזרת חוט .אם יש
להכנת פלחי הלימון:
צורך קושרים בעזרת שני חוטים .
מחממים מחבת עם קצת שמן וסוגרים את הדג בצד אחד ואז 50גר' סוכר
הופכים וסוגרים מהצד השני .מניחים את פרוסות הדג בתבנית 200מ"ל מים
ומכניסים לתנור שחומם לחום של 170מעלות ואופים במשך
1לימון
8דקות .
אופן ההכנה:
להגשה:
על מנת להכין את המנה בצורה הטובה והיעילה יש לבצע את
מקשטים צלחת בעזרת שני סוגי החומץ ,מניחים במרכז את השלבים הבאים לפי הסדר .
הדג ומקשטים בפרוסות הלימון.
בסיר מניחים את שני סוגי החומץ ,מביאים לרתיחה ומנמיכים
את האש ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך .מצננים ושומרים בצד.
בסיר אחר מערבבים את הסוכר עם המים,מביאים לרתיחה
14