Page 15 - medorledor31
P. 15
קדרת חורף
אופן ההכנה: זמן ההכנה 15 :דקות זמן בישול :אם
משתמשים בסיר לחץ מבשלים כ 15-דקות
בסיר לחץ או סיר רגיל מחממים את השמן ומוסיפים את הבשר.
סוגרים אותו מכל צדדיו .מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו .לאחר שהבצל מצרכים ל 4 -מנות
זהוב מוסיפים את הירקות ,את הבוקה גרני ואת עצמות מוח .מעל שופכים
את ציר הבקר ואת היין .מתבלים במלח ,פלפל גרוס ומכסים .אם משתמשים 1ק"ג בשר צלי לא פרוס
בסיר לחץ מבשלים כשעה ורבע ואם בסיר רגיל כשעתיים או עד שהבשר 2עצמות מוח
רך .לפני ההגשה פורסים את הבשר ומגישים אותו עם העצמות והירקות. 1שומר חתוך ל 6 -
ניתן להגיש את המנה עם פירה או עם אורז. 2גזרים פרוס גס
נ.ב אפשר להוסיף לקדרה גם בטטות חתוכות ,לפתות וכן חתיכות פרסה. 2ראשי סלרי חתוך ל 6 -
משבח את הטעם. שורש פטרוזיליה פרוס גס
2בצלים פרוסים
1ראש שום חצוי לחצי
2כפות שמן זית
1/2ליטר ציר בקר
2כוסות יין אדום יבש
1בוקה גרני
(קושרים יחד עלי סלרי ,עלי דפנה ,עלי טימין)
חופן גרעיני ערער
מלח גס ופלפל גרוס
מּוס ּתּות ִעם ַה ְפ ָּת ַעת ְק ַר ְנץ'
מתכון מאת :שף קונדיטור פנינה גרינבלט בואדנה 052-3899189
אופן ההכנה: זמן ההכנה 20 :דקות
מצרכים ל 15-20 -כוסות
ַה ְפ ָּת ַעת ַה ְּק ַר ְנץ':
ָל ִׂשים ִּב ְק ָע ָרה ֶאת ְׁש ָב ֵבי ַה ָּק ָר ֶמל ( ִאם ִמ ְׁש ַּת ְּמ ִׁשים ַּבּקֹו ְר ְנ ְפ ֶל ְקסְ ,ל ַר ֵּסק 1ק"ג ּתּו ִתים ְׁשטּו ִפים ְלֹלא ָע ִלים
ַּ 1כף ַא ְב ַקת ֻסַּכר
ְו ָל ִׂשים ִּב ְק ָע ָרה). ִמיץ ֵמ ֲח ִצי ִלימֹון
ְל ָה ִמיס ֶאת ַהּ ׁשֹוקֹו ָלד ְו ַהּנּו ָגט ַּב ִּמי ְקרֹו ַגל. ֶ 4ח ְלּבֹו ִנים
ָל ֶצ ֶקת ַעל ְׁש ָב ֵבי ַה ָּק ָר ֶמל ֶאת ַּת ֲערֹ ֶבת ַהּשֹׁוקֹו ָלד ְו ַהּנּו ָגט ּו ְל ַע ְרֵּבב ֵהי ֵטבַ ,עד ּ 1כֹוס ֻסָּכר
ֶׁשָּכל ַה ְּשׁ ָב ִבים ְמ ֻצִּפים ְּבׁשֹוקֹו ָלד. ְ 2מ ָכ ֵלי ַׁש ֶּמ ֶנת ְמתּו ָקה
ָל ֶצ ֶקת ֶאת ַה ַּת ֲע ֹר ֶבת ַעל ְנ ַיר ֲא ִפָּיה ּו ֵמ ָע ֶלי ָה ְל ָה ִני ַח ְנ ַיר ֲא ִפָּיה נֹו ָסף. ַּ 3כִּפּיֹות ֶג' ָל ִטין
ְל ַר ֵּדד ְּב ֶע ְז ַרת ַמ ֲערֹוְך ְל ָע ֶלה ַּדקַ .ל ְחזֹר ַעל ַה ַּת ֲה ִליְך ַעד ֶׁשָּכל ַה ַּת ֲערֹ ֶבת
ִנ ְג ֶמ ֶרת (ְּב ֵע ֶרְך ַא ְרָּב ָעה ָע ִלים)ְ .ל ָה ִני ַח ַּב ַּמ ָּגׁש ּו ְל ָק ֵרר ְּב ַמ ְקִּפיא ְּכַּ 10-דּקֹות. ֳח ָמ ִרים ְל ַה ְפ ָּת ַעת ַה ְּק ַר ְנץ':
ְּ 300ג ַרם ְׁש ָב ֵבי ָק ָר ֶמל
מּוס ּתּות: ְּ 250ג ַרם ְמ ִחית נּו ָגט
ְל ַר ֵּסק ֶאת ַהּתּו ִתים ִעם ַא ְב ַקת ַה ֻּסָּכר ּו ִמיץ ַהִּלימֹוןִּ ,ב ְמ ַעֵּבד ָמזֹון אֹו ִּבְּב ֶל ְנ ֶּדר, ְּ 300ג ַרם ׁשֹוקֹו ַלד ֲח ַלב
ְנ ַיר ֲא ִפָּיה
ּו ְל ַסֵּנןְ .ל ַה ְק ִציף ֶאת ַה ֶח ְלּבֹו ִנים ִעם ַה ֻּסָּכר ְל ֶק ֶצף ַי ִּציב.
ְל ָה ִמיס ֶאת ַה ֶּג' ָל ִטין ִּב ְמ ַעט ַמ ִים ַח ִּמיםַ ,עד ֶׁשָּכל ַה ֶּג' ָל ִטין ַרְך ְונֹו ְז ִליְ ,להֹו ִסיף ְל ִקּ ׁשּוט:
ְק ַר ְנץ' ׁשֹוקֹו ָלד אֹו ְק ִליק ָק ָטן
ְלתּו ִתים ּו ְל ַע ְרֵּבב ( ֻמ ְמ ָלץ ְל ַסֵּנן ׁשּוב ְּכ ֵדי ֶׁשֹּלא ִי ָּ ׁש ֲארּו ּגּו ִׁשים).
ְל ַקֵּפל ֶאת ֶק ֶצף ַהֵּבי ִצים ְלתֹוְך ַּת ֲע ֹר ֶבת ַהּתּו ִתיםַ ,עד ְל ַקָּב ַלת ַּת ֲע ֹר ֶבת ֲא ִחי ָדה.
ִּב ְק ָע ָרה ִנ ְפ ֶר ֶדתְ ,ל ַה ְק ִציף ֶאת ַה ַּ ׁש ֶּמ ֶנת ַה ְּמתּו ָקה ְל ֶק ֶצף ַי ִּציבְ .ל ַקֵּפל ְלתֹוְך
ַּת ֲע ֹר ֶבת ַהּתּו ִתים.
הרכבת המנה:
ִל ְׁשּ ֹבר ֲח ִתיכֹות ֵמ ַה ְּק ַר ְנץ' ּו ְל ַס ֵּדר ְּב ַת ְח ִּתית ּכֹוס ְזכּו ִכית.
ִל ְמ ֹזג ֵמ ַעל מּוס ַעד ֲח ִצי ּ ֹג ַבּה ַהּכֹוס.
ְל ַפ ֵּזר ְק ִליק אֹו ְק ַר ְנץ' ּו ְל ַכּסֹות ְּבמּוס ַעד ְל ַמ ְע ָלה.
ְל ַק ֵּ ׁשט ַּב ֲח ִתיכֹות ְק ַר ְנץ'.
ְל ַה ְכ ִניס ַל ְּמ ָק ֵרר ִל ְׁש ָע ַת ִים ּו ְל ַה ִּגיׁש.
מגזין מדור לדור 15