Page 15 - medorledor31
P. 15

‫קדרת חורף‬

                                    ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                                                               ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות זמן בישול‪ :‬אם‬
                                                                                                                          ‫משתמשים בסיר לחץ מבשלים כ‪ 15-‬דקות‬
          ‫בסיר לחץ או סיר רגיל מחממים את השמן ומוסיפים את הבשר‪.‬‬
‫סוגרים אותו מכל צדדיו‪ .‬מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו‪ .‬לאחר שהבצל‬                                                                          ‫מצרכים ל‪ 4 -‬מנות‬
‫זהוב מוסיפים את הירקות‪ ,‬את הבוקה גרני ואת עצמות מוח‪ .‬מעל שופכים‬
‫את ציר הבקר ואת היין‪ .‬מתבלים במלח‪ ,‬פלפל גרוס ומכסים ‪ .‬אם משתמשים‬                                                                                 ‫‪ 1‬ק"ג בשר צלי לא פרוס‬
‫בסיר לחץ מבשלים כשעה ורבע ואם בסיר רגיל כשעתיים או עד שהבשר‬                                                                                                  ‫‪ 2‬עצמות מוח‬

 ‫רך‪ .‬לפני ההגשה פורסים את הבשר ומגישים אותו עם העצמות והירקות‪.‬‬                                                                                        ‫‪ 1‬שומר חתוך ל ‪6 -‬‬
                               ‫ניתן להגיש את המנה עם פירה או עם אורז‪.‬‬                                                                                    ‫‪ 2‬גזרים פרוס גס‬

‫נ‪.‬ב אפשר להוסיף לקדרה גם בטטות חתוכות‪ ,‬לפתות וכן חתיכות פרסה‪.‬‬                                                                                    ‫‪ 2‬ראשי סלרי חתוך ל ‪6 -‬‬
                                                          ‫משבח את הטעם‪.‬‬                                                                         ‫שורש פטרוזיליה פרוס גס‬

                                                                                                                                                          ‫‪ 2‬בצלים פרוסים‬
                                                                                                                                                   ‫‪ 1‬ראש שום חצוי לחצי‬

                                                                                                                                                          ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
                                                                                                                                                       ‫‪ 1/2‬ליטר ציר בקר‬
                                                                                                                                                    ‫‪ 2‬כוסות יין אדום יבש‬

                                                                                                                                                              ‫‪ 1‬בוקה גרני‬
                                                                                                                           ‫(קושרים יחד עלי סלרי‪ ,‬עלי דפנה‪ ,‬עלי טימין)‬

                                                                                                                                                        ‫חופן גרעיני ערער‬
                                                                                                                                                      ‫מלח גס ופלפל גרוס‬

                      ‫מּוס ּתּות ִעם ַה ְפ ָּת ַעת ְק ַר ְנץ'‬

                    ‫מתכון מאת‪ :‬שף קונדיטור פנינה גרינבלט בואדנה ‪052-3899189‬‬

                                  ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                                                                  ‫זמן ההכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                                                                                                            ‫מצרכים ל‪ 15-20 -‬כוסות‬
                                                        ‫ַה ְפ ָּת ַעת ַה ְּק ַר ְנץ'‪:‬‬
‫ָל ִׂשים ִּב ְק ָע ָרה ֶאת ְׁש ָב ֵבי ַה ָּק ָר ֶמל ( ִאם ִמ ְׁש ַּת ְּמ ִׁשים ַּבּקֹו ְר ְנ ְפ ֶל ְקס‪ְ ,‬ל ַר ֵּסק‬        ‫‪ 1‬ק"ג ּתּו ִתים ְׁשטּו ִפים ְלֹלא ָע ִלים‬
                                                                                                                                          ‫‪ַּ 1‬כף ַא ְב ַקת ֻסַּכר‬
                                                        ‫ְו ָל ִׂשים ִּב ְק ָע ָרה)‪.‬‬                                                       ‫ִמיץ ֵמ ֲח ִצי ִלימֹון‬
                                 ‫ְל ָה ִמיס ֶאת ַהּ ׁשֹוקֹו ָלד ְו ַהּנּו ָגט ַּב ִּמי ְקרֹו ַגל‪.‬‬                                               ‫‪ֶ 4‬ח ְלּבֹו ִנים‬
‫ָל ֶצ ֶקת ַעל ְׁש ָב ֵבי ַה ָּק ָר ֶמל ֶאת ַּת ֲערֹ ֶבת ַהּשֹׁוקֹו ָלד ְו ַהּנּו ָגט ּו ְל ַע ְרֵּבב ֵהי ֵטב‪ַ ,‬עד‬                               ‫‪ּ 1‬כֹוס ֻסָּכר‬

                                        ‫ֶׁשָּכל ַה ְּשׁ ָב ִבים ְמ ֻצִּפים ְּבׁשֹוקֹו ָלד‪.‬‬                                          ‫‪ְ 2‬מ ָכ ֵלי ַׁש ֶּמ ֶנת ְמתּו ָקה‬
       ‫ָל ֶצ ֶקת ֶאת ַה ַּת ֲע ֹר ֶבת ַעל ְנ ַיר ֲא ִפָּיה ּו ֵמ ָע ֶלי ָה ְל ָה ִני ַח ְנ ַיר ֲא ִפָּיה נֹו ָסף‪.‬‬                          ‫‪ַּ 3‬כִּפּיֹות ֶג' ָל ִטין‬
‫ְל ַר ֵּדד ְּב ֶע ְז ַרת ַמ ֲערֹוְך ְל ָע ֶלה ַּדק‪ַ .‬ל ְחזֹר ַעל ַה ַּת ֲה ִליְך ַעד ֶׁשָּכל ַה ַּת ֲערֹ ֶבת‬
‫ִנ ְג ֶמ ֶרת (ְּב ֵע ֶרְך ַא ְרָּב ָעה ָע ִלים)‪ְ .‬ל ָה ִני ַח ַּב ַּמ ָּגׁש ּו ְל ָק ֵרר ְּב ַמ ְקִּפיא ְּכ‪ַּ 10-‬דּקֹות‪.‬‬         ‫ֳח ָמ ִרים ְל ַה ְפ ָּת ַעת ַה ְּק ַר ְנץ'‪:‬‬
                                                                                                                                     ‫‪ְּ 300‬ג ַרם ְׁש ָב ֵבי ָק ָר ֶמל‬
                                                               ‫מּוס ּתּות‪:‬‬                                                            ‫‪ְּ 250‬ג ַרם ְמ ִחית נּו ָגט‬
‫ְל ַר ֵּסק ֶאת ַהּתּו ִתים ִעם ַא ְב ַקת ַה ֻּסָּכר ּו ִמיץ ַהִּלימֹון‪ִּ ,‬ב ְמ ַעֵּבד ָמזֹון אֹו ִּבְּב ֶל ְנ ֶּדר‪,‬‬                 ‫‪ְּ 300‬ג ַרם ׁשֹוקֹו ַלד ֲח ַלב‬
                                                                                                                                                 ‫ְנ ַיר ֲא ִפָּיה‬
                   ‫ּו ְל ַסֵּנן‪ְ .‬ל ַה ְק ִציף ֶאת ַה ֶח ְלּבֹו ִנים ִעם ַה ֻּסָּכר ְל ֶק ֶצף ַי ִּציב‪.‬‬
‫ְל ָה ִמיס ֶאת ַה ֶּג' ָל ִטין ִּב ְמ ַעט ַמ ִים ַח ִּמים‪ַ ,‬עד ֶׁשָּכל ַה ֶּג' ָל ִטין ַרְך ְונֹו ְז ִלי‪ְ ,‬להֹו ִסיף‬                               ‫ְל ִקּ ׁשּוט‪:‬‬
                                                                                                                              ‫ְק ַר ְנץ' ׁשֹוקֹו ָלד אֹו ְק ִליק ָק ָטן‬
            ‫ְלתּו ִתים ּו ְל ַע ְרֵּבב ( ֻמ ְמ ָלץ ְל ַסֵּנן ׁשּוב ְּכ ֵדי ֶׁשֹּלא ִי ָּ ׁש ֲארּו ּגּו ִׁשים)‪.‬‬
‫ְל ַקֵּפל ֶאת ֶק ֶצף ַהֵּבי ִצים ְלתֹוְך ַּת ֲע ֹר ֶבת ַהּתּו ִתים‪ַ ,‬עד ְל ַקָּב ַלת ַּת ֲע ֹר ֶבת ֲא ִחי ָדה‪.‬‬
‫ִּב ְק ָע ָרה ִנ ְפ ֶר ֶדת‪ְ ,‬ל ַה ְק ִציף ֶאת ַה ַּ ׁש ֶּמ ֶנת ַה ְּמתּו ָקה ְל ֶק ֶצף ַי ִּציב‪ְ .‬ל ַקֵּפל ְלתֹוְך‬

                                                        ‫ַּת ֲע ֹר ֶבת ַהּתּו ִתים‪.‬‬
                                                          ‫הרכבת המנה‪:‬‬

                   ‫ִל ְׁשּ ֹבר ֲח ִתיכֹות ֵמ ַה ְּק ַר ְנץ' ּו ְל ַס ֵּדר ְּב ַת ְח ִּתית ּכֹוס ְזכּו ִכית‪.‬‬
                                     ‫ִל ְמ ֹזג ֵמ ַעל מּוס ַעד ֲח ִצי ּ ֹג ַבּה ַהּכֹוס‪.‬‬

                        ‫ְל ַפ ֵּזר ְק ִליק אֹו ְק ַר ְנץ' ּו ְל ַכּסֹות ְּבמּוס ַעד ְל ַמ ְע ָלה‪.‬‬
                                                 ‫ְל ַק ֵּ ׁשט ַּב ֲח ִתיכֹות ְק ַר ְנץ'‪.‬‬

                                       ‫ְל ַה ְכ ִניס ַל ְּמ ָק ֵרר ִל ְׁש ָע ַת ִים ּו ְל ַה ִּגיׁש‪.‬‬

‫מגזין מדור לדור ‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20