Page 11 - medorledor31
P. 11
החקלאי הישראלי הוא מצרך מבוקש ביותר בכל העולם. המשפט מהכסף שנקבל .בסופו של דבר הוא הגיע לפשרה עם
האוצר של 50מיליון .₪חתמנו ותוך שבוע קיבלנו את הכסף
מהו לדעתך העתיד של הפירות היבשים ? אותו חילקנו באופן מסודר לכל חקלאי על פי מה שהגיע לו.
נעזרנו בחברה שסייעה לנו בחישובים וזה הישג בלתי רגיל
יש להקשיב לרחשי הציבור על פיו אנשים רוצים את המזון שאילולא הארגון ,לא בטוח שהכסף היה מחולק על פי דין או
הבריא .מזון עם צבע ,חומר משמר לא טבעי ומסוכן ועודפי
מגיע בכלל.
סוכר אינם מועילים לאיש. החקלאות כיום היא ענף קשה ,אך לא פס מן העולם .היום
מייצרים יותר משייצרו לפני עשור ,בפדיון גדול יותר לחקלאים
האם אתה חושב שההד התקשורתי יגיע לרמת
מודעות ארצית ויתרחש שינוי ? עם פחות חקלאים.
ההודעה שנשלחה דרך אופיר אבסלנדר ,ממשרד "רוני חסיד- איך אתה מסביר את זה?
דוברות ויחסי ציבור גרמה להד תקשורתי גדול ובראיונות
שעשיתי הסכימו איתי המראיינים שיש לבצע שינוי והם מה שקרה אצלנו ובכל העולם הוא שליחידה קטנה אין כושר
שרידות .לכן אם גידלתי קודם 20דונם תפוח או כרם ,עם
הופתעו מהמידע שהסברתי לגבי הפירות היבשים. הזמן הרווחיות פחתה ורק אם אגדל ל 100 -דונם אוכל
אני מאמין שיהיה שינוי גם לאור השיחות הרבות עם אנשים להרוויח .בפועל ,חקלאים בעלי שטח אדמה קטן העבירו את
שפנו לשוחח איתי בתקופה האחרונה ולאור הכתבה בערוץ האדמות לחקלאים בעלי שטח אדמה גדול ,והאחרונים הם
.10 שמייצרים באופן יעיל יותר והחקלאות הצטמצמה.
אם פעם היו כ 70 -אלף חקלאים שעסקו בחקלאות ,כיום יש
דוגמא בנושא מינון חומר משמר כ – 12אלף חקלאים שמייצרים באיכות טובה ולכל המדינה.
אתן לך דוגמא בנושא יין ,תחום שקרוב לליבי .גם כשמייצרים מה עם הטעם והפיגמנט ?
יין צריך לצרף חומר משמר שנקרא סולפיט ,במינון קטן מאוד כמה מתוך זה הוא מזון 'אמיתי' ?
ואנשים שואלים אותי לא פעם האם המינון מסוכן? ראשית ,יש פיתוח של זנים ומשחק בחיי המדף כל הזמן.
מינון של PPM 30לליטר זה מה שצריך להוסיף .בחבית העגבניה של פעם היתה עם טעם עסיסי וכיום הטעם הוא
שמתוכה יבקבקו 300בקבוקי יין ,יש להוסיף 10גרם סולפיט, "פלסטיק" ולכן צרכנים וחקלאים באו למפתחים וביקשו
שזה ממש כלום .כמה שמים במשמש ותאנים לדעתך? 2000
שיפתחו את הטעם של פעם.
-PPMשימי לב ליחס ! אז כיום אם תיגשו במרכול לעגבניית שרי מהקטנות ,עם הצבע
הכהה ,יש להן את הטעם העשיר של פעם והמצחיק הוא
ט"ו בשבט בבית הנשיא שכבני אדם בזבזנו כספים רבים על מחקר ופיתוחים .היינו
בכל שנה בט"ו בשבט מגיעה נציגות מטעם מגדלי הפירות פשוט נשארים עם העגבניה הישנה.
לנשיא המדינה עם טנא .בשנה שחלפה כשרובי ריבלין נבחר,
הוא הציע שנקיים סדר ט"ו בשבט עם הברכות הנאמרות
לפירות בבית הנשיא וביקש בפירוש להשתמש אך ורק בפירות
מקומיים ,מישראל -לדעתי כך צריך לנהוג.
עם זאת ,בגלל הפיתוח המורכב שמבוצע בארץ ,הידע של
מגזין מדור לדור 11