Page 14 - medorledor31
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬

                                                                ‫מאת ‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫מרק עם חמישה זנים שונים של פטריות‬

                                  ‫זמן ההכנה ‪ 15 :‬דקות‪ ,‬זמן בישול ‪ :‬שעה וחצי‬
                                                           ‫מצרכים ‪:‬‬

                                                                              ‫סלסלת פטריות מסוג שמפיניון‬
                                                                                         ‫סלסלת פטריות יער‬

                                                                                  ‫‪ 5‬פטריות פורטובלו גדולות‬
                                                                     ‫‪ 100‬גר' פטריות סיניות שחורות יבשות‬

                                                                        ‫‪ 100‬גר' פטריות מלך היער מיובשות‬
                                                                                     ‫‪ 4‬בצלי שאלוט קצוצים‬
                                                                                      ‫‪ 2‬גבעולי סלרי קצוצים‬

                                                                           ‫‪ 30‬גר' חמאה או ‪ 2‬כפות שמן זית‬
                                                                                            ‫‪ 1/2‬כוס יין אדום‬
                                                                                                  ‫‪ 1‬ליטר מים‬

                                                             ‫מיכל שמנת בישול אפשר להשתמש גם בשמנת‬
                                                                                                       ‫צמחית‬

                                                                                   ‫מלח גס ופלפל שחור גרוס‬

                                                                                ‫להגשה‪:‬‬

                                                                                       ‫קרם פרש (לא הכרחי)‬
                                                                                                    ‫קרוטונים‬

                                                         ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                      ‫בלילה הקודם להכנת המרק משרים בכוס מים רותחים‬
                                                                                       ‫את הפטריות היבשות‪.‬‬

                                                      ‫חותכים את כל סוגי הפטריות הטריות לקוביות בלי‬
                                                      ‫לערבב ביניהן‪ .‬מחממים סיר ומוסיפים את החמאה‬
                                                      ‫‪/‬שמן הזית ומוסיפים את בצלי השאלוט הקצוצים‪.‬‬
                                                      ‫מזהיבים קלות ומוסיפים את הסלרי הקצוץ‪ .‬ממשיכים‬
                                                      ‫לבשל על אש חזקה עוד שתי דקות ומתחילים להוסיף‬
                                                      ‫את סוגי הפטריות הטריות כל אחד בנפרד‪ .‬בכל‬
                                                      ‫פעם שמוסיפים זן חדש מקפיצים אותו כ‪ 2-‬דקות ואז‬

                                                                                      ‫מוסיפים את הזן האחר‪.‬‬
                                                      ‫מוציאים מן המים את הפטריות היבשות וקוצצים‬
                                                      ‫אותם דק‪ .‬מוסיפים אותם לסיר‪ .‬שופכים מעל את היין‪,‬‬
                                                      ‫מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים‪ .‬שופכים‬
                                                      ‫מעל את המים ומביאים לרתיחה‪ .‬מכסים את הסיר‬
                                                      ‫ומנמיכים את האש‪ .‬מבשלים על אש קטנה כ ‪ -‬שעה‬

                                                                                                        ‫וחצי‪.‬‬
                                                      ‫בתום הבישול מתקנים את התיבול לפי הטעם‪.‬‬
                                                      ‫טוחנים עד מרקם דק וקטיפתי‪ .‬מוסיפים את השמנת‬

                                                                                                   ‫ומערבבים‪.‬‬
                                                      ‫מגישים בקערות אשיות עם כף קרם פרש (אם רוצים)‬

                                                                                                   ‫וקרוטונים‬

                                                                              ‫‪ 14‬מגזין מדור לדור‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19