Page 14 - medorledor31
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
מרק עם חמישה זנים שונים של פטריות
זמן ההכנה 15 :דקות ,זמן בישול :שעה וחצי
מצרכים :
סלסלת פטריות מסוג שמפיניון
סלסלת פטריות יער
5פטריות פורטובלו גדולות
100גר' פטריות סיניות שחורות יבשות
100גר' פטריות מלך היער מיובשות
4בצלי שאלוט קצוצים
2גבעולי סלרי קצוצים
30גר' חמאה או 2כפות שמן זית
1/2כוס יין אדום
1ליטר מים
מיכל שמנת בישול אפשר להשתמש גם בשמנת
צמחית
מלח גס ופלפל שחור גרוס
להגשה:
קרם פרש (לא הכרחי)
קרוטונים
אופן ההכנה:
בלילה הקודם להכנת המרק משרים בכוס מים רותחים
את הפטריות היבשות.
חותכים את כל סוגי הפטריות הטריות לקוביות בלי
לערבב ביניהן .מחממים סיר ומוסיפים את החמאה
/שמן הזית ומוסיפים את בצלי השאלוט הקצוצים.
מזהיבים קלות ומוסיפים את הסלרי הקצוץ .ממשיכים
לבשל על אש חזקה עוד שתי דקות ומתחילים להוסיף
את סוגי הפטריות הטריות כל אחד בנפרד .בכל
פעם שמוסיפים זן חדש מקפיצים אותו כ 2-דקות ואז
מוסיפים את הזן האחר.
מוציאים מן המים את הפטריות היבשות וקוצצים
אותם דק .מוסיפים אותם לסיר .שופכים מעל את היין,
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים .שופכים
מעל את המים ומביאים לרתיחה .מכסים את הסיר
ומנמיכים את האש .מבשלים על אש קטנה כ -שעה
וחצי.
בתום הבישול מתקנים את התיבול לפי הטעם.
טוחנים עד מרקם דק וקטיפתי .מוסיפים את השמנת
ומערבבים.
מגישים בקערות אשיות עם כף קרם פרש (אם רוצים)
וקרוטונים
14מגזין מדור לדור