Page 9 - medorledor31
P. 9

‫מה כדאי לדעת על‬
                                                                     ‫פירות יבשים‬

                                                               ‫שהסתירו מכם עד כה ?‬

                                                     ‫הרכיבים‪,‬‬                ‫כתבה איילת יובל דרזנר ‪[email protected]‬‬
                                                ‫כמו רכיב "‬
                                          ‫‪ " 129E‬שלרובנו‬       ‫ט"ו בשבט עבר ואני מנחשת שנותרו לכם‬
                                 ‫לא אומר שום דבר‪ ,‬שנמצא‬        ‫באיזו קופסה בארון מעט שקדים‪ ,‬קצת‬
                             ‫בפרי הפפאיה ונמנה על משפחת‬        ‫תמרים וכמה חתיכות פפאיה שחשבתם‬
  ‫הזפת והפחם‪ .‬הוא עלול לגרום לבעיות עיכול קשות‪ ,‬לפריחה‬         ‫לקחת אתכם בתיק לטיול בשבת הקרובה‪,‬‬
            ‫בעור ולהפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים קטנים‪.‬‬         ‫כשהשמש תזרח וכך תהיה לכם הזדמנות‬
  ‫או למשל בקיווי בעל הצבע הירוק הנפלא תוכלו למצוא‬
  ‫רכיב "‪ "120E‬הקרוי "טרטרזין" ‪ -‬צבע ממשפחת הזפת‬                             ‫לשוב ולאכול המון ויטמינים‪....‬‬
  ‫והפחם העשויים מנפת‪ .‬כצבע מאכל הוא אסור בשימוש‬
  ‫במדינות רבות בעולם‪ ,‬אך לא בישראל ואגב‪ ,‬כמו בעולם‬             ‫אני החלטתי שתקופת‬
  ‫הצבעים של הילדים‪ ,‬איך מגיעים לצבע ירוק? מערבבים‬              ‫החג היא הזדמנות פז‬
  ‫צבע צהוב עם צבע כחול ‪ -‬כלומר‪ ,‬אתם מכניסים לפה ‪2‬‬              ‫להיפגש עם איציק‬
                                        ‫צבעי מאכל מסוכנים‪.‬‬     ‫כהן‪ ,‬מנכ"ל ארגון‬
  ‫באותה הזדמנות כדאי שתדעו שהרכיב התזונתי אובד בעת‬             ‫מגדלי הפירות בישראל‬
                  ‫הייבוש ולכן בעצם אכלתם סוכר חסר ערך‪.‬‬         ‫כדי שיעשה לכולנו‬
  ‫רוב הפירות היבשים נמכרים בתפזורת‪ ,‬אין עליהם פיקוח‬            ‫סדר במה שאכלנו‬
  ‫ולא ניתן לדעת מה בדיוק הכניסו לתוכם‪ ,‬אלא אם יש לכם‬           ‫ובמה שאנו עתידים‬
                                               ‫מעבדה בבית‪...‬‬
                                                                        ‫להכניס לפה‪.‬‬
   ‫מדוע הנושא התעורר בצעקה גדולה פתאום ?‬
                                                                     ‫מקור החג‬
  ‫ראשית‪ ,‬יעקב איילון כמגיש בערוץ ‪ 10‬הציג כתבה בנושא‬
    ‫שהוכנה על ידי נוגה ניר נאמן וליאור קינן לפני זמן קצר‪.‬‬      ‫"מקור המסורת לאכול‬
                                                               ‫פירות יבשים הוא‬
  ‫אנחנו מדינה שפועלת על פי הרגלים‪ ,‬במיוחד בכל הקשור‬            ‫שבעבר‪ ,‬לפני שהיו‬
  ‫למזון בחגים ולכן הפסקת אכילת פירות יבשים תוכל‬                ‫אמצעי קירור‪ ,‬אכילת‬
  ‫להשתנות רק על ידי חינוך‪ ,‬כפי שחינכו ילדים לא לקטוף‬           ‫פירות יבשים היתה‬
                                                               ‫הדרך היחידה בה יהודי‬
                                                       ‫פרחים‪.‬‬
                                                                             ‫הגולה יכלו לאכול מפירות ארץ ישראל בחג‪.‬‬
                      ‫מה אתה מציע במקום ?‬                      ‫דהיינו‪ ,‬מקורות החג מתייחסים להתחדשות האילנות‪ ,‬חג בו‬

  ‫פירות טריים‪ .‬יש לנו בארץ למעלה מ‪ 50 -‬פירות טריים‪ ,‬רק‬           ‫נוטעים עצים‪ ,‬ולאכילת פירות חדשים ולא פירות יבשים‪.‬‬
                     ‫בחורף‪ ,‬ואני לא מדבר על תתי משפחות‪.‬‬        ‫הנושא של אכילת פירות יבשים הפך לכלי מסחר גדול ואם‬
                                                               ‫נסתכל לפני ‪ 30‬שנה אכן ייבשו כאן משמשים‪ ,‬שזיפים ועשו‬
  ‫ביום חמישי האחרון (‪ )21.1.16‬היתה מצגת נפלאה של‬               ‫צימוקים מענבים‪ .‬כיום הפירות הללו מיובאים מטורקיה‪,‬‬
  ‫חברת "ענבי טלי" שהראתה שהם מגדלים בלכיש ‪ 18‬זנים‬              ‫מהמזרח ובעבר גם מאיראן‪ ,‬כיוון שהעלות זולה יותר‬
  ‫ענבים‪ .‬הפירות שניתן למצוא העונה‪ :‬תפוחים‪ ,‬תותים‪,‬‬
  ‫משמשים‪ ,‬תמרים‪ ,‬שקדים‪ ,‬קיווי‪ ,‬פפאיה‪ ,‬פיג'ויה‪ ,‬פסיפלורה‪,‬‬                                           ‫מלייצר אותם בישראל‪.‬‬
                                                               ‫במארזים שרכשתם שכללו בין היתר‪ ,‬אננס‪ ,‬אגוזים ופפאיה‪,‬‬
                               ‫קרמבולה‪ ,‬תפוזים‪ ,‬סברס ועוד‪.‬‬     ‫האם שמתם לב שניתן היה למצוא כמעט כל צבע מספקטרום‬
  ‫ארגון המגדלים עשה כנס לפני שבועיים ומהדוכן של "ברנס"‬         ‫הצבעים ? הסיבה לכך היא שמדובר בפירות שהוסיפו להם‬
                                                               ‫סוכר‪ ,‬חומרים משמרים וצבעי מאכל לא טבעיים‪ ,‬ואני לא‬
‫מגזין מדור לדור ‪9‬‬
                                                                                                   ‫מתייחס למארז מסוים‪.‬‬
                                                               ‫החומרים המוחדרים לפירות היבשים אינם בריאים וחלקם‬
                                                               ‫אף מסרטנים‪ .‬במארז סגור תוכלו למצוא את פירוט‬
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14