Page 15 - medorledor29
P. 15

‫מרק פלפלים אדומים ומסקרפונה‬

                                                                        ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות זמן בישול‪ 45 :‬דקות‬

                                                                        ‫מצרכים ל‪ 4 -‬מנות‬

                                                                        ‫‪ 1‬ק"ג פלפלים אדומים‬
                                                                        ‫‪ 1/2‬ליטר ציר ירקות‬
                                                                        ‫‪ 15‬מ"ל רסק עגבניות‬
                                                                        ‫‪ 1‬כף שמן זית‬
                                                                        ‫‪ 2‬שיני שום‬
                                                                        ‫‪ 1‬בצל‬
                                                                        ‫‪ 1/2‬כפית פפריקה מתוקה‬
                                                                                             ‫‪ 50‬גר' גבינת מסקרפונה‬
                                    ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                       ‫‪ 1/2‬כפית סוכר או סירופ אגבה‬
                                                                        ‫חופן עלי פטרוזיליה או עלי בזיליקום קצוצים‬
‫שורפים את הפלפלים בגריל בתנור‪ .‬לאחר ששרפנו אותם מכל צדדיהם‪.‬‬
‫מוציאים אותם מהתנור‪ .‬כדי שיהיה קל לקלוף אותם‪ ,‬מכניסים אותם‬
‫לשקית ניילון‪ .‬משהים אותם כמה דקות ואז בזהירות מקלפים את הפלפלים‪.‬‬
‫מוציאים את הגרעינים‪ .‬מומלץ לקלף אותם מעל קערה כדי לאסוף את‬
‫הנוזלים שלהם‪ .‬חותכים אותם לרצועות‪ .‬במקביל מחממים בסיר את שמן הזית ומזהיבים על אש קטנה את השום והבצל הקצוץ‬
‫דק‪ .‬מוסיפים את רצועות הפלפלים‪ ,‬את רסק העגבניות‪ ,‬את ציר הירקות‪ ,‬את הסוכר ואת נוזלי הפלפלים‪ .‬מביאים לרתיחה‬
‫ומבשלים כחמש דקות‪ .‬מוסיפים את הפפריקה וחופן עלי פטרוזיליה או בזיליקום וגבינת המסקרפונה‪ .‬טוחנים לקרם חלק‬
                                                                        ‫ומטבלים במלח ובפלפל ‪.‬‬

                    ‫טארט אגסים ושוקולד‬

                                  ‫אופן ההכנה‪:‬‬                           ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‪ ,‬זמן אפייה‪ 20 :‬דקות‪,‬‬
                                                                                        ‫מצרכים ל‪ 8 -‬מנות‬
‫מקלפים את האגסים‪ ,‬פורסים לפרוסות‪ ,‬מוציאים את הליבה ומבשלים‬
‫אותם כעשרים דקות על אש קטנה עם שתי כפות מים וכף סוכר‪ .‬מצננים‪.‬‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                  ‫‪ 4‬אגסים גדולים או לחילופין ‪ 6‬קטנים‬
                             ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 220‬מעלות‪.‬‬
                 ‫ממיסים את השוקולד עם ארבע כפות שמנת מתוקה‪.‬‬                                                 ‫‪ 2‬כפות סוכר‬
‫משמנים תבנית של פאי ומרדדים בתוכו את הבצק‪ ,‬מהדקים ודוקרים את‬                                       ‫‪ 200‬גר' שוקולד מריר‬
                                                                                                   ‫‪ 20‬מ"ל שמנת מתוקה‬
                                                     ‫הבצק בעזרת מזלג‪.‬‬
                           ‫שופכים מעל הבצק את התערובת השוקולד‪.‬‬                                                    ‫‪ 1‬ביצה‬
                                                                                                             ‫‪ 25‬גר' סוכר‬
                                      ‫מניחים מעל את פרוסות האגסים‪.‬‬                                 ‫‪ 50‬גר' שקדים טחונים‬
‫בקערה מערבבים את יתר השמנת‪ ,‬את הביצה‪ ,‬את השקדים הטחונים‬                                               ‫‪ 1‬בצק עלים קפוא‬

                      ‫ואת הסוכר‪ .‬שופכים את התערובת מעל הטארט‪.‬‬
                                                     ‫ואופים כ‪ 20-‬דקות‪.‬‬

‫מגזין מדור לדור ‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20