Page 15 - medorledor29
P. 15
מרק פלפלים אדומים ומסקרפונה
זמן ההכנה 15 :דקות זמן בישול 45 :דקות
מצרכים ל 4 -מנות
1ק"ג פלפלים אדומים
1/2ליטר ציר ירקות
15מ"ל רסק עגבניות
1כף שמן זית
2שיני שום
1בצל
1/2כפית פפריקה מתוקה
50גר' גבינת מסקרפונה
אופן ההכנה: 1/2כפית סוכר או סירופ אגבה
חופן עלי פטרוזיליה או עלי בזיליקום קצוצים
שורפים את הפלפלים בגריל בתנור .לאחר ששרפנו אותם מכל צדדיהם.
מוציאים אותם מהתנור .כדי שיהיה קל לקלוף אותם ,מכניסים אותם
לשקית ניילון .משהים אותם כמה דקות ואז בזהירות מקלפים את הפלפלים.
מוציאים את הגרעינים .מומלץ לקלף אותם מעל קערה כדי לאסוף את
הנוזלים שלהם .חותכים אותם לרצועות .במקביל מחממים בסיר את שמן הזית ומזהיבים על אש קטנה את השום והבצל הקצוץ
דק .מוסיפים את רצועות הפלפלים ,את רסק העגבניות ,את ציר הירקות ,את הסוכר ואת נוזלי הפלפלים .מביאים לרתיחה
ומבשלים כחמש דקות .מוסיפים את הפפריקה וחופן עלי פטרוזיליה או בזיליקום וגבינת המסקרפונה .טוחנים לקרם חלק
ומטבלים במלח ובפלפל .
טארט אגסים ושוקולד
אופן ההכנה: זמן ההכנה 15 :דקות ,זמן אפייה 20 :דקות,
מצרכים ל 8 -מנות
מקלפים את האגסים ,פורסים לפרוסות ,מוציאים את הליבה ומבשלים
אותם כעשרים דקות על אש קטנה עם שתי כפות מים וכף סוכר .מצננים. מצרכים:
4אגסים גדולים או לחילופין 6קטנים
מחממים את התנור לחום של 220מעלות.
ממיסים את השוקולד עם ארבע כפות שמנת מתוקה. 2כפות סוכר
משמנים תבנית של פאי ומרדדים בתוכו את הבצק ,מהדקים ודוקרים את 200גר' שוקולד מריר
20מ"ל שמנת מתוקה
הבצק בעזרת מזלג.
שופכים מעל הבצק את התערובת השוקולד. 1ביצה
25גר' סוכר
מניחים מעל את פרוסות האגסים. 50גר' שקדים טחונים
בקערה מערבבים את יתר השמנת ,את הביצה ,את השקדים הטחונים 1בצק עלים קפוא
ואת הסוכר .שופכים את התערובת מעל הטארט.
ואופים כ 20-דקות.
מגזין מדור לדור 15