Page 14 - medorledor29
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬

                                                                              ‫מאת ‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

                             ‫דגבאפעדורלומעגסהמובצנתמיעועלויתתטמפורוןחי‬

                                          ‫זמן ההכנה ‪ 20 :‬דקות‪ ,‬זמן אפייה ‪ :‬שעה וחצי‬
                                                                   ‫מצרכים‪:‬‬

                                                                                                                  ‫‪ 2‬דגי ים‬
                                                                                         ‫‪ 10‬עד ‪ 12‬תפוחי אדמה בינוניים‬

                                                                                                                    ‫‪ 1‬בצל‬
                                                                                                                ‫‪ 1‬שן שום‬
                                                                                                 ‫‪ 350‬מ"ל ציר עוף פרווה‬
                                                                                                     ‫‪ 350‬מ"ל יין לבן יבש‬
                                                                                                             ‫‪ 70‬גר' חמאה‬
                                                                            ‫‪ 1‬בוקה גרני (צרור של פטרוזיליה‪ ,‬עלי סלרי‪,‬‬
                                                                                               ‫כוסברה‪,‬טימין ועלי דפנה)‬
                                                                                                 ‫ועוד ‪ 2‬עלי דפנה בנפרד‬
                                                                                                            ‫‪ 1‬לימון פרוס‬
                                                                                                        ‫‪ 1‬עגבנייה פרוסה‬
                                                                                                         ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                                              ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 220‬מעלות‪.‬‬
‫מקלפים את תפוחי האדמה‪ ,‬שוטפים אותם ומנגבים אותם‪ ,‬פורסים אותם לפרוסות‪ .‬קוצצים את הבצל‪ .‬מניחים את‬

                                                              ‫פרוסות התפוחי האדמה ופרוסות הבצל בתבנית משומנת‪.‬‬
‫מועכים את שן השום ומפזרים מעל תפוחי האדמה‪ .‬שופכים מעל את היין וציר העוף כך שתפוחי האדמה יהיו מכוסים‬

                                                                           ‫עד ‪ 3/4‬מגובהם‪ .‬מטבלים במלח ופלפל גרוס‪.‬‬
‫מניחים מעל את הבוקה גרני ועלי הדפנה‪ .‬מפזרים מעל כמה חתיכות חמאה אך שומרים קצת חמאה לדגים‪ .‬מכניסים‬

                                                               ‫את התבנית לתנור ואופים כ‪ 45-‬דקות בחום ‪ 200‬מעלות‪.‬‬
‫אחרי ‪ 45‬דקות מוציאים את התבנית מהתנור‪ .‬מחממים שוב לחום של ‪ 220‬מעלות‪ .‬מניחים את הדגים מעל תפוחי‬

                                          ‫האדמה ומעל הדגים את שאר החמאה ומעל פרוסות לימון ופרוסות עגבניות‪.‬‬
                                     ‫מכניסים את התבנית לתנור ואופים בחום של ‪ 200‬מעלות במשך ‪ 45‬דקות נוספות‪.‬‬

                                                                       ‫המנה מוכנה כאשר פרוסות תפוחי אדמה זהובים‪.‬‬
    ‫מפלטים את הדג‪ .‬מסדרים על כל צלחת פרוסות של תפוחי אדמה‪ ,‬מעליהם פלח דג ומעל פרוסות לימון ועגבניות‪.‬‬

                                                                                         ‫‪ 14‬מגזין מדור לדור‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19