Page 14 - medorledor29
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
דגבאפעדורלומעגסהמובצנתמיעועלויתתטמפורוןחי
זמן ההכנה 20 :דקות ,זמן אפייה :שעה וחצי
מצרכים:
2דגי ים
10עד 12תפוחי אדמה בינוניים
1בצל
1שן שום
350מ"ל ציר עוף פרווה
350מ"ל יין לבן יבש
70גר' חמאה
1בוקה גרני (צרור של פטרוזיליה ,עלי סלרי,
כוסברה,טימין ועלי דפנה)
ועוד 2עלי דפנה בנפרד
1לימון פרוס
1עגבנייה פרוסה
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 220מעלות.
מקלפים את תפוחי האדמה ,שוטפים אותם ומנגבים אותם ,פורסים אותם לפרוסות .קוצצים את הבצל .מניחים את
פרוסות התפוחי האדמה ופרוסות הבצל בתבנית משומנת.
מועכים את שן השום ומפזרים מעל תפוחי האדמה .שופכים מעל את היין וציר העוף כך שתפוחי האדמה יהיו מכוסים
עד 3/4מגובהם .מטבלים במלח ופלפל גרוס.
מניחים מעל את הבוקה גרני ועלי הדפנה .מפזרים מעל כמה חתיכות חמאה אך שומרים קצת חמאה לדגים .מכניסים
את התבנית לתנור ואופים כ 45-דקות בחום 200מעלות.
אחרי 45דקות מוציאים את התבנית מהתנור .מחממים שוב לחום של 220מעלות .מניחים את הדגים מעל תפוחי
האדמה ומעל הדגים את שאר החמאה ומעל פרוסות לימון ופרוסות עגבניות.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים בחום של 200מעלות במשך 45דקות נוספות.
המנה מוכנה כאשר פרוסות תפוחי אדמה זהובים.
מפלטים את הדג .מסדרים על כל צלחת פרוסות של תפוחי אדמה ,מעליהם פלח דג ומעל פרוסות לימון ועגבניות.
14מגזין מדור לדור