Page 12 - medorledor29
P. 12
איך לשפר בקלות ולהנות מהשימוש באביזרי מטבח ואירוח?
רציתי להכיר מוצר שהשם שלו ידידותי ומזמין "ספגטי סקראב" (ולא אכיל .)....הגעתי לפגישה עם
מור וקסמן ,שהיא שותפה בחברת "דיש וויש בע"מ" אותה הקימו חנה מוסנזון ודבורי הופמן-לוביץ'
וכך נחשפתי לעוד אביזרים המכונים בשמה "מוצרים משמחים למטבח".
בית חם להמצאה ומיד אחריהם רשת ( Cook-Storeכיום מאת :איילת יובל דרזנר [email protected]
.)Cook & Back
ספרי לי קצת על איך נולדה החברה?
יש לו חיקויים רבים בארץ .הספוג נכנס למכונת כביסה וכדי
שלא יעלה עובש ,צריך לייבש אותו והוא מחזיק זמן רב. "דיש-וויש בא לעולם כתוצאה של 'משבר יחסים עם מגבת'...
כטיבן של המצאות ,גם מוצר הביכורים שלנו ,משטח לייבוש
מה הרקע שלכן? כלים (שעל שמו נקראת הסדרה כולה) נולד מתוך רצון
למצוא פתרון חלופי למגבת המטבח שיכולתה לספוג מים
חנה הגיעה לעולם העסקים מתחום החינוך וההייטק .היא מהכלים שנשטפו מוגבלת והיא במהרה הופכת לסמרטוט
בוגרת המדרשה לאומנות ,עם התמחות בחינוך מיוחד,
את התואר השני עשתה בארה"ב .כ 15-שנים עבדה במכון המדיף ריח לא נעים.
להוראה משקמת במשרד החינוך ,כמאבחנת וכמטפלת בעת ביקורה של חנה אצל בת דודתה ,דבורי ,הבחינה חנה
בלקויות למידה .לבד מתחום החינוך ,עסקה באומנות, ביריעת בד ,פד עבה ,המונחת על השיש במטבח ועליה
מתייבשים כלים אחרי שטיפה .בשלב הזה ,מתוך סקרנות
גישור ,ו( HMI-ממשק אדם מכונה) בהייטק.
דבורי ,חוקרת לשעבר בתחומי הביולוגיה והכימיה .ניהלה ובעידוד בת הדודה ,החלו השתיים לבשל את המיזם.
דבורי הגתה את הרעיון שנולד מפאת אהבתה הרבה לבישול
במשך שנים לצד בעלה חברת הנדסה. ולמטבח" .תמיד ישנם כלים שאי אפשר להכניס למדיח
מור הגיעה ל ' -דיש וויש' מעולם העסקים .בעברה עסקה מסיבות שונות וצריך לרחוץ ביד ולייבש" .דבורי לא אהבה
בטיפול בנפגעי נפש וחיפשה את הדרך לשלב את העולם את מייבש הכלים שמונח על השיש ,תופס מקום ,מתמלא
אבנית ומכער את השיש .האלטרנטיבה המוכרת לכולנו
העסקי עם מוצר שתתחבר אליו ומצאה את מקומה כאן.
מור משתפת" :הסיבות לחיבור שלי לפה הוא שמדובר היתה לפרוש מגבת או סמרטוט מתחת לכלים.
באביזרים יצירתיים ,מעשיים ומשמחים למטבח ,וזו גם כשנוכחה לראות שכושר הספיגה של המגבת לא מספק,
האג'נדה של החברה להשתמש במוצרים טבעיים ,אקולוגיים החליטה ליצור פריט משוכלל יותר ,תחילה לשימושה האישי.
היא החלה בניסוי וטעיה .בעזרת חברה בעלת מתפרה היא
ובעלי חיי מדף ארוכים". ניסתה לייצר משטח בעל שתי שכבות בד וביניהן ספוג
"עיצוב המוצר ,עיצוב הטקסטיל ,בחירת הבדים ,ההגייה שיספוג את המים מהכלים ,מהפירות והירקות ועדיין ישאיר
והצבעים – מפותחים ומבוצעים בארץ .המוצרים מיובאים
את השיש יבש.
ומפוקחים על ידי החברה בהודו ,סין ופורטוגל. חנה התלהבה מהרעיון ושוכנעה ליישם ולפתח אותו .היא
פינתה זמן וביחד החליטו השתיים לקחת את הרעיון צעד
אחד קדימה .חנה ,על אף חוסר ניסיונה ביזמות ,פיתוח
מוצרים ושיווקם בכלל ובפרט בתחום טקסטיל ,הרימה
את הכפפה ,התייעצה עם כמה אנשים מהתחום שהביעו
התלהבות והציעו לבדוק אם הפטנט ישים גם מבחינה
מסחרית .האתגר לא היה קל .במשך כשנה ,עמלה על פיתוח
המוצר .היא נסעה לחו"ל ועבדה מול ספקים זרים .המוצר
עבר חבלי לידה קשים בתהליך ארוך ומייגע .היא בדקה,
גזרה ,תפרה ,הרטיבה ,ייבשה וכיבסה סוגים שונים של בדים
וספוגים כדי להגיע לתוצאה שתשביע את רצונה.
בראשית שנת ,2006כשהמוצר היה מוכר ובמהלך רישום
פטנט מספר US9134065על שמו בארה"ב :יצא המשטח
לייבוש כלים לשווקים ,Golf & Co .היו הראשונים לתת
12מגזין מדור לדור