Page 17 - medorledor25
P. 17
גראטן של קעיםשוגאביינם,תחפציטלהים ועגבניות
זמן ההכנה 20 :דקות ,זמן בישול 40 :דקות,
מצרכים ל 4 -מנות
3קישואים
1חציל בינוני
1עגבנייה
1/2בצל סגול
שן שום
1ביצה
20מ"ל שמנת בישול 10%
100גר' גבינת פטה
תימין
שמן זית
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מקלפים את הקישואים והחציל,
חותכים אותם לקוביות קטנות.
פורסים דק את הבצל והשום.
חותכים את העגבנייה לחתיכות קטנות.
מחממים כף שמן זית במחבת ומזהיבים קלות את השום והבצל.
מוסיפים את הקישואים ,החציל והעגבנייה
ומבשלים על אש גבוהה כ 5 -דקות תוך כדי ערבוב .
במקביל מערבבים בקערה את הביצה ,השמנת והפטה.
ממליחים ופלפלים לפי הטעם.
מניחים את הירקות בתבנית או בתבניות אישיות.
מכסים בתערובת השמנת.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורת 225מעלות ואופים כ 40דקות.
מעדן דובדבנים
זמן הכנה 10 :דקות מצרכים ל 4מנות:
150גר' דובדבנים בסירופ
500גר' גבינה לבנה
8ביסקוטים
4כפות סוכר חום
שבבי שקדים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הגבינה עם הסוכר.
שוברים את הביסקוטים לחתיכות בינוניות.
בקערות הגשה מניחים חצי מכמות הביסקוטים
ומכסים אותם במחצית תערובת הגבינה.
ושוב שכבה של מחצית השנייה של הביסקוטים.
ומוסיפים את יתר תערובת הגבינה .
מכסים בדובדבנים ומעל מפזרים חופן שבבי שקדים.
משאירים במקרר עד ההגשה .
מגזין מדור לדור 17