Page 17 - medorledor25
P. 17

‫גראטן של קעיםשוגאביינם‪,‬תחפציטלהים ועגבניות‬

                                                 ‫זמן ההכנה‪ 20 :‬דקות‪ ,‬זמן בישול‪ 40 :‬דקות‪,‬‬
                                                                  ‫מצרכים ל‪ 4 -‬מנות‬

                                                                                                                         ‫‪ 3‬קישואים‬
                                                                                                                      ‫‪ 1‬חציל בינוני‬

                                                                                                                          ‫‪ 1‬עגבנייה‬
                                                                                                                    ‫‪ 1/2‬בצל סגול‬

                                                                                                                            ‫שן שום‬
                                                                                                                            ‫‪ 1‬ביצה‬
                                                                                                        ‫‪ 20‬מ"ל שמנת בישול ‪10%‬‬
                                                                                                                ‫‪ 100‬גר' גבינת פטה‬

                                                                                                                              ‫תימין‬
                                                                                                                           ‫שמן זית‬
                                                                                                                  ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                      ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                                                                   ‫מקלפים את הקישואים והחציל‪,‬‬
                                                                                                    ‫חותכים אותם לקוביות קטנות‪.‬‬
                                                                                                      ‫פורסים דק את הבצל והשום‪.‬‬
                                                                                            ‫חותכים את העגבנייה לחתיכות קטנות‪.‬‬
                                                                  ‫מחממים כף שמן זית במחבת ומזהיבים קלות את השום והבצל‪.‬‬
                                                                                         ‫מוסיפים את הקישואים‪ ,‬החציל והעגבנייה‬
                                                                              ‫ומבשלים על אש גבוהה כ‪ 5 -‬דקות תוך כדי ערבוב ‪.‬‬
                                                                            ‫במקביל מערבבים בקערה את הביצה‪ ,‬השמנת והפטה‪.‬‬
                                                                                                     ‫ממליחים ופלפלים לפי הטעם‪.‬‬
                                                                                  ‫מניחים את הירקות בתבנית או בתבניות אישיות‪.‬‬

                                                                                                         ‫מכסים בתערובת השמנת‪.‬‬
                                                      ‫מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורת ‪ 225‬מעלות ואופים כ ‪ 40‬דקות‪.‬‬

        ‫מעדן דובדבנים‬

       ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות מצרכים ל ‪ 4‬מנות‪:‬‬

                                 ‫‪ 150‬גר' דובדבנים בסירופ‬
                                       ‫‪ 500‬גר' גבינה לבנה‬
                                               ‫‪ 8‬ביסקוטים‬
                                        ‫‪ 4‬כפות סוכר חום‬
                                              ‫שבבי שקדים‬

                           ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                  ‫מערבבים בקערה את הגבינה עם הסוכר‪.‬‬
                ‫שוברים את הביסקוטים לחתיכות בינוניות‪.‬‬
           ‫בקערות הגשה מניחים חצי מכמות הביסקוטים‬

                  ‫ומכסים אותם במחצית תערובת הגבינה‪.‬‬
          ‫ושוב שכבה של מחצית השנייה של הביסקוטים‪.‬‬

                       ‫ומוסיפים את יתר תערובת הגבינה ‪.‬‬
      ‫מכסים בדובדבנים ומעל מפזרים חופן שבבי שקדים‪.‬‬

                            ‫משאירים במקרר עד ההגשה ‪.‬‬

‫מגזין מדור לדור ‪17‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22