Page 16 - medorledor25
P. 16

‫פינת הטעמים של יהודית‬

                                                           ‫בנרתוחטו(באסלסוילפמלרו)גןווססלשממויןר‬

                                                           ‫זמן ההכנה ‪ 20 :‬דקות‪ ,‬זמן בישול ‪ 10:‬דקות‪,‬‬
                                                                           ‫מצרכים ל‪ 4 -‬מנות‪:‬‬

                                     ‫אופן ההכנה‪:‬‬                         ‫‪ 4‬נתחים ( סוללים) של סלמון‬
                                                                                    ‫‪ 800‬גר' אספרגוס‬
‫מקלפים את האספרגוסים ומבשלים כ‪ 15 -‬דקות בסיר מים רותחים מלוחים‪.‬‬
                 ‫במקביל מבשלים את נתחי הסלמון במחבת במעט שמן זית‪.‬‬           ‫‪ 4‬כפות שמנת בישול ‪10%‬‬
                                             ‫ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪.‬‬                     ‫מיץ לימון‬
                                                                                           ‫שמיר קצוץ‬
      ‫מערבבים בסיר את השמנת‪ ,‬מיץ הלימון‪ ,‬מלח‪ ,‬פלפל והשמיר הקצוץ‪.‬‬                               ‫שמן זית‬
                                  ‫מבשלים כמה דקות עד קבלת רוטב סמיך‪.‬‬
                                                                                      ‫מלח ופלפל גרוס‬
            ‫כשהאספרגוסים בשלים מצננים אותם ומניחים בצלחות ההגשה‪.‬‬
                      ‫מניחים ליד האספרגוס את נתח סלמון ומכסים ברוטב‪.‬‬

        ‫מערםקבזסילליקקוקםר‬

        ‫זמן הכנה‪ 5 :‬דקות מצרכים ל‪ 4 -‬מנות‬

                            ‫‪ 2‬סלקים מבושלים ומקולפים‬
                                 ‫כמה עלים של בזיליקום‬
                                                ‫מיץ לימון‬
                                                ‫מים וקרח‬

                               ‫קצת יוגורט עיזים לעיטור‬
                                        ‫מלח ופלפל גרוס‬

                          ‫אופן ההכנה‪:‬‬

        ‫טוחנים את הסלקים עם הבזיליקום ומיץ הלימון‪,‬‬
                             ‫‪ 8‬קוביות קרח‪ ,‬מלח ופלפל‪.‬‬

   ‫מדללים בעזרת מים על מנת לקבל מרקם דליל ואחיד‬
‫ומוזגים למרקיות‪ ,‬מקשטים בכף יוגורט וכמה עלי‬

                                                 ‫בזיליקום‬

                                                                         ‫‪ 16‬מגזין מדור לדור‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21