Page 21 - medorledor22
P. 21
פותחים שולחן!
צילום אלון גנון
חרי שסיימתם להרכיב את תפריט החג ודאגתם שהגיפלטע
המוצלח של הדודה לצד הקניידלך המושלמים של הסבתא
יהיו חלק בלתי נפרד ממנו -הגיעה שעתו של עיצובא
שולחן המסובים .בדיקה מהירה מעלה כי הקטסטרופה בשיאה.
סרוויס הפורצלן מהחתונה כבר לא בשלמותו וסט הכוסות שלכם
מאגד רק 5כוסות למרות שמספר המסובים הוא כמעט כפול .אם
חריגה נוספת מתקציב החג אינה באה בחשבון מומלץ לכם לקרוא
את הטיפים המקצועיים של צוות מומחי "פלדינוקס" -ייבואנית
כלי אוכל והגשה שיעזרו לכם לצלוח את האירוע הקולינרי החגיגי
בשלום וללא קריסה תקציבית.
• אם אין ברשותכם מפה אחידה המכסה את כל אורכו של השולחן
אל תמהרו לרכוש חדשה .ניתן לחבר שתי מפות תואמות קצרות
יותר ,כאשר ראנר רוחבי במרכז השולחן יכסה את קו-החיבור.
כמובן שניתן לערבב טקסטורות בדים זה רק יהפוך את הלבשת
השולחן למעניינת יותר.
• אין ספק כי אחידות של כלי האוכל בשולחן החג עדיפה ,אך אם
אין בנמצא מערכת אוכל אחידה לכל המסובים לשולחן -ניתן
להרכיב מערכות שונות בהתאמה .שימו לב ,הכלל המרכזי בערבוב
הוא לבחור גוונים משתלבים או לחלופין כלים ממשפחת
גוונים דומה .אלמנט השילוב מוכרח לבוא לידי ביטוי
לאורך כל שולחן החג ולא בכלי או שניים נקודתיים.
• כלל חשוב בתורת השילוב -איזון! במידה וקיים
ברשותכם סט פורצלן פרחוני שקיבלתם ירושה מהסבתא
וזה חייב להיות נוכח לו על השולחן כי קצת לא נעים
מאבא ,ובמידה ואתם נאלצים לשלב לצידו סט נוסף
בחרו בכזה הנטול הדפסים .ניגודיות צבעים יכולה ליצור
הרמוניה מעניינת.
• גם סוגיית הכוסות מהווה לעיתים בעיה .ברוב הבתים
המארחים קשה למצוא סט כוסות בעיצוב אחיד המונה
מעל שש יחידות הות .במקרה שכזה תוכלו לשלב כוסות
שקופות בעלות קווים דומים או למעזים יותר לגוון עם
כוסות מזכוכית צבעונית התורמים לאלגנטיות מיוחדת.
• שימו לב! במידה ואיחדתם בין כלי אוכל המשתייכים
למערכות שונות ,יש להשתמש בכלי ההגשה משני הסטים
על מנת ליצור שילוב הרמוני .קערות ,צלוחיות ,קברטים,
מרקיות וכד'.
• פמוטים במרכז השולחן לצד אגרטל גבוה עם פרחים
צבעוניים ישדרגו את המראה העיצובי כולו.
מגזין מדור לדור 21