Page 15 - medorledor18
P. 15
פינת הטעמים של יהודית
בוריד-מרק דגים מחבל פרובנס
אופן ההכנה: מצרכים:
טוסטי שום :מחממים תנור ל 160 -מעלות ,מברישים את 2.5קג' דגים (לוקוס,לברק,דניס,בס אפשרי גם בקלה)
פרוסות הלחם בשמן ואופים כ 10 -דקות .עד שהן פריכות. מבקשים מהדייג לפלט את הדגים.
משפשפים אותן בשן השום ומחזירים אותם לתנור לעוד 2-3 שומרים את הראשים האדרות
דקות. לטוסטי שום
האיולי :מערבלים את החלמונים עם השום ,עם המלח ,עם
2כפיות מיץ לימון במעבד מזון או בקערה עם מטרפה ידנית 1/2בגט של אתמול פרוס
עד שהתערובת תפוחה ובהירה .מוסיפים את השמן באטיות שמן זית
תוך כדי ערבול .מערבלים עד קבלת מרקם קשה ויציב. 1שן שום חצויה לשניים
ציר הדגים :משרים את חוטי הזעפרן בכף מים חמים למשך
רבע שעה .יוצקים לסיר את היין ,את המים ,את הירקות לאיולי:
הקצוצים ,את גרידת התפוז ,את זרעי השומר ,את הטימין,
את ראשי הדגים והאידרות .מוסיפים את הזעפרן .מביאים 2חלמונים
לרתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים כ 20-דקות .מסננים 4שיני שום כתושות
את הנוזלים ולוחצים על המרכיבים שבתוך המסננת על מנת 4כפיות מיץ לימון
להוציא את כל הנוזלים .מביאים שוב לרתיחה עדינה .שמים
בתוך הסיר מחצית מנתחי הדגים ומבשלים כ 5 -דקות. 250מ"ל שמן
מוציאים את הדגים ומניחים בצד .חוזרים על אותו התהליך
לציר דגים:
פעם שנייה.
בקערה טורפים מחצית של האיולי עם 3חלמונים עד קבלת 1/4כפית חוטי זעפרן
מרקם חלק ומוזגים להשוואת טמפרטורה מנוזלי הציר. 1ליטר יין לבן יבש
מחזירים לסיר ומבשלים (ללא רתיחה) על אש נמוכה ועד 1ליטר מים
שהמרק מסמיך מעט . 1גבעול כרישה (החלק הלבן) קצוץ
בכל צלחת מניחים טוסט שום ונתחי דגים ,יוצקים מעל מן 2גזרים קצוצים
2בצלים קצוצים
הציר ומגישים את יתר האיולי ,בנפרד.
2כפות גרידת תפוז
2כפיות זרי שומר
3ענפי טימין
3חלמונים
מלח ,פלפל שחור טחון טרי
עופיונים/שוקייים ברוטב טריאקי,רכז רימונים ודבש
אופן ההכנה: מצרכים ל 6 -סועדים:
יום לפני הארוחה משפשפים את העוף בלימון .אם משתמשים בעופיונים 3עופיונים או 12שוקיים
מכניסים 1/4לימון לתוך העופיון .מכינים את המרינדה :שמים את כל לימון אחד או שניים
גרעיני רימון
החומרים קערה ,מערבבים היטב ומכניסים פנימה את העופיונים.
(את אותו התהליך עושים עם השוקיים) למרינדה:
מעבירים לקופסא שניתן להפוך מצד לצד וכל כמה שעות הופכים לצד שני. חצי כוס רכז רימונים
למחרת מחממים תנור ל 220 -מעלות. 1.5כף ריבת משמש או אפרסק
מסדרים את העופות על תבנית ,עליהן שופכים את המרינדה ומכסים ברדיד 2כפות דבש
אלומיניום .מכניסים לאפייה למשך 30-40דקות. 1/4כוס רוטב טריאקי
מסירים את הרדיד ומכניסים שוב לתנור להשחמה מכל הצדדים . פלפל שחור גרוס
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים גרעיני רימון ,מעל. מלח גס
ניתן להגיש לצד תפוחי אדמה אפויים בתנור או לצד אורז לבן.
14
בוריד-מרק דגים מחבל פרובנס
אופן ההכנה: מצרכים:
טוסטי שום :מחממים תנור ל 160 -מעלות ,מברישים את 2.5קג' דגים (לוקוס,לברק,דניס,בס אפשרי גם בקלה)
פרוסות הלחם בשמן ואופים כ 10 -דקות .עד שהן פריכות. מבקשים מהדייג לפלט את הדגים.
משפשפים אותן בשן השום ומחזירים אותם לתנור לעוד 2-3 שומרים את הראשים האדרות
דקות. לטוסטי שום
האיולי :מערבלים את החלמונים עם השום ,עם המלח ,עם
2כפיות מיץ לימון במעבד מזון או בקערה עם מטרפה ידנית 1/2בגט של אתמול פרוס
עד שהתערובת תפוחה ובהירה .מוסיפים את השמן באטיות שמן זית
תוך כדי ערבול .מערבלים עד קבלת מרקם קשה ויציב. 1שן שום חצויה לשניים
ציר הדגים :משרים את חוטי הזעפרן בכף מים חמים למשך
רבע שעה .יוצקים לסיר את היין ,את המים ,את הירקות לאיולי:
הקצוצים ,את גרידת התפוז ,את זרעי השומר ,את הטימין,
את ראשי הדגים והאידרות .מוסיפים את הזעפרן .מביאים 2חלמונים
לרתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים כ 20-דקות .מסננים 4שיני שום כתושות
את הנוזלים ולוחצים על המרכיבים שבתוך המסננת על מנת 4כפיות מיץ לימון
להוציא את כל הנוזלים .מביאים שוב לרתיחה עדינה .שמים
בתוך הסיר מחצית מנתחי הדגים ומבשלים כ 5 -דקות. 250מ"ל שמן
מוציאים את הדגים ומניחים בצד .חוזרים על אותו התהליך
לציר דגים:
פעם שנייה.
בקערה טורפים מחצית של האיולי עם 3חלמונים עד קבלת 1/4כפית חוטי זעפרן
מרקם חלק ומוזגים להשוואת טמפרטורה מנוזלי הציר. 1ליטר יין לבן יבש
מחזירים לסיר ומבשלים (ללא רתיחה) על אש נמוכה ועד 1ליטר מים
שהמרק מסמיך מעט . 1גבעול כרישה (החלק הלבן) קצוץ
בכל צלחת מניחים טוסט שום ונתחי דגים ,יוצקים מעל מן 2גזרים קצוצים
2בצלים קצוצים
הציר ומגישים את יתר האיולי ,בנפרד.
2כפות גרידת תפוז
2כפיות זרי שומר
3ענפי טימין
3חלמונים
מלח ,פלפל שחור טחון טרי
עופיונים/שוקייים ברוטב טריאקי,רכז רימונים ודבש
אופן ההכנה: מצרכים ל 6 -סועדים:
יום לפני הארוחה משפשפים את העוף בלימון .אם משתמשים בעופיונים 3עופיונים או 12שוקיים
מכניסים 1/4לימון לתוך העופיון .מכינים את המרינדה :שמים את כל לימון אחד או שניים
גרעיני רימון
החומרים קערה ,מערבבים היטב ומכניסים פנימה את העופיונים.
(את אותו התהליך עושים עם השוקיים) למרינדה:
מעבירים לקופסא שניתן להפוך מצד לצד וכל כמה שעות הופכים לצד שני. חצי כוס רכז רימונים
למחרת מחממים תנור ל 220 -מעלות. 1.5כף ריבת משמש או אפרסק
מסדרים את העופות על תבנית ,עליהן שופכים את המרינדה ומכסים ברדיד 2כפות דבש
אלומיניום .מכניסים לאפייה למשך 30-40דקות. 1/4כוס רוטב טריאקי
מסירים את הרדיד ומכניסים שוב לתנור להשחמה מכל הצדדים . פלפל שחור גרוס
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים גרעיני רימון ,מעל. מלח גס
ניתן להגיש לצד תפוחי אדמה אפויים בתנור או לצד אורז לבן.
14