Page 15 - medorledor14
P. 15
טרין דגים
אופן הכנה: זמן הכנה 20 :דקות
זמן בישול :שעה
בקערה מערבבים את השמנת ואת הביצים .ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
שומרים בצד. מצרכים:
בקערה אחרת שמים את הפטרוזיליה הקצוצה ,הבזיליקום ,השום וכף מתערובת 300גר' דג סלמון טרי מפולט ובלי עור
השמנת והביצים ומערבבים היטב. 300גר' דג דניס מפולט ובלי עור
4ביצים
שוטפים את דג הסלמון ,חותכים לקוביות וטוחנים .מניחים בקערה .חוזרים על 250מיליליטר שמנת 42%
אותו התהליך עם דג הדניס .מוסיפים לכל קערה של הדגים מחצית מתערובת חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור בזיליקום קצוץ
של הביצים והשמנת. שן שום קצוצה
בקערת הדג דניס מוסיפים את קמצוץ הפלפל החריף. קמצוץ פלפל חריף
משמנים את תבנית האנגליש קייק .בתחתית התבנית מניחים את תערובת דג מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
הסלמון .משטחים מעל מניחים את תערובת עשבי התיבול .ולבסוף מניחים מעל
תבנית אנגליש קייק או טרין 26ס"מ
את התערובת של דג הדניס . חמאה לשימון התבנית
מחממים את התנור לחום של 180מעלות .בקערה שבה נוכל להניח את תבנית
הדג שופכים מים רותחים ,מניחים בה את תבנית הדגים ומכניסים לתנור .אופים
כשעה בתנור או שעד התערובת יציבה .בודקים בעזרת הכנסת סכין לטרין ואם
היא יוצאת יבשה ,סימן שהטרין מוכן.
מצננים .הופכים את הטרין כשהוא קר על צלחת הגשה ופורסים לפרוסות יפות.
ניתן להגיש עם מיונז ביתי .
טארט שזיפים נוסח נורמנדי
אופן הכנה: זמן הכנה :שעה +50דקות קירור במקרר
משך אפיה :שעה
מחממים את התנור ל 180-מעלות .לשמן תבנית אפיה. מצרכים:
להכנת הבצק שמים במערבל את הקמח ,מוסיפים את
250גר' קמח לבן
החמאה ומערבבים לתערובת חולית. 150גר' חמאה
טורפים את הביצה בכף מים ומוסיפים לתערובת. 1ביצה
50גר' סוכר
מוסיפים את הסוכר ,וניל וקורט מלח. 1כפית וניל
מערבבים ושומרים כ 20 -דקות במקרר.
שוטפים את השזיפים ,מוציאים את הגלעין וחוצים 4שזיפים שחורים מגולענים וחצויים לשניים
לשניים .טורפים את הביצים ואת החלמון יחד עם 6שזיפים צהובים מגולענים וחצויים לשניים
הסוכר ,מוסיפים את השמנת והקינמון .
מרדדים את הבצק לרדיד בעובי 2-3מ"מ .מסדרים 2ביצים
בתוך תבנית האפיה ומקררים כ 20 -דקות במקרר . 1חלמון ביצה
ומחורררים במזלג. 60גר' סוכר
מסדרים מעל את השזיפים ושופכים מעל את תערובת 1כפית קינמון
הביצים והשמנת.אופים בתנור 45עד 60דקות או עד 200מ"ל שמנת
אבקת סוכר לקישוט
שהמלית נקרשת.
בוזקים מעל אבקת סוכר
15
אופן הכנה: זמן הכנה 20 :דקות
זמן בישול :שעה
בקערה מערבבים את השמנת ואת הביצים .ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
שומרים בצד. מצרכים:
בקערה אחרת שמים את הפטרוזיליה הקצוצה ,הבזיליקום ,השום וכף מתערובת 300גר' דג סלמון טרי מפולט ובלי עור
השמנת והביצים ומערבבים היטב. 300גר' דג דניס מפולט ובלי עור
4ביצים
שוטפים את דג הסלמון ,חותכים לקוביות וטוחנים .מניחים בקערה .חוזרים על 250מיליליטר שמנת 42%
אותו התהליך עם דג הדניס .מוסיפים לכל קערה של הדגים מחצית מתערובת חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור בזיליקום קצוץ
של הביצים והשמנת. שן שום קצוצה
בקערת הדג דניס מוסיפים את קמצוץ הפלפל החריף. קמצוץ פלפל חריף
משמנים את תבנית האנגליש קייק .בתחתית התבנית מניחים את תערובת דג מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
הסלמון .משטחים מעל מניחים את תערובת עשבי התיבול .ולבסוף מניחים מעל
תבנית אנגליש קייק או טרין 26ס"מ
את התערובת של דג הדניס . חמאה לשימון התבנית
מחממים את התנור לחום של 180מעלות .בקערה שבה נוכל להניח את תבנית
הדג שופכים מים רותחים ,מניחים בה את תבנית הדגים ומכניסים לתנור .אופים
כשעה בתנור או שעד התערובת יציבה .בודקים בעזרת הכנסת סכין לטרין ואם
היא יוצאת יבשה ,סימן שהטרין מוכן.
מצננים .הופכים את הטרין כשהוא קר על צלחת הגשה ופורסים לפרוסות יפות.
ניתן להגיש עם מיונז ביתי .
טארט שזיפים נוסח נורמנדי
אופן הכנה: זמן הכנה :שעה +50דקות קירור במקרר
משך אפיה :שעה
מחממים את התנור ל 180-מעלות .לשמן תבנית אפיה. מצרכים:
להכנת הבצק שמים במערבל את הקמח ,מוסיפים את
250גר' קמח לבן
החמאה ומערבבים לתערובת חולית. 150גר' חמאה
טורפים את הביצה בכף מים ומוסיפים לתערובת. 1ביצה
50גר' סוכר
מוסיפים את הסוכר ,וניל וקורט מלח. 1כפית וניל
מערבבים ושומרים כ 20 -דקות במקרר.
שוטפים את השזיפים ,מוציאים את הגלעין וחוצים 4שזיפים שחורים מגולענים וחצויים לשניים
לשניים .טורפים את הביצים ואת החלמון יחד עם 6שזיפים צהובים מגולענים וחצויים לשניים
הסוכר ,מוסיפים את השמנת והקינמון .
מרדדים את הבצק לרדיד בעובי 2-3מ"מ .מסדרים 2ביצים
בתוך תבנית האפיה ומקררים כ 20 -דקות במקרר . 1חלמון ביצה
ומחורררים במזלג. 60גר' סוכר
מסדרים מעל את השזיפים ושופכים מעל את תערובת 1כפית קינמון
הביצים והשמנת.אופים בתנור 45עד 60דקות או עד 200מ"ל שמנת
אבקת סוכר לקישוט
שהמלית נקרשת.
בוזקים מעל אבקת סוכר
15

