Page 15 - medorledor14
P. 15
‫טרין דגים‬

‫אופן הכנה‪:‬‬ ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫זמן בישול ‪ :‬שעה‬
‫בקערה מערבבים את השמנת ואת הביצים‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪.‬‬
‫שומרים בצד‪.‬‬ ‫מצרכים‪:‬‬

‫בקערה אחרת שמים את הפטרוזיליה הקצוצה‪ ,‬הבזיליקום‪ ,‬השום וכף מתערובת‬ ‫‪ 300‬גר' דג סלמון טרי מפולט ובלי עור‬
‫השמנת והביצים ומערבבים היטב‪.‬‬ ‫‪ 300‬גר' דג דניס מפולט ובלי עור‬
‫‪ 4‬ביצים‬
‫שוטפים את דג הסלמון‪ ,‬חותכים לקוביות וטוחנים‪ .‬מניחים בקערה‪ .‬חוזרים על‬ ‫‪ 250‬מיליליטר שמנת ‪42%‬‬
‫אותו התהליך עם דג הדניס‪ .‬מוסיפים לכל קערה של הדגים מחצית מתערובת‬ ‫חצי צרור פטרוזיליה קצוצה‬
‫חצי צרור בזיליקום קצוץ‬
‫של הביצים והשמנת‪.‬‬ ‫שן שום קצוצה‬
‫בקערת הדג דניס מוסיפים את קמצוץ הפלפל החריף‪.‬‬ ‫קמצוץ פלפל חריף‬
‫משמנים את תבנית האנגליש קייק‪ .‬בתחתית התבנית מניחים את תערובת דג‬ ‫מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‬
‫הסלמון‪ .‬משטחים מעל מניחים את תערובת עשבי התיבול‪ .‬ולבסוף מניחים מעל‬
‫תבנית אנגליש קייק או טרין ‪ 26‬ס"מ‬
‫את התערובת של דג הדניס ‪.‬‬ ‫חמאה לשימון התבנית‬
‫מחממים את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪ .‬בקערה שבה נוכל להניח את תבנית‬
‫הדג שופכים מים רותחים‪ ,‬מניחים בה את תבנית הדגים ומכניסים לתנור‪ .‬אופים‬
‫כשעה בתנור או שעד התערובת יציבה‪ .‬בודקים בעזרת הכנסת סכין לטרין ואם‬

‫היא יוצאת יבשה‪ ,‬סימן שהטרין מוכן‪.‬‬
‫מצננים‪ .‬הופכים את הטרין כשהוא קר על צלחת הגשה ופורסים לפרוסות יפות‪.‬‬

‫ניתן להגיש עם מיונז ביתי ‪.‬‬

‫טארט שזיפים נוסח נורמנדי‬

‫אופן הכנה‪:‬‬ ‫זמן הכנה ‪ :‬שעה ‪ +50‬דקות קירור במקרר‬
‫משך אפיה‪ :‬שעה‬

‫מחממים את התנור ל‪ 180-‬מעלות‪ .‬לשמן תבנית אפיה‪.‬‬ ‫מצרכים‪:‬‬
‫להכנת הבצק שמים במערבל את הקמח‪ ,‬מוסיפים את‬
‫‪ 250‬גר' קמח לבן‬
‫החמאה ומערבבים לתערובת חולית‪.‬‬ ‫‪ 150‬גר' חמאה‬
‫טורפים את הביצה בכף מים ומוסיפים לתערובת‪.‬‬ ‫‪ 1‬ביצה‬
‫‪ 50‬גר' סוכר‬
‫מוסיפים את הסוכר‪ ,‬וניל וקורט מלח‪.‬‬ ‫‪ 1‬כפית וניל‬
‫מערבבים ושומרים כ‪ 20 -‬דקות במקרר‪.‬‬
‫שוטפים את השזיפים‪ ,‬מוציאים את הגלעין וחוצים‬ ‫‪ 4‬שזיפים שחורים מגולענים וחצויים לשניים‬
‫לשניים‪ .‬טורפים את הביצים ואת החלמון יחד עם‬ ‫‪ 6‬שזיפים צהובים מגולענים וחצויים לשניים‬
‫הסוכר‪ ,‬מוסיפים את השמנת והקינמון ‪.‬‬
‫מרדדים את הבצק לרדיד בעובי ‪ 2-3‬מ"מ‪ .‬מסדרים‬ ‫‪ 2‬ביצים‬
‫בתוך תבנית האפיה ומקררים כ‪ 20 -‬דקות במקרר ‪.‬‬ ‫‪ 1‬חלמון ביצה‬

‫ומחורררים במזלג‪.‬‬ ‫‪ 60‬גר' סוכר‬
‫מסדרים מעל את השזיפים ושופכים מעל את תערובת‬ ‫‪ 1‬כפית קינמון‬
‫הביצים והשמנת‪.‬אופים בתנור ‪ 45‬עד ‪ 60‬דקות או עד‬ ‫‪ 200‬מ"ל שמנת‬
‫אבקת סוכר לקישוט‬
‫שהמלית נקרשת‪.‬‬
‫בוזקים מעל אבקת סוכר‬

‫‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20