Page 14 - medorledor14
P. 14
‫פינת הטעמים של יהודית‬

‫לקישוט‪:‬‬ ‫עוגה מלוחה צבעונית‬

‫‪ 20‬גר' צנוברים‬ ‫מצרכים‪:‬‬
‫‪5‬גר' שמן זית‬
‫לתחתית העוגה‪:‬‬
‫‪ 10‬עלי בזיליקום קצוצים דק‬
‫‪ 1/2‬כפית מלח‬ ‫‪ 4‬ביצים שלמות ועוד חלמון‬
‫‪ 40‬גר' גבינת פרמזן מגוררת‬

‫‪ 10‬גר' קמח‬
‫‪ 25‬גר' שמן זית‬
‫כ‪ 20 -‬עלי בזיליקום קצוציפ דק מאוד‬

‫קמצוץ מלח‬

‫קציפת גמבות האדומות‪:‬‬

‫‪ 250‬גר' גמבות אפויות בתנור קלופות וללא גרעינים‬
‫‪ 200‬מ"ל שמנת נוזלית‬
‫‪ 1‬חלבון‬

‫‪ 6‬גר' עלי ג'לטין שהושרו במים לפי הוראות יצרן‬
‫‪ 5‬גר' מלח ועוד קמצוץ‬
‫פלפל גרוס‬

‫קציפת העגבניות‪:‬‬

‫‪ 400‬גר' עגבניות משומרות‬
‫‪ 4‬גר' עלי ג'לטין שהושרו במים לפי הוראות יצרן‬

‫‪1/2‬כפית מלח‬
‫פלפל גרוס‬

‫תוך כדי קיפול את השמנת המוקצפת וכן את קצף הביצה‪.‬‬ ‫אופן ההכנה‪:‬‬
‫מניחים את קציפת הגמבות מעל תחתית העוגה ומקררים‬
‫כשעתיים ‪.‬‬ ‫לתחתית העוגה‪ :‬לחמם את התנור לחום של ‪ 240‬מעלות‪.‬‬
‫קציפת העגבניות‪:‬‬ ‫לוקחים שתי קערות ומפרידים בין החלבונים לבין החלמונים‪.‬‬
‫טורפים את החלמונים בשמן‪ ,‬מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ‬
‫לטחון את העגבניות לפירה עדין‪ .‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬ ‫דק‪ ,‬תוך כדי טריפה מוסיפים את הקמח ואת גבינת הפרמזן‪.‬‬
‫מחממים במקצת לפני שמוסיפים פנימה את הג'לטין הסחוט‬ ‫במקביל מקציפים את החלבונים לקצף חזק מאוד‪ .‬מוסיפים‬
‫מצננים היטב‪ .‬מוציאים מן המקרר את העוגה ושופכים בעזרת‬ ‫אותם לתערובת החלמונים ומקפלים אותם בעדינות פנימה‪.‬‬

‫מצקת את קציפת העגבניות‪ .‬משאירים בצד‪.‬‬ ‫ממליחים‪.‬‬
‫הכנת הקישוט‪:‬‬ ‫שופכים את תערובת זו לתבנית עגולה קפיצית ומכניסים‬
‫לתנור חם למשך ‪ 7‬עד ‪ 8‬דקות‪ .‬אופים עד שהתערובת יציבה‪.‬‬
‫במחבט מזהיבים את הצנוברים יחד עם הבזיליקום הטחון‬
‫והמלח‪ .‬זהירות בלי לשרוף אותם‪ .‬מצננים מעט ומפזרים מעל‬ ‫קציפת גמבות האדומות‪:‬‬
‫מיבשים את הגמבות וטוחנים אותם לפירה עדין‪ ,‬ממליחים‬
‫העוגה‪ .‬מכניסים את העוגה למקרר למשך לילה שלם ‪.‬‬ ‫ומפלפלים‪ .‬בקערה מקציפים את השמנת לקצף חזק ובקערה‬
‫להגשה‪:‬‬
‫אחרת מקציפים את החלבון בקמצוץ מלח לקצף חזק‪.‬‬
‫יש אפשרות לפרוס לפרוסות או לחתוך לקוביות גדולות‪.‬‬ ‫מניחים את פירה הגמבות בסיר ומחממים קצת ומכניסים‬
‫פנימה את הג'לטין לאחר שסחטנו אותו היטב‪ .‬מערבבים היטב‬
‫עד שכל הג'לטין נבלע לתוך התערובת‪ .‬מצננים ואז מוסיפים‬

‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19