Page 14 - medorledor14
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
לקישוט: עוגה מלוחה צבעונית
20גר' צנוברים מצרכים:
5גר' שמן זית
לתחתית העוגה:
10עלי בזיליקום קצוצים דק
1/2כפית מלח 4ביצים שלמות ועוד חלמון
40גר' גבינת פרמזן מגוררת
10גר' קמח
25גר' שמן זית
כ 20 -עלי בזיליקום קצוציפ דק מאוד
קמצוץ מלח
קציפת גמבות האדומות:
250גר' גמבות אפויות בתנור קלופות וללא גרעינים
200מ"ל שמנת נוזלית
1חלבון
6גר' עלי ג'לטין שהושרו במים לפי הוראות יצרן
5גר' מלח ועוד קמצוץ
פלפל גרוס
קציפת העגבניות:
400גר' עגבניות משומרות
4גר' עלי ג'לטין שהושרו במים לפי הוראות יצרן
1/2כפית מלח
פלפל גרוס
תוך כדי קיפול את השמנת המוקצפת וכן את קצף הביצה. אופן ההכנה:
מניחים את קציפת הגמבות מעל תחתית העוגה ומקררים
כשעתיים . לתחתית העוגה :לחמם את התנור לחום של 240מעלות.
קציפת העגבניות: לוקחים שתי קערות ומפרידים בין החלבונים לבין החלמונים.
טורפים את החלמונים בשמן ,מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ
לטחון את העגבניות לפירה עדין .ממליחים ומפלפלים. דק ,תוך כדי טריפה מוסיפים את הקמח ואת גבינת הפרמזן.
מחממים במקצת לפני שמוסיפים פנימה את הג'לטין הסחוט במקביל מקציפים את החלבונים לקצף חזק מאוד .מוסיפים
מצננים היטב .מוציאים מן המקרר את העוגה ושופכים בעזרת אותם לתערובת החלמונים ומקפלים אותם בעדינות פנימה.
מצקת את קציפת העגבניות .משאירים בצד. ממליחים.
הכנת הקישוט: שופכים את תערובת זו לתבנית עגולה קפיצית ומכניסים
לתנור חם למשך 7עד 8דקות .אופים עד שהתערובת יציבה.
במחבט מזהיבים את הצנוברים יחד עם הבזיליקום הטחון
והמלח .זהירות בלי לשרוף אותם .מצננים מעט ומפזרים מעל קציפת גמבות האדומות:
מיבשים את הגמבות וטוחנים אותם לפירה עדין ,ממליחים
העוגה .מכניסים את העוגה למקרר למשך לילה שלם . ומפלפלים .בקערה מקציפים את השמנת לקצף חזק ובקערה
להגשה:
אחרת מקציפים את החלבון בקמצוץ מלח לקצף חזק.
יש אפשרות לפרוס לפרוסות או לחתוך לקוביות גדולות. מניחים את פירה הגמבות בסיר ומחממים קצת ומכניסים
פנימה את הג'לטין לאחר שסחטנו אותו היטב .מערבבים היטב
עד שכל הג'לטין נבלע לתוך התערובת .מצננים ואז מוסיפים
14
לקישוט: עוגה מלוחה צבעונית
20גר' צנוברים מצרכים:
5גר' שמן זית
לתחתית העוגה:
10עלי בזיליקום קצוצים דק
1/2כפית מלח 4ביצים שלמות ועוד חלמון
40גר' גבינת פרמזן מגוררת
10גר' קמח
25גר' שמן זית
כ 20 -עלי בזיליקום קצוציפ דק מאוד
קמצוץ מלח
קציפת גמבות האדומות:
250גר' גמבות אפויות בתנור קלופות וללא גרעינים
200מ"ל שמנת נוזלית
1חלבון
6גר' עלי ג'לטין שהושרו במים לפי הוראות יצרן
5גר' מלח ועוד קמצוץ
פלפל גרוס
קציפת העגבניות:
400גר' עגבניות משומרות
4גר' עלי ג'לטין שהושרו במים לפי הוראות יצרן
1/2כפית מלח
פלפל גרוס
תוך כדי קיפול את השמנת המוקצפת וכן את קצף הביצה. אופן ההכנה:
מניחים את קציפת הגמבות מעל תחתית העוגה ומקררים
כשעתיים . לתחתית העוגה :לחמם את התנור לחום של 240מעלות.
קציפת העגבניות: לוקחים שתי קערות ומפרידים בין החלבונים לבין החלמונים.
טורפים את החלמונים בשמן ,מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ
לטחון את העגבניות לפירה עדין .ממליחים ומפלפלים. דק ,תוך כדי טריפה מוסיפים את הקמח ואת גבינת הפרמזן.
מחממים במקצת לפני שמוסיפים פנימה את הג'לטין הסחוט במקביל מקציפים את החלבונים לקצף חזק מאוד .מוסיפים
מצננים היטב .מוציאים מן המקרר את העוגה ושופכים בעזרת אותם לתערובת החלמונים ומקפלים אותם בעדינות פנימה.
מצקת את קציפת העגבניות .משאירים בצד. ממליחים.
הכנת הקישוט: שופכים את תערובת זו לתבנית עגולה קפיצית ומכניסים
לתנור חם למשך 7עד 8דקות .אופים עד שהתערובת יציבה.
במחבט מזהיבים את הצנוברים יחד עם הבזיליקום הטחון
והמלח .זהירות בלי לשרוף אותם .מצננים מעט ומפזרים מעל קציפת גמבות האדומות:
מיבשים את הגמבות וטוחנים אותם לפירה עדין ,ממליחים
העוגה .מכניסים את העוגה למקרר למשך לילה שלם . ומפלפלים .בקערה מקציפים את השמנת לקצף חזק ובקערה
להגשה:
אחרת מקציפים את החלבון בקמצוץ מלח לקצף חזק.
יש אפשרות לפרוס לפרוסות או לחתוך לקוביות גדולות. מניחים את פירה הגמבות בסיר ומחממים קצת ומכניסים
פנימה את הג'לטין לאחר שסחטנו אותו היטב .מערבבים היטב
עד שכל הג'לטין נבלע לתוך התערובת .מצננים ואז מוסיפים
14

