Page 34 - medorledor140
P. 34

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬יהודית לוטואק‬

                      ‫ההכנה‪:‬‬                                       ‫סלט אביבי חגיגי‬

‫אם משתמשים בשעועית ירוקה טרייה יש לבשל אותה‬                                           ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                     ‫זמן הכנה‪ 25 :‬דקות‬
‫במים רותחים מומלחים כ‪ 10-‬דקות כך שתישאר פריכה‪ .‬אם‬                                    ‫זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬

‫משתמשים בשעועית קפואה יש לבשלה כ‪ 5-‬דקות‪ .‬לאחר‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                            ‫‪ 4‬שניצל עוף‬
‫הבישול יש לסנן אותם ולשים מעל כמה קוביות קרח על מנת‬                                  ‫‪ 1‬גזר חתוך למקלות‬
                                                                       ‫‪ 100‬גר' שעועית ירוקה עדינה‬
                      ‫לשמור על צבעה הירוק‪.‬‬                                              ‫טרייה או קפואה‬
                                                                                      ‫‪ 1‬כף עירית קצוצה‬
‫יש לבשל את האפונה הסינית ואת מקלוני הגזר כ‪ 5-‬דקות‬                      ‫‪ 2‬חופנים גדולים של עלים זעירים‬
                                                                                 ‫(רוקט‪,‬עלים סגולים וכו')‬
‫במים רותחים מומלחים‪ .‬לסנן ואז לשטוף אותם היטב במים‬                                 ‫‪ 1‬כף חומץ בן יין אדום‬
                                                                                    ‫‪ 100‬גר' אפונה סינית‬
                      ‫קרים ולייבשם היטב‪.‬‬
                                                                                             ‫‪ 1‬בצל סגול‬
                      ‫לפרוס לפרוסות דקות הן את הבצל והן את הפלפל‪.‬‬                      ‫‪ 1/2‬גמבה אדומה‬
                                                                                    ‫כף פטרוזיליה קצוצה‬
‫בקערת סלט להניח את כל מרכיבי הסלט ולהוסיף את העירית‬
                                                                                           ‫‪ 1‬כף שמן זית‬
                      ‫והפטרוזיליה‪.‬‬
                                                                                                       ‫‪34‬‬
‫לפרוס את השניצלים לרצועות דקות‪ ,‬לטגן אותם במעט שמן‬

‫זית‪ ,‬כאשר הרצועות מוזהבות יש לשפוך מעליהן כף חומץ‬

                      ‫ולערבב‪.‬‬

           ‫לאחר כמה שניות לשפוך את רצועות השניצל מעל הסלט‪.‬‬

           ‫סלטים‬      ‫ניתן להגיש עם רוטב וינגרט‪.‬‬

‫סרוק אותי‬
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39