Page 36 - medorledor132
P. 36

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬  ‫תבשיל עולש‬
‫במחבת סוטאז' מחממים את שמן הזית על אש בינונית‪.‬‬
‫במקביל חותכים את הקצוות של העולש ומורידים את העלים‬                     ‫מצרכים ל‪ 5 :‬מנות‬
                                                                       ‫זמן הכנה‪ 5 :‬דקות‬
                   ‫הפגומים‪ .‬חותכים כל עולש לאורך לשניים‪.‬‬
                     ‫מניחים אותם במחבת על הצד השטוח‪.‬‬                     ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬
                                                                                 ‫מצרכים‪:‬‬
‫מטגנים אותם כשבכל חמש דקות הופכים אותם לצד השני‪.‬‬                                 ‫‪ 88‬עולש‬
‫לאחר ‪ 15‬דקות מוסיפים מחצית מכמות המים‪ ,‬ממליחים מעט‬
                                                                          ‫‪2‬כפות שמן זית‬
                                                ‫ומפלפלים‪.‬‬                  ‫‪ 1/4‬ליטר מים‬
‫מפזרים מעל מעט מעשבי פרובנס‪ .‬ממשיכים מדי פעם להפוך‬
‫את העולש‪ .‬אחרי עוד ‪ 15‬דקות מוסיפים את יתר המים ואת ציר‬            ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬
                                                                   ‫עשבי תיבול מפרובנס‬
                     ‫הבקר וממשיכים עוד לבשל כ‪ 15-‬דקות‪.‬‬
                                                                           ‫‪ 1‬כף ציר בקר‬
    ‫תבשילים ותוספות‬
                                                                                       ‫‪36‬‬
‫סרוק אות‬
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41