Page 39 - medorledor132
P. 39
מגזין מדור לדור
צילום :יהודה לוטואק מאפה בצק עלים עם
תפוחים ומנגו
הטבה למדור לדור10
מצרכים ל 4 :מנות
%מ ימא5וגהוו2וןהד8ימ8התנו8שלי3תוהרו7נטו-תשי4חאלם5קה0 זמן הכנה 15 :דקות
קינוחיםסרוק אותי זמן האפיה 20 :דקות
39 בתוקף עד 31/9/24 מצרכים:
250גר' בצק עלים
300גר' תפוחי עץ
300גר' מנגו
30גר' שקדים טחונים
2כפות שמנת ( 42%קרם פרש )
40גר' סוכר
2ביצים
ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180מעלות ()6
מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות.
מקלפים את המנגו וחותכים גם לקוביות.
את בצק העלים מניחים על משטח עבודה וחותכים אותו
לארבעה ריבועים שווים.
מניחים על כל ריבוע בצק קוביות תפוחים ומנגו כך שנוכל
בהמשך לסגור את הריבוע כמ מעטפה.
בקערה מניחים חלמון של ביצה עם השמנת ,השקדים
הטחונים והסוכר .מערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
שופכים מתערובת זו מעל הפירות.
מפרידים בין החלמון לחלבון (הביצה השנייה) ,סוגרים את
את הריבועים ובעזרת החלבון מהדקים את שולי הבצק.
מניחים את המעטפות שנוצרו על תבנית משומנת ובעזרת
מברשת מברישים מהחלמון כל ריבוע.
אופים במשך עשרים דקות.
ניתן להגיש לצד קולי פטל.
גיליון 132