Page 39 - medorledor132
P. 39

‫מגזין מדור לדור‬

           ‫צילום‪ :‬יהודה לוטואק‬                                                           ‫מאפה בצק עלים עם‬
                                                                                                 ‫תפוחים ומנגו‬
                                 ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬
                                                                                                                              ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                ‫‪%‬מ ימא‪5‬וגהוו‪2‬וןהד‪8‬ימ‪8‬התנו‪8‬שלי‪3‬תוהרו‪7‬נטו‪-‬תשי‪4‬חאלם‪5‬קה‪0‬‬                                         ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
    ‫קינוחים‬‫סרוק אותי‬                                                                                                       ‫זמן האפיה‪ 20 :‬דקות‬

‫‪39‬‬                                                             ‫בתוקף עד ‪31/9/24‬‬                                                        ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                                              ‫‪ 250‬גר' בצק עלים‬
                                                                                                                               ‫‪ 300‬גר' תפוחי עץ‬

                                                                                                                                    ‫‪ 300‬גר' מנגו‬
                                                                                                                           ‫‪ 30‬גר' שקדים טחונים‬
                                                                                                                 ‫‪ 2‬כפות שמנת ‪ ( 42%‬קרם פרש )‬

                                                                                                                                    ‫‪ 40‬גר' סוכר‬
                                                                                                                                        ‫‪ 2‬ביצים‬

                                                                                                                                        ‫ההכנה‪:‬‬
                                                                                                   ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות (‪)6‬‬
                                                                                                 ‫מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות‪.‬‬

                                                                                                        ‫מקלפים את המנגו וחותכים גם לקוביות‪.‬‬
                                                                                         ‫את בצק העלים מניחים על משטח עבודה וחותכים אותו‬

                                                                                                                        ‫לארבעה ריבועים שווים‪.‬‬
                                                                                      ‫מניחים על כל ריבוע בצק קוביות תפוחים ומנגו כך שנוכל‬

                                                                                                         ‫בהמשך לסגור את הריבוע כמ מעטפה‪.‬‬
                                                                                      ‫בקערה מניחים חלמון של ביצה עם השמנת‪ ,‬השקדים‬

                                                                                        ‫הטחונים והסוכר‪ .‬מערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד‪.‬‬
                                                                                                              ‫שופכים מתערובת זו מעל הפירות‪.‬‬

                                                                                      ‫מפרידים בין החלמון לחלבון (הביצה השנייה)‪ ,‬סוגרים את‬
                                                                                         ‫את הריבועים ובעזרת החלבון מהדקים את שולי הבצק‪.‬‬

                                                                                      ‫מניחים את המעטפות שנוצרו על תבנית משומנת ובעזרת‬
                                                                                                          ‫מברשת מברישים מהחלמון כל ריבוע‪.‬‬
                                                                                                                     ‫אופים במשך עשרים דקות‪.‬‬
                                                                                                                     ‫ניתן להגיש לצד קולי פטל‪.‬‬

                                                                                                                                        ‫גיליון ‪132‬‬
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44