Page 17 - medorledor130
P. 17
סרוק אותמגזין מדור לדור מסורת
ומודרניזציה
המדע הגנטי מאפשרים ליצור זנים חדשים של ענבים המתאימים בעולם היין
לתנאים אקלימיים משתנים .בנוסף ,השימוש בטכנולוגיות
מתקדמות למעקב אחר התהליכים הכימיים במהלך ייצור היין מאת :אביטל גרינשטיין -ניצן
מאפשר לייננים לפקח ולשלוט בצורה מדויקת יותר על איכות
תחום היין ,החזרתיות היא מושג מרכזי המשלב בתוכוב
המוצר הסופי.
החזרתיות אינה רק שמירה על הקיים ,אלא גם כלי לצמיחה מסורת עתיקה עם חידושים מודרניים .כאשר מדברים
והתפתחות .ייננים רבים מוצאים בחזרתיות מקור להשראה על חזרתיות ,מתייחסים לתהליכים החוזרים על עצמם מדי שנה
ולשיפור מתמיד .התבוננות בתהליכים החוזרים על עצמם בשנה ,תהליכים שמבוססים על ידע וניסיון שהצטברו לאורך דורות
רבים .למעשה ,החזרתיות בתחום היין היא מה שמאפשרת לשמר
מאפשרת לזהות נקודות תורפה ולהביא לשינויים ושיפורים. את האיכות והאופי הייחודי של כל יין ויין ,תוך כדי התאמה לשינויים
כמו כן ,החזרתיות מאפשרת יצירת מסורת חדשה .ייננים רבים
משלבים בין המסורת לבין החדשנות ,ויוצרים יינות חדשים האקלימיים והטכנולוגיים.
ומרתקים המשלבים בין ישן לחדש .כך נוצרת מסורת חדשה ייצור היין הוא תחום שמבוסס על מסורת ארוכת שנים ,המועברת
מדור לדור .בתהליך ייצור היין קיימים שלבים רבים החוזרים על
הממשיכה להתפתח ולהשתנות. עצמם מדי שנה :גידול הענבים ,בציר ,תסיסה ,התיישנות וביקבוק.
תחום היין הוא דוגמה מובהקת לכיצד חזרתיות יכולה לשמש ככלי כל שלב בתהליך זה מלווה במנהגים ובפרקטיקות שהשתמרו
לשימור מסורת עתיקה תוך כדי התאמה לחידושים ולהתפתחויות.
באמצעות שמירה על תהליכים חוזרים והתאמה לשינויים ,ייננים לאורך זמן ומעניקים לכל יין את אופיו המיוחד.
מצליחים ליצור יינות ייחודיים ואיכותיים המשקפים את ההיסטוריה
אחד הביטויים הבולטים של חזרתיות בתחום
ואת החדשנות גם יחד. היין הוא ההתאמה לאקלים המקומי .כל אזור יין
החזרתיות ,אם כן ,היא לא רק כלי לשימור הקיים ,אלא גם מנוע בעולם מתאפיין באקלים ייחודי המשפיע על
גידול הענבים .ייננים לומדים להכיר את
לצמיחה וליצירת מסורת חדשה ומרתקת. התנאים המיוחדים של האזור שלהם ולשכלל
אביטל גרינשטיין – ניצן -מספרת את סיפור היין בארץ את שיטות הגידול והייצור בהתאם לכך .כך
נוצרת מסורת מקומית ייחודית ,שמבוססת על
[email protected] I 052-6566503
חזרתיות והתאמה מתמשכת.
על המומחית
על אף שהחזרתיות מבוססת על מסורת ארוכה ,בתחום היין יש
17 מקום גם לחדשנות ולשינויים .בעשורים האחרונים ,התפתחות
הטכנולוגיה והשינויים האקלימיים מציבים אתגר חדש בפני ייננים,
המצריכים התאמה ושינוי של התהליכים המסורתיים.
הייננות המודרנית עושה שימוש בטכנולוגיות חדשות לשיפור
תהליכי הייצור ולשמירה על איכות היין .כך למשל ,פיתוחים בתחום
גיליון 130