Page 17 - medorledor130
P. 17

‫סרוק אות‬‫מגזין מדור לדור‬                                                  ‫מסורת‬
                                                                     ‫ומודרניזציה‬
‫המדע הגנטי מאפשרים ליצור זנים חדשים של ענבים המתאימים‬                 ‫בעולם היין‬
‫לתנאים אקלימיים משתנים‪ .‬בנוסף‪ ,‬השימוש בטכנולוגיות‬
‫מתקדמות למעקב אחר התהליכים הכימיים במהלך ייצור היין‬                                         ‫מאת‪ :‬אביטל גרינשטיין ‪ -‬ניצן‬
‫מאפשר לייננים לפקח ולשלוט בצורה מדויקת יותר על איכות‬
                                                              ‫תחום היין‪ ,‬החזרתיות היא מושג מרכזי המשלב בתוכוב‬
                                             ‫המוצר הסופי‪.‬‬
‫החזרתיות אינה רק שמירה על הקיים‪ ,‬אלא גם כלי לצמיחה‬            ‫מסורת עתיקה עם חידושים מודרניים‪ .‬כאשר מדברים‬
‫והתפתחות‪ .‬ייננים רבים מוצאים בחזרתיות מקור להשראה‬             ‫על חזרתיות‪ ,‬מתייחסים לתהליכים החוזרים על עצמם מדי שנה‬
‫ולשיפור מתמיד‪ .‬התבוננות בתהליכים החוזרים על עצמם‬              ‫בשנה‪ ,‬תהליכים שמבוססים על ידע וניסיון שהצטברו לאורך דורות‬
                                                              ‫רבים‪ .‬למעשה‪ ,‬החזרתיות בתחום היין היא מה שמאפשרת לשמר‬
     ‫מאפשרת לזהות נקודות תורפה ולהביא לשינויים ושיפורים‪.‬‬      ‫את האיכות והאופי הייחודי של כל יין ויין‪ ,‬תוך כדי התאמה לשינויים‬
‫כמו כן‪ ,‬החזרתיות מאפשרת יצירת מסורת חדשה‪ .‬ייננים רבים‬
‫משלבים בין המסורת לבין החדשנות‪ ,‬ויוצרים יינות חדשים‬                                              ‫האקלימיים והטכנולוגיים‪.‬‬
‫ומרתקים המשלבים בין ישן לחדש‪ .‬כך נוצרת מסורת חדשה‬             ‫ייצור היין הוא תחום שמבוסס על מסורת ארוכת שנים‪ ,‬המועברת‬
                                                              ‫מדור לדור‪ .‬בתהליך ייצור היין קיימים שלבים רבים החוזרים על‬
                            ‫הממשיכה להתפתח ולהשתנות‪.‬‬          ‫עצמם מדי שנה‪ :‬גידול הענבים‪ ,‬בציר‪ ,‬תסיסה‪ ,‬התיישנות וביקבוק‪.‬‬
‫תחום היין הוא דוגמה מובהקת לכיצד חזרתיות יכולה לשמש ככלי‬      ‫כל שלב בתהליך זה מלווה במנהגים ובפרקטיקות שהשתמרו‬
‫לשימור מסורת עתיקה תוך כדי התאמה לחידושים ולהתפתחויות‪.‬‬
‫באמצעות שמירה על תהליכים חוזרים והתאמה לשינויים‪ ,‬ייננים‬                        ‫לאורך זמן ומעניקים לכל יין את אופיו המיוחד‪.‬‬
‫מצליחים ליצור יינות ייחודיים ואיכותיים המשקפים את ההיסטוריה‬
                                                                ‫אחד הביטויים הבולטים של חזרתיות בתחום‬
                                     ‫ואת החדשנות גם יחד‪.‬‬        ‫היין הוא ההתאמה לאקלים המקומי‪ .‬כל אזור יין‬
‫החזרתיות‪ ,‬אם כן‪ ,‬היא לא רק כלי לשימור הקיים‪ ,‬אלא גם מנוע‬        ‫בעולם מתאפיין באקלים ייחודי המשפיע על‬
                                                                ‫גידול הענבים‪ .‬ייננים לומדים להכיר את‬
                    ‫לצמיחה וליצירת מסורת חדשה ומרתקת‪.‬‬           ‫התנאים המיוחדים של האזור שלהם ולשכלל‬
           ‫אביטל גרינשטיין – ניצן ‪ -‬מספרת את סיפור היין בארץ‬    ‫את שיטות הגידול והייצור בהתאם לכך‪ .‬כך‬
                                                                ‫נוצרת מסורת מקומית ייחודית‪ ,‬שמבוססת על‬
             ‫‪[email protected] I 052-6566503‬‬
                                                                               ‫חזרתיות והתאמה מתמשכת‪.‬‬
    ‫על המומחית‬
                                                              ‫על אף שהחזרתיות מבוססת על מסורת ארוכה‪ ,‬בתחום היין יש‬
‫‪17‬‬                                                            ‫מקום גם לחדשנות ולשינויים‪ .‬בעשורים האחרונים‪ ,‬התפתחות‬
                                                              ‫הטכנולוגיה והשינויים האקלימיים מציבים אתגר חדש בפני ייננים‪,‬‬

                                                                        ‫המצריכים התאמה ושינוי של התהליכים המסורתיים‪.‬‬
                                                              ‫הייננות המודרנית עושה שימוש בטכנולוגיות חדשות לשיפור‬
                                                              ‫תהליכי הייצור ולשמירה על איכות היין‪ .‬כך למשל‪ ,‬פיתוחים בתחום‬

                                                                                                                 ‫גיליון ‪130‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22